Muszelko, Kasiu dziękuję
Nie jest łatwo fotografować moj ogród w domu, tu jest skomplikowane światło z wielu stron, więc mogę robić tylko fragmenty w różnych porach dnia.
Nic wielkiego, 36 m2 tylko dla roślin
Ale z wielką przyjemnością urządzam tu wszelkie rodzinne i przyjacielskie spotkania. Trochę ściskam roślinki a na środku jest stół rozkładany na conajmniej 12 osób
Jesienią panuje tu straszny bałagan, bo wszystkie nie zimujące donice z ogrodu znoszę (na ogół w pośpiechu, w ostatniej chwili) właśnie tutaj. A potem jestem na ogół zmęczona, lub rozleniwiona aby wziąć się za sprzątanie
No i tyle w tym temacie, latem zapraszam
Przeprowadziłam dzisiaj analizę postępów ukorzeniania patyczków hortensji bukietowych oto wyniki
Hortensja limelight po lewo, hortensja Sundae fraise po prawo:
Limka stoi 3 tygodnie w wodzie, a Sundae 2 tygodnie, wydaje mi się, że u Limki zauważyłam zaczątki korzonków:
Nie wiem , czy to z racji wiosny czy z innnego powodu pojawił się u mnie problem myszy.. U Was też już myszy biegają po ogrodzie ?? bo u mnie , nie dość ,że po ogrodzie to nawet po kuchni mój kot - na załączonym obrazku- przynosi sobie i nam takowe " zabawki " i puszcza żywe w kuchni co się dzieje potem..nie pytajcie
Dla zobrazowania problemu na fotce : główny winowajca czyli kot mysz zabawkowa i mysz żywa na pierwszym planie