Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Zana 23:43, 04 maj 2018

MagdaBaj napisał(a)
Zana u mnie to samo zawilec wiosenny jak chwastów. Przekonałam całą rabatę.Czy jezowka white też tak ma?

A tego to nie wiem, nie posiadam takowej jeżówki.
Kasia_CS 01:27, 05 maj 2018

MagdaBaj napisał(a)
Zana u mnie to samo zawilec wiosenny jak chwastów. Przekonałam całą rabatę.Czy jezowka white też tak ma?

Jeżowki pojedyncze to jeszcze się sieją, ale pełne raczej niee...
_Martini_ 08:48, 05 maj 2018

Dzisiaj wpadam tylko zobaczyć zawilce, bo mam sporo na głowie (ur. córci). Dzięki za zdjecie, nie pozostawia złudzeń, że moje zawilce kaput. Dziwne tylko, że zarówno wiosenne jak i jesienne. Cały czas myślę, jak mogły u mnie wyginąć skoro piszecie, że się rozsiewają...
Kasia_CS 20:44, 05 maj 2018

Albo coś mi podżera 2 z 3 sadzonek hakone sunflare , bo marnieją w oczach albo może im za sucho..? z jedną jest ok-ma najwięcej słonka, druga jakaś taka w połowie, a trzecia prawie zanikła, schowana jest w liściach tulipanów..
jolanka 21:27, 05 maj 2018

A u mnie coś zeżarło nawet dużą już ostróżkę, taką piękną, ciemnoniebieską Wyjęłam z ziemi zwiędniete liście, korzeni jakby nie było. Gdybym dorwała tę maupę co to zrobila to bym powyrywała nogi z ...
Zana 22:15, 05 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Albo coś mi podżera 2 z 3 sadzonek hakone sunflare , bo marnieją w oczach albo może im za sucho..? z jedną jest ok-ma najwięcej słonka, druga jakaś taka w połowie, a trzecia prawie zanikła, schowana jest w liściach tulipanów..

Kurcze, to dziwne.
sarenka 07:44, 06 maj 2018

Hej.
Duże zmiany u Ciebie z perspektywy czasu Ładnie
Na jednym zdjęciu widziałam u Ciebie płot lamelowy pomalowany na biało - mogłabyś mi pokazać jak on komponuje się z roślinami z większej odległości ?
Muszę swój pomalować i od roku decyzji nie podjęłam czy szary (jasny) tak jak jak dom czy brązowy ( jak ramy okien)
Dużo masz Jeżowek? Chce po niedzieli zamówić i nie wiem ile sztuk.
Pozdrawiam
Kasia_CS 12:18, 06 maj 2018

Zana napisał(a)

Kurcze, to dziwne.

Patrz na delikwentkę...

a to z drugiej strony rosnąca pol metra dalej..
Kasia_CS 12:20, 06 maj 2018

jolanka napisał(a)
A u mnie coś zeżarło nawet dużą już ostróżkę, taką piękną, ciemnoniebieską Wyjęłam z ziemi zwiędniete liście, korzeni jakby nie było. Gdybym dorwała tę maupę co to zrobila to bym powyrywała nogi z ...

Buuu - a ja ciągle zapominam, ze mam w planie rozrzucenie trochę nawozu pod byliny.. bo w ciągu dnia nie chcę, bo dobrze byłoby od razu podlać, żeby niczego nie popalić.. a jak slonce mocno daje, to nie ma jak za dnia... a z kolei nie mogę podlewać po poludniu przy Kubie, bo tak się garnie, że za chwile mokry albo błoto na rabatach mam

A podgryzacza też chętnie by, dorwała.. może dziś spróbuję wykopać i zajrzeć w korzonki..
Kasia_CS 12:23, 06 maj 2018

sarenka napisał(a)
Hej.
Duże zmiany u Ciebie z perspektywy czasu Ładnie
Na jednym zdjęciu widziałam u Ciebie płot lamelowy pomalowany na biało - mogłabyś mi pokazać jak on komponuje się z roślinami z większej odległości ?
Muszę swój pomalować i od roku decyzji nie podjęłam czy szary (jasny) tak jak jak dom czy brązowy ( jak ramy okien)
Dużo masz Jeżowek? Chce po niedzieli zamówić i nie wiem ile sztuk.
Pozdrawiam

Hej Megi Witam w moich skromnych progach Dziękuję za miłą opinię o postępach w moim ogródeczku

Zrobiłam Ci rano zdjęcia:
Na razie jeszcze rośliny w fazie wzrostu, więc nie jest bardzo bujnie, ale za to bluszcz już ładnie oplata i daje poczucie jakiejś zieloności