Dzisiaj wpadam tylko zobaczyć zawilce, bo mam sporo na głowie (ur. córci). Dzięki za zdjecie, nie pozostawia złudzeń, że moje zawilce kaput. Dziwne tylko, że zarówno wiosenne jak i jesienne. Cały czas myślę, jak mogły u mnie wyginąć skoro piszecie, że się rozsiewają...
Albo coś mi podżera 2 z 3 sadzonek hakone sunflare , bo marnieją w oczach albo może im za sucho..? z jedną jest ok-ma najwięcej słonka, druga jakaś taka w połowie, a trzecia prawie zanikła, schowana jest w liściach tulipanów..
A u mnie coś zeżarło nawet dużą już ostróżkę, taką piękną, ciemnoniebieską Wyjęłam z ziemi zwiędniete liście, korzeni jakby nie było. Gdybym dorwała tę maupę co to zrobila to bym powyrywała nogi z ...
Hej.
Duże zmiany u Ciebie z perspektywy czasu Ładnie
Na jednym zdjęciu widziałam u Ciebie płot lamelowy pomalowany na biało - mogłabyś mi pokazać jak on komponuje się z roślinami z większej odległości ?
Muszę swój pomalować i od roku decyzji nie podjęłam czy szary (jasny) tak jak jak dom czy brązowy ( jak ramy okien)
Dużo masz Jeżowek? Chce po niedzieli zamówić i nie wiem ile sztuk.
Pozdrawiam
Buuu - a ja ciągle zapominam, ze mam w planie rozrzucenie trochę nawozu pod byliny.. bo w ciągu dnia nie chcę, bo dobrze byłoby od razu podlać, żeby niczego nie popalić.. a jak slonce mocno daje, to nie ma jak za dnia... a z kolei nie mogę podlewać po poludniu przy Kubie, bo tak się garnie, że za chwile mokry albo błoto na rabatach mam
A podgryzacza też chętnie by, dorwała.. może dziś spróbuję wykopać i zajrzeć w korzonki..
Hej Megi Witam w moich skromnych progach Dziękuję za miłą opinię o postępach w moim ogródeczku
Zrobiłam Ci rano zdjęcia:
Na razie jeszcze rośliny w fazie wzrostu, więc nie jest bardzo bujnie, ale za to bluszcz już ładnie oplata i daje poczucie jakiejś zieloności