Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:41, 05 sty 2016

Do góry
Na rdzę gruszy Toszka poleca opryski z mocznika. Tylko nie pamietam czy wiosną też.
Pomysł na ogród 09:36, 05 sty 2016

Do góry
Dziękuję bardzo za rady Tess.
A Ciebie, Krzysiu, przepraszam za prywatę w Twoim wątku.
Coś nie mogę się zebrać, żeby stworzyć swój
Pomysł na ogród 09:31, 05 sty 2016

Do góry
Już nie. Od dxisiaj będzie coraz cieplej, jesli dotychczasowy mroz im nie zaszkodził to mnieszy tym bardziej nie. Nie martw się- jeszcze nie ma czym.
Pomysł na ogród 08:37, 05 sty 2016

Do góry
Tess to mnie zmartwiłaś.
Mam trzy ciemierniki cuchnące na jednej rabacie. Tylko jeden, największy zakwitł. Pozostałe dwa jeszcze nie.
Czy jakoś je osłaniać?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:49, 05 sty 2016

Do góry
O nasionach nie pogadam, bo nie sieję to się nie znam.
Ale szycie mnie zaintrygowało, więc podrzucam link do tkanin, choć nie ma tu aż tak ładnych, jak te które pokazałaś.
http://sklep.textilmar.pl/dzianina-dresowa-wzorzysta-c-433.html
i tu
http://sklep.textilmar.pl/dzianiny-wzorzyste-dzianina-bawelniana-skullface-blueazure-p-9915.html
W Gąszczu u Tess 00:38, 05 sty 2016

Do góry
Ula, Siakowa - no przykryłam, z pełnym zaangazowaniem Choć przyznam szczerze, że gdyby nie fakt, że już nie mam niczego czym mogłabym okryć, to dałabym im jeszcze dodatkowe okrycia. Jest tak zimno, że stale mi się zdaje, że okrycia są za słabe (bo po prawdzie w niektórych miejscach są)

Hej, Lwico Moniko Fajnie, że jesteś

Aśka, same stanęły na nogi? Pij mniej

Na to liczę, Olu. Że się odwdzięczą.

Trzeba mieć nadzieję, Beatko, że perovskia da radę. Nie mam oczywiście żadnej pewności w tym względzie, bo sama mam ją krótko. Ale gdyby nie dała rady u Ciebie, to jeśli moja przeżyje (bo okopczykowana jest, choć z kolei zbyt wcześnie to zrobiłam), to się podzielimy

Polinko, no kocham rośliny. Od dziecka. Pierwszy kwiatek posadziłam do doniczki jak miałam 5 lat. Sąsiadka aloesa przesadzała i dała mi masę odnóżek. Ależ ja się cieszyłam! No i tym bardziej kocham teraz te moje ogrodowe, które już takie dorodne się stają. Chyba bym się zamartwiła na śmierć, gdybym ich nie okryła.

Kasiu-Kitku - nie wymyśliłam tych lampionów, to podpatrzone. Inspirowałam się tym:
https://www.pinterest.com/pin/421227371376618939/
Choć nieskromnie powiem, że moje mi się bardziej podobają - nie ustępują im wcale Słoiki zbierałam już od lata (odpowiedni kształt i wielkość).

Karolu - jak to skąd? Zewsząd Nie wyrzucam niczego, co jest dostatecznie dużą szmatą. Tzn. wyrzucam z domu, ale przechowuję w domku ogrodnika (czytaj: pod wiatką). Mam zapasy starych, nieużywanych już powłoczek, obrusów, narzut, koców...
Zazwyczaj używam ich do okrywania przed przymrozkami wiosennymi i jesiennymi, o tak, jak tu wiosną 2015:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=526#post_5
No i mam agrowłókninę, trochę nowej, jeszcze nieuzywanej ale też z lat ubiegłych. No a w koce polarowe zaopatrzył mnie (w ramach pożyczki) mój syn Te koce to sorty harcerskie

Pozdrawiam wszystkich
Szałwie czy lawendy? 00:07, 05 sty 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Z planów zakupowych - wiosną nowe palenisko. A'la Gabisia od roślin z mocnymi nerwami, tylko wielkie. Póki co, cena mnie zgniotła.

O, palenisko Gabisi jest the best. A do wiosny oswoisz się z ceną
Pomysł na ogród 16:38, 04 sty 2016

Do góry
Drimeth napisał(a)
Witajcie z Nowym Roku
U nas też dziś mocny mróz, rano -18.

Piszecie, że ciemierniki wrażliwe? Mogą przemarzać?
Pozdrawiam

ciemierniki co do zasady lubią chłód, kwitną przecież baaardzo wczesną wiosną, często jeszcze leży śnieg. Ale z powodu bardzo ciepłej i dlugiej jesieni zaczęły już kwitnąc. Dlatego się o nie trochę martwimy.

Udanego roku, Krzysztof
Dla odmiany czas na zmiany... 10:10, 04 sty 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Twoje szczęście ,fotkami załagodziłaś fakt że tak długo Cie nie było .
Śliczne podsumowanie ,masz się czym chwalic

hahahaha....to dobrze, że mam wybaczone ...mi to podsumowanie tez się podoba ...momentami to jakby nie mój ogród

Tess napisał(a)
Piękny, uwielbiam ten ogród. Jest taki... Twój. Nie sposób go pomylić z żadnym innym.

dzięki Tesiulka ...to, że ja go uwielbiam to chyba normalne, ale słyszeć to jeszcze z ust innych to już mega komplement jest ...zatem jestem dumna jak paw

nawigatorka napisał(a)
Prawda ze masz wyjątkowy ogrod. Miło poatrzec

dziękuję ...

nawigatorka napisał(a)
Tak patrze na Twojego grujecznika i zastanawiam sie czy nie myslalas by go podkrzesac od dolu.taki ma ladny pien bez tych dolnych galazek.

tez o tym myślałam...ale zanim się za to zabrałam to już listki mu ładnie przyrosły i szkoda mi było...ale teraz na wiosnę to zrobie...bo faktycznie lepiej by się prezentował

leon60 napisał(a)
Jak fajnie powspominać, uwielbiam te Twoje ogniste rabaty

merci Oluś...tez mi było miło jak przeglądałam te zdjęcia...dobrze mi to chyba zrobiło

Ewik napisał(a)
Załapałam się na fotki. Uwielbiam twój ogród.

cześć Ewa...niezmiernie mi miło słyszeć takie słowa ...naprawdę...to bardzo cieszy...pozdr
Tu ma być ogród :) 00:08, 04 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Gdzie tu się lajkuje?

Tess, wróciłaś już na dobre?
Już do Ciebie zaglądałam, spódniczkę widziałam i ogród opatulony, nasuwa mi się teraz takie powiedzenie "ten się śmieje, kto się śmieje ostatni" możesz spać spokojnie, moje rośliny bez ubranek, zobaczymy jak zniosą te kilkanaście stopni na minusie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:33, 03 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Ba, w teorii to i ja jestem mocna Ale w realu trudno mi się ograniczać roślinnie.
Ściankę rób, woda w ogrodzie to jest to!

Aaa wszyscy mamy ten sam problem
Nad ścianą będziemy jeszcze dywagować
Typografia ogrodu 20:54, 03 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Pokaż szmatkę-przytulankę.

Pokazuje.choc to jak.pisalam tylko szmatka z metkami: w dwoch wariantach kolorystycznych materiałowych: z minki i dresowką
Blaski i cienie nowego życia 20:21, 03 sty 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Ni no nie żartuj - zimy może brakowało ale żeby aż tak było zimno? No to przemarznie wszystko co popuszczało pąki Zdrowia zyczę bo czytam że potrzeba

Zdrówko już w miarę dobrze mrozy już będą za nami na całe szczęście, teraz śniegu trochę przed nami

boguslawa_madejska napisał(a)

Ja też kulki ziarenkowe powiesiłam dla sikorek jest ich dużo
Pozdrawiam

Nie zrobiłam fotki, bo mróz wielki kule jeszcze dokupię. Wczoraj oglądałam zaległą Maję w ogrodzie i tam pokazywano jak zrobić ciasto z chleba wieloziarnistego i słonecznika. To było fajne, tylko czy człowiek nadąży za wygłodniałymi ptakami

danuta_szwajcer napisał(a)

Słońca gdy wkoło pochmurno. Czasu, którego wciąż brak
Wiary, która dodaje sił i oczywiście zdrowia życzę na Nowy 2016 Rok, no i dużo ogrodowiskowych spotkań) Buziaki

Dziękuję, dawno Cię nie było. Napisz na PW co tam porabiasz.

Tess napisał(a)
Dobrego Roku, Ula
A zima rzeczywiście przesadza.

Napracowałaś się przy okrywaniubyłam, widziałam

A teraz dla Was mój wygłodniały kos z wczorajszego dnia-pod samymi drzwiami. Dzisiaj ptaków wogóle nie było, chyba z powodu zimna ukryły się w lesie.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:08, 03 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

najważniejsze jednak żeby nie przesadzić ... chociaż na tą ściankę wodną to mam chrapkę

Ba, w teorii to i ja jestem mocna Ale w realu trudno mi się ograniczać roślinnie.
Ściankę rób, woda w ogrodzie to jest to!
Co z tym ogródeczkiem począć 20:05, 03 sty 2016

Do góry
O masz Moje są ciężkie i mają dość grube ścianki. Choć też są jedynie - jak to się teraz pokrętnie i nieuczciwie nazywa - "inspiracją" Czyli po prawdzie - podróbką.
W Gąszczu u Tess 20:02, 03 sty 2016

Do góry
Jak to - zdjęcia widzicie do góry nogami? Ja widzę prosto, ale rzeczywiście żeby je tak widzieć, musiałam je przekręcić w jakieś dziwne strony... Na syna komputerze wkleiłam, może coś z nim nie-halo.
Które są do góry nogami? Wszystkie dziś wklejone?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:46, 03 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Wieki tu nie byłam, a tu takie zmiany. Cudownie ogród ożywiłaś. Bardzo mi się szczególnie podobały donice.

A miło mi bardzo
Staram się ożywiać jak umiem najlepiej ... najważniejsze jednak żeby nie przesadzić ... chociaż na tą ściankę wodną to mam chrapkę
Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:36, 03 sty 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Piękne zdjęcia i zmiany .....tylko ile to pracy nas kosztuje .

Moja bratowa ma takie tendencję do uwag typu
A bys sobie mogła tak zrobić
A byś sobie mogła to kupić
A byś sobie to wyburzyła i postawiła nowe
.....ręce mi opadają ,a sama ma balkon i dwie skrzynki z pelargonią bo to kwiaty najmniej wymagające

Tylko ogrodnik ogrodnika zrozumie ile takie zmiany kosztują

"Ciocia dobra rada"? Daje rady, których sama stosować nie zamierza?
W Gąszczu u Tess 19:33, 03 sty 2016

Do góry
lampioniki .

I stroik na stół, a w nim świeczka z wosku pszczelego. Cudownie się paliła. Od teraz będę dokładała starań, aby zawsze na świątecznym stole była świeczka z wosku.

W Gąszczu u Tess 19:27, 03 sty 2016

Do góry
Dla pamięci wkleję fotki moich ozdób. Wprawdzie cykane po świętach, więc klimacik już nie ten.

Dwa wianki prawie bliźniacze. Motywy roślinne - z lasów bukowych Gór Świętokrzyskich.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies