Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.
Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego - to zdjęcie jest z czasów, jak było tam 5 brzóz, tej wiosny znacznie tą rabatę powiększyłam i dosadziliśmy 3 brzozy.
Z evergoldami wszystko w jak najlepszym porządku
Chociaż po lewo bedą zmiany - dojdzie donica dzięki czemu wyprostuję rabatę w tle widoczne nowe graby
zaś po prawo jest tak ... czekam na zaokrąglenie kulek cisowych zrobionych z zapolickich sadzonek (stożek przesadzony)
Taa ... trzeba pochować przede mną wszystkie szpadle, szpadelki, nożyce
Ale swoją drogą spostrzegawcza jesteś
Po poprzedniej rabacie została lekko przyżółkła trawa ...
A wszystko to dzięki Adze mojej sąsiadce, która stwierdzila, że zbyt kolizyjna ta rabata ... i oczywiście nie trzeba było dwa razy powtarzać Grab zatopiony jest w heuflerianie (w ubiegłym sezonie porządnie podzielilam swoje pięć sadzonek i zdecydowalam się na nie jako kontynuacja trawek w donicach przy tarasie)
dzieki choc zaczynajac nigdy nienwiem czy mnie wyobraźnie nie zawiedzie ale uwielbiam to robić przy znam i gdy kupie produkty to od razi doradzam i działam
bo pierwsza mysl to bvyło wykorzystanie kory brzozy - zebrałam sibie jej trochę w trakcie przerzucania ostatnio drewna kominkowego i co tak pasuje do brzozy jak mech i biel i tak wyszlo
ja bym tam nie dawała żadnych trzcinników.
Posadź niskie trawki, jeśli nie ma być łyso to Beatelsy się nadają, Hakone ładniejsza, ale przez kilka miesięcy nie istnieje.
Ja bym dodała jeszcze jakąś kulę bukszpanową / cisową.
Może kopytnik jak to od północy, albo runiankę, kwitnący na biało ciemiernik?
Może już te propozycje przerobione, nie cofam się za dużo...
buziaki Edyto. przyda się właśnie je czyszcze kropka po kropce
jakoś nawet kompozycje na grób wychodzą mi biało zielone ale jak to powiedział mój eM gdy zastanawiałam się nad inną kolorystyka to ma być wyraz mnie i jest bo to na nasz uzytek
Też zauważyłam, że nowa rabatka w trawniku zniknęła, tzn przeniosła się gdzie indziej, ale i trawki chyba podmieniłaś, co to teraz tam jest, sesleria Sadlera zamiast ID, które były w poprzedniej wersji?
Renia, dawno nie pokazywałaś ambrowca z Evergoldami i tego kulkowiska, które do towarzystwa miało żurawki - tam też coś kombinowałaś, czy nadal istnieją te rabaty?