Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:17, 13 paź 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale u ciebie porzadeczek.Zero liści na trawie .
Ładny ten szpaler hortensji już wygląda. A na dole to trawy Red Baron i ??

Jeszcze nie ma, ale za płotem mam wielkie dęby, które wkrótce zaczną zasypywać mi liśćmi ogród.

Hortki rosną już 3 sezon, nawet się już ich dzieciaczków kwitnących dochowałam z patyczków

Ta trawa to Red Baron, ale ona jest pozostałością z pierwszych nasadzeń i zostanie stamtąd usunięta.

Zrobię kiedyś obecny plan tej rabaty kiedyś ....
Tu ma być ogród :) 08:52, 13 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Edytko a podesłałabyś mi te foty od P.Stasia? - ja nie porobiłam a tak przynajmniej pozaznaczam mu ktore dla mnie ma zostawić i będa czekać do wiosny

Ogladam foty z posadzonymi cisami - linia trawnika jak brzytwa Jak coś robisz to na 100% nie ma pół środków... lubię tak

I od razu podpytam Cię jak mogę co masz w swoich brzozach posadzone - planuje na wiosnę dać kulki i może żurawki jakieś co by wiosną slad tam jakiś był jak trawy i wrzosy zetnę..

Zdjęcia Ci przesyłam na prive.

Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.

Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego - to zdjęcie jest z czasów, jak było tam 5 brzóz, tej wiosny znacznie tą rabatę powiększyłam i dosadziliśmy 3 brzozy.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:48, 11 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Agnieszko, ile lat mają Twoje Umbry, takie okazy muszą świetnie wyglądać w jesiennych przebarwieniach!

Co ile masz je posadzone i na jakiej wysokości są korony?

sadzone w 2014, zobaczysz na zdjęciach ze stron które Ci podałam

a zmierze jutro bo dziś leje jak z cebra, a od jutra w prognozie pokazuje 18 stopni i słońce
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:47, 11 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak ślicznie te bordowe liście wyglądają w słoneczku!

Czy to są Pisardi, tniesz je?

Gdzie znajdę fotki z czasu gdy były sadzone?

to nigra

tutaj je widać, rany julek jakie to wszystko było małe w porównaniu do tera

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=142&quoted_post_id=2920342

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=148&quoted_post_id=2920342

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=134&quoted_post_id=2920342

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:38, 11 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Cudowna relacja z ogrodu Marty, fajnie, że nam go pokazałaś, bo brakuje Zielonej i tęskno za jej fotkami.

Też mam glediczję.

ciesze się że mogłam go sfotografować dla Marty i móc go pokazać u mnie w wątku

glediczia cudna jest
mam nadzieję że się u mnie przyjmie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:44, 10 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, dawno nie pokazywałaś ambrowca z Evergoldami i tego kulkowiska, które do towarzystwa miało żurawki - tam też coś kombinowałaś, czy nadal istnieją te rabaty?

Z evergoldami wszystko w jak najlepszym porządku

Chociaż po lewo bedą zmiany - dojdzie donica dzięki czemu wyprostuję rabatę
w tle widoczne nowe graby
zaś po prawo jest tak ... czekam na zaokrąglenie kulek cisowych zrobionych z zapolickich sadzonek (stożek przesadzony)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:34, 10 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Śliczne graby, pokazuj jak posadzone!

Też zauważyłam, że nowa rabatka w trawniku zniknęła, tzn przeniosła się gdzie indziej, ale i trawki chyba podmieniłaś, co to teraz tam jest, sesleria Sadlera zamiast ID, które były w poprzedniej wersji?

Zmiana zdecydowanie na korzyść wg mnie

Szalona jesteś

Taa ... trzeba pochować przede mną wszystkie szpadle, szpadelki, nożyce
Ale swoją drogą spostrzegawcza jesteś
Po poprzedniej rabacie została lekko przyżółkła trawa ...

A wszystko to dzięki Adze mojej sąsiadce, która stwierdzila, że zbyt kolizyjna ta rabata ... i oczywiście nie trzeba było dwa razy powtarzać Grab zatopiony jest w heuflerianie (w ubiegłym sezonie porządnie podzielilam swoje pięć sadzonek i zdecydowalam się na nie jako kontynuacja trawek w donicach przy tarasie)
Typografia ogrodu 11:17, 10 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wyszło extra, jak zawsze
dzieki choc zaczynajac nigdy nienwiem czy mnie wyobraźnie nie zawiedzie ale uwielbiam to robić przy znam i gdy kupie produkty to od razi doradzam i działam
Typografia ogrodu 11:09, 10 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

bo pierwsza mysl to bvyło wykorzystanie kory brzozy - zebrałam sibie jej trochę w trakcie przerzucania ostatnio drewna kominkowego i co tak pasuje do brzozy jak mech i biel i tak wyszlo

wyszło extra, jak zawsze
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:07, 10 paź 2017

Do góry
admete napisał(a)

Agnieszko, ile lat mają Twoje Umbry, takie okazy muszą świetnie wyglądać w jesiennych przebarwieniach!

Co ile masz je posadzone i na jakiej wysokości są korony?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:05, 10 paź 2017

Do góry
admete napisał(a)

Jak ślicznie te bordowe liście wyglądają w słoneczku!

Czy to są Pisardi, tniesz je?

Gdzie znajdę fotki z czasu gdy były sadzone?
Typografia ogrodu 11:04, 10 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ta kolorystyka jest uniwersalna - a w takim wykonaniu jak to, po prostu przyciąga wzrok i wywołuje zachwyt!

bo pierwsza mysl to bvyło wykorzystanie kory brzozy - zebrałam sibie jej trochę w trakcie przerzucania ostatnio drewna kominkowego i co tak pasuje do brzozy jak mech i biel i tak wyszlo
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:00, 10 paź 2017

Do góry
Cudowna relacja z ogrodu Marty, fajnie, że nam go pokazałaś, bo brakuje Zielonej i tęskno za jej fotkami.

Też mam glediczję.
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:51, 10 paź 2017

Do góry
Super ten planik wygląda, z takimi założeniami ogród stworzysz śliczny.

Też zła jestem, nic nie idzie zrobić przez tą pogodę, wiosna taka była i teraz znowu... eh
Moje małe wielkie marzenie 10:46, 10 paź 2017

Do góry
ja bym tam nie dawała żadnych trzcinników.
Posadź niskie trawki, jeśli nie ma być łyso to Beatelsy się nadają, Hakone ładniejsza, ale przez kilka miesięcy nie istnieje.

Ja bym dodała jeszcze jakąś kulę bukszpanową / cisową.
Może kopytnik jak to od północy, albo runiankę, kwitnący na biało ciemiernik?

Może już te propozycje przerobione, nie cofam się za dużo...
Typografia ogrodu 10:36, 10 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

buziaki Edyto. przyda się właśnie je czyszcze kropka po kropce

jakoś nawet kompozycje na grób wychodzą mi biało zielone ale jak to powiedział mój eM gdy zastanawiałam się nad inną kolorystyka to ma być wyraz mnie i jest bo to na nasz uzytek

Ta kolorystyka jest uniwersalna - a w takim wykonaniu jak to, po prostu przyciąga wzrok i wywołuje zachwyt!
Typografia ogrodu 10:32, 10 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Super stroik, ostatnio szukam takich inspiracji, więc jak znalazł

Lampy kapitalne dorwaliście, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej doczekały się na miejsce, w którym je chcesz powiesić

buziaki Edyto. przyda się właśnie je czyszcze kropka po kropce

jakoś nawet kompozycje na grób wychodzą mi biało zielone ale jak to powiedział mój eM gdy zastanawiałam się nad inną kolorystyka to ma być wyraz mnie i jest bo to na nasz uzytek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 10 paź 2017

Do góry
Śliczne graby, pokazuj jak posadzone!

Też zauważyłam, że nowa rabatka w trawniku zniknęła, tzn przeniosła się gdzie indziej, ale i trawki chyba podmieniłaś, co to teraz tam jest, sesleria Sadlera zamiast ID, które były w poprzedniej wersji?

Zmiana zdecydowanie na korzyść wg mnie

Szalona jesteś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 10 paź 2017

Do góry
Renia, dawno nie pokazywałaś ambrowca z Evergoldami i tego kulkowiska, które do towarzystwa miało żurawki - tam też coś kombinowałaś, czy nadal istnieją te rabaty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies