Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 08:52, 13 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Edytko a podesłałabyś mi te foty od P.Stasia? - ja nie porobiłam a tak przynajmniej pozaznaczam mu ktore dla mnie ma zostawić i będa czekać do wiosny

Ogladam foty z posadzonymi cisami - linia trawnika jak brzytwa Jak coś robisz to na 100% nie ma pół środków... lubię tak

I od razu podpytam Cię jak mogę co masz w swoich brzozach posadzone - planuje na wiosnę dać kulki i może żurawki jakieś co by wiosną slad tam jakiś był jak trawy i wrzosy zetnę..

Zdjęcia Ci przesyłam na prive.

Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.

Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego - to zdjęcie jest z czasów, jak było tam 5 brzóz, tej wiosny znacznie tą rabatę powiększyłam i dosadziliśmy 3 brzozy.

lindsay80 09:17, 13 paź 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale u ciebie porzadeczek.Zero liści na trawie .
Ładny ten szpaler hortensji już wygląda. A na dole to trawy Red Baron i ??

Jeszcze nie ma, ale za płotem mam wielkie dęby, które wkrótce zaczną zasypywać mi liśćmi ogród.

Hortki rosną już 3 sezon, nawet się już ich dzieciaczków kwitnących dochowałam z patyczków

Ta trawa to Red Baron, ale ona jest pozostałością z pierwszych nasadzeń i zostanie stamtąd usunięta.

Zrobię kiedyś obecny plan tej rabaty kiedyś ....
lindsay80 09:19, 13 paź 2017

popcorn napisał(a)
Boskie masz te hortki w rzędzie. Miodzio i ile miejsca jeszcze! Zazdroszczę

Żałuję tylko, że tam są 3 odmiany po 5 szt, niby wszystkie piękne, ale gdyby było 15 takich samych to byłoby extra.
Monia81 09:19, 13 paź 2017

Edytko Twoja brzozowa to po nocach mi się śni pięknie ci wyszło a wogóle to pozdrawiam i przyjemnego weekendu życzę buziol
lindsay80 09:22, 13 paź 2017

malkul napisał(a)
zmiany widzę. ładna linia będzie

ps. ja też zmieniam.

Na razie zamysł zmian, planowanie jakby to miało dokładnie wyglądać jeszcze przede mną, na listopadowe i zimowe wieczory sobie to zostawiam.

A to ciekawe, że Ty też zmieniasz, które miejsce? - moja pierwsza myśl rabata pod tujami.
lindsay80 09:28, 13 paź 2017

Monia81 napisał(a)
Edytko Twoja brzozowa to po nocach mi się śni pięknie ci wyszło a wogóle to pozdrawiam i przyjemnego weekendu życzę buziol

Mi też ona się śni po nocach, bo po 3 latach od jej tworzenia, widzę, że zmiany są konieczne.
Najbardziej mi żal bukszpanów, których jest tam z 10, a przez 3/4 roku w ogóle ich nie widać - ale zostawiam to sobie już na wiosnę, jak pościnam rozplenice i będzie szansa się do nich dobrać.

W weekend wypad do Stolicy na zwiedzanie CNK, także fajnie gdyby pogoda się udała
ren133 09:29, 13 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Na razie zamysł zmian, planowanie jakby to miało dokładnie wyglądać jeszcze przede mną, na listopadowe i zimowe wieczory sobie to zostawiam.

A to ciekawe, że Ty też zmieniasz, które miejsce? - moja pierwsza myśl rabata pod tujami.

A pisałaś?
lindsay80 09:38, 13 paź 2017

Oczywiście już powinno mnie tu nie być, ale kilka fotek, na których udało się złapać uroki jesieni zostawiam, miłego weekendu

malkul 09:38, 13 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

zgadłaś
prace wykopaliskowe wczoraj rozpoczęto
wiklasia 09:40, 13 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.

Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego

A te rozplenice o wybujałym ego, co po trzech latach tak zdominowały inne nasadzenia to takie maluchy były w momencie wsadzenia jak widać na tej fotce?
Jeśli tak, to i dla mnie jest nadzieja, że moje krasnoludki z czasem też podrosną
A aktualne zdjęcie mogłabyś zapodać? Jak to dziś wygląda.
A te czerwone berberysy z białymi pieńkami brzóz - miodzio!!!!