Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

DorKa 10:43, 10 paź 2017

Przepraszam Alicjo, weszłam do Ciebie pochwaliłam cudzą rabatę i nawet się nie przywitałam

Niniejszym to czynię
lindsay80 10:46, 10 paź 2017

ja bym tam nie dawała żadnych trzcinników.
Posadź niskie trawki, jeśli nie ma być łyso to Beatelsy się nadają, Hakone ładniejsza, ale przez kilka miesięcy nie istnieje.

Ja bym dodała jeszcze jakąś kulę bukszpanową / cisową.
Może kopytnik jak to od północy, albo runiankę, kwitnący na biało ciemiernik?

Może już te propozycje przerobione, nie cofam się za dużo...
Basiula 11:17, 10 paź 2017

Aniu, to jest stipa tylko ja nie wiem dlaczego ona tak dziwna. Ale na bank stipa. Kupowałam mega tanio jako malutkie sadzonki, nieco późno posadzona, to może dlatego taka dziwna
Jak chcesz namiar na sklep internetowy to Ci wyślę pw.
Za hakone dawałam 7 zł, za stipę po 5 zł. Za turzyce frosted curls chyba całe 4 zł.
inka74 11:33, 10 paź 2017

I mi się wydaje, że to stipa. Jest ich kilka odmian. W sklepie kupowaną mam wyprostowaną, tą co siałam z nasionek taką właśnie pokładającą się na boki. Na marginesie - wysiewa się u was sama? Bo u mnie okropnie. Dziewczyny, czy u was stipa zimuje?
Basiula 11:44, 10 paź 2017

Iwona, u mnie pierwszy rok, więc nie wiem czy przezimuje, ale u sąsiadki jest taka chyba czteroletnia. I ma się dobrze nie skarżyła się też, żeby się siała, ale z drugiej strony ma tam szmatę...

Ta moja była opisana jako pony tails, ale jak na nią patrzę to nie wiem sama.

Ja zobaczę wiosną, z nadzieją, że przezimuje będę trzymać kciuki.
inka74 12:21, 10 paź 2017

ja też mam pierwszy rok ale sporo dziewczyn pisze, że nie zimuje u nich. Zastanawiam się czy jej nie okryć... podobno nie lubi też zalewania. Sorry Ala, że u ciebie na wątku ale tak od projektu rabatki do stipy jakoś zeszło

Przy okazji rozmów o hacone - mam all golda w 2 miejscach. W pełnym słońcu jest cytrynowy i mały, taki zwarty a w cieniu jest bardziej zielony i 3 razy większy i bardziej rozwiany. Obie sadzone z tych samych sadzonek w ubiegłym roku
alis 21:06, 10 paź 2017

U mnie stipa sieje się na potęgę, zimy nie przetrwały jednak ubiegłoroczne sadzonki, dlatego w tym roku mam niewielkich rozmiarów stipę i u mnie ma pokrój raczej wyprostowany, inaczej niż u Basi wygląda

Iwonko, piszcie sobie swobodnie, na pewno i ja skorzystam z tych informacji

Basia, dawaj namiary na hakone, bo znalazłam tylko za 12,99.

Edytko, dorzucę kilka kulek i zostaję przy Beatelsach(ewentualnie inna zimozielona) i hakone dla uzyskania kontarastu.

Dorka witaj
inka74 10:37, 11 paź 2017

to jak i ty skorzystasz to u jednej Kasi druga Kasia zapodała stronkę o rodzajach stipy. Zgłupiałam, nie wiedziałam, że jest ich tyle rodzajów. Jedna na ostatnim zdjęciu jest taka leżąca
http://www.trawyozdobne.com/ostnice/125-ostnice.html?highlight=WyJzdGlwYSJd
Basiula 11:21, 11 paź 2017

Alicja, pw poszło. A ja idę rodzaje stip ogarniać
MirellaB 14:21, 12 paź 2017

Stipę należy traktować jako jednoroczną, chociaż u mnie bez problemu zimę przetrwała. Najładniejsza jest jednak w pierwszym sezonie. Wysiewa się sama.