Którejś zimy lód otoczył wszystko wokół. Od razu spodobał mi się ten zimowy wystrój. Ogród wyglądał jak jedna z komnat Królowej Śniegu. Taki blask bił od tej lśniącej lodowej powłoki. Było pięknie, ale i bardzo ślisko. Trudno było utrzymać się nawet przez chwilę na nogach.
Zimowych zdjęć tegorocznej zimy nie mam, bo nie było ładnej śnieżnej lub oszronionej aury. To co przedstawię to zima z poprzednich lat.
Magię zimowego klimatu podkreśla skrzący się mróz, a w powietrzu widać drobne, wirujące płatki śniegu. Zima to pora roku, kiedy przyroda śpi, odpoczywa przed kolejną wiosną.
Pomału wycinka idzie.Dzisiaj też była.
I ja pomagałam te mniejsze gałęzie na stos nosić.
Cóz, jak trzeba to trzeba.
Czego to nie robi się dla siebie, prawda ?
Nawet niezły Fitness miałam
Dziękuję za dobre słowa,za życzenia dla syna i pocieszenia dla nas.
Potrzeba nam tego,oj potrzeba .
Jeszcze daleko do jakiego-kolwiek planowania nowej przestrzeni.Jak będzie wolna i już bez korzeni.
To wówczas będzie czas na duże planowania.
Chociaż wiem,że stawik będziemy mieli.Marzy mi się mostek nad nim .
I jakiś murek gdzieś.
I sad.Większy .
Dziś był dalszy ciąg wycinki
Aż przeraża mnie jeszcze ogrom pracy
Moja sterta gałęzi .Takie to były moje dzisiejsze prace ogrodowe
To mnie urzekło,przepiękna róża w objęciach stipy.
Bodziszki twoje uwielbiam ,masz piękne łany bodziszków, gdybym miała więcej miejsca w ogrodzie to bodziszki miałabym wszędzie, mam tylko jednego, kolor fuksji,bardzo go lubię.
Aga moja stipa rozsiewa się i nie przemarza a jak u ciebie.
Agnieszka,Ewa,Krakus,Agata ,dziękuję za miłe słowa sprawiają że chce mi się chcieć,
życzę wam moi mili wszystkiego NAJZDROWSZEGO,
takie tam.. ze spaceru.
Tutaj również rabatka przy ulicy , z trzmieliną Fortune'a oraz
dekoracja świąteczna przy bramie wjazdowej i na furtce .
Na ostatnim zdjęciu 2
małe drzewka bonzai wyhodowane własnoręcznie z siewki , chyba cyprysika .
Dalie też lubię. Jeżówki kocham.
Ale i bardzo kocham hosty.Mam ich 90 odmian.Na razie nie mam miejsca na więcej.Ale kiedyś na pewno będzie ich więcej
Uwielbiam też hortensje,Clematisy, liliowce(ok 60 odmian mam), lilii też sporo. i wszelakich innych.Róze też.
Dziękuję dużo i tej cierpliwości i wytrwałości w tych trudnych doświadczeniach potrzeba .
I tego zdrowia w końcu dla syna.Zaraz będzie rok jak się męczy.
Twój ogród i zakątki, rabaty jest piękny, wyjątkowy , bardzo mi się spodobał.
pozdrawiam cieplutko
Dzisiejsze fotki
Na schodach do piwnicy ogrodowej stoją opatulone doniczki z tulipanami . Zobaczymy czy zakwitną wiosna . Sadzone były 30 grudnia .Przy ogrodzeniu kratki na clematisy.Szara beczka z kranikiem na pokrzywę oraz beczki na deszczówkę . Na ostatnim zdjęciu okolice oczka wodnego .