Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 19:48, 03 mar 2018

Do góry
Tujki idą won.. czyli moje cycki. Wyłamało je już w tym roku do końca... będzie miejsce na byliny..które lubią ciepło bo to wystawa południowa.

A to koty przychodnie.. nie lubię kotów ale dokarmiam w ten mróz i daję pić... budę też im wystawiłam, ale chyba wolą stodoły na wsi

Czyli Szary i Ruda..

Oczko skute lodem.. widać ile śladów prowadzi do przerębli.. ile stworzeń korzysta z wody... woda to życie.. Bogdzia wielki ukłon w Twoją stronę.. bez Ciebie tego oczka nigdy by nie było.
Co jakiś czas ekstra odmrażamy wkoło przerębli aby zwierzyna miała dostęp do wody, a ryby więcej tlenu.

Mój ogród - trudne początki - Paula 19:47, 03 mar 2018

Do góry
Mam ktoś z Was hoste Bob Olson (młoda jest z żółtym później z białym)

i Invincible

Bo jestem pewna czy nie zostałam oby oszukana?
Rozpoznawanie bylin 19:47, 03 mar 2018

Do góry

i Invincible

Funkie - Hosta 19:46, 03 mar 2018

Do góry

i Invincible

Ogród Małej Mi 2017 19:43, 03 mar 2018

Do góry
Sezon 2018 rozpoczęty... klon przez kilka lat nie był przycinany i osiągnął rozmiary nie do tolerowania.. wykorzystaliśmy mrozy, i że jeszcze nie płacze.. jeszcze kilka dni nich pomrozi bo mi go szlag trafi po takim cięciu jak zapłacze.. a ja razem z nim

Efektu końcowego na foto brak .. jest przycięty ale nie dokończony
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 19:08, 03 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Dziś u mnie remontowo w domu więc zamknęłam się w swojej mini pracowni i jajkuję...
Spróbowałam nowej dla mnie techniki sospeso... zakochałam się!
Tu jeszcze robota w trakcie.

Ale piękności !! wow!!! a mnie interesują te szare jajka... co to za szablon?
Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 18:28, 03 mar 2018

Do góry
Jest też 3-letnia śliwa, u której zastosowałam podobną procedurę jak u gruszy - odginanie gałęzi i przycięcie ich o 1/3 rok temu wiosną. Po tej operacji bardzo się zagęściła. Mimo tego jeszcze nie owocowała. Proszę o podpowiedź, jak ją dalej formować, żeby doczekać się owoców i żeby nie rosła już tak szybko wzwyż?
Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 18:22, 03 mar 2018

Do góry
Korzystając z porad z forum, przez rok odginałam do poziomu gałązki mojej 2 letniej gruszy, a potem wiosną 2017 skróciłam je o połowę. Jak się można było spodziewać, w lecie wybiło mnóstwo pionowych przyrostów. Proszę o podpowiedź, jak teraz powinnam z nimi postąpić?
Wśród brzóz i dębów 18:15, 03 mar 2018

Do góry
Miło mi, że do mnie zajrzałaś, Paulinko. Dziękuję za zaproszenie, może latem chętnie skorzystam. Brzozy rzeczywiście bardzo lubię, i w ogóle drzewa, zwłaszcza stare, one mają w sobie "duszę". Poniżej moja ulubiona brzoza- staruszka, jest bardzo rozłożysta i w upalne lato daje ożywczy cień.

Nie martw się tym, że Twoje drzewka na razie jeszcze małe, trzeba tylko cierpliwie poczekać, aż urosną. Nic, tak jak ogród, nie uczy cierpliwości.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:09, 03 mar 2018

Do góry
oj dzis jakis zwierzecy dzien wlasie wypatrzylam dwa walczace sarniaki na lace sasiada. Fotki byle jakie, bo daleko i za ciemno juz
patrzcie jkie piekne poroze ma

Moja codzienność - ogród Oli 18:05, 03 mar 2018

Do góry
Msazalka18 napisał(a)

Dobrze wiedzieć że jest ładny ale tylko sezon a masz może jakiegoś podobnego carexa który dobrze sobie u nas radzi?
Wybacz że nie ogarniam wszystkich Twoich trawek Ale kto wie czy jakiegoś doktoratu nie zrobię z Twojego ogródka A z czym go posadziłaś???
Tak sobie pomyślałam że posadzę sobie KF potem jeżówki, rh i żurawki Myślisz że mogło by jako tako wyglądać??? Czy lepiej myśleć dalej???

Amazon Mist miałam dwa lata ale zimy nie było podobnego cienkowłosistego nie posiadam.
KF u mnie na tyłach ogrodu po bokach hortensji z jeżówkami, rozchodnikami i seslerią jesienną.
Twój zestaw powinien być ok.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:49, 03 mar 2018

Do góry
A ten tam siedzi ze świeżo upolowaną sikorką, dwie sekundy pogoń trwała nie zdążyłam się zorientować co się dzieje, jak już ją miał

Nie dziobał jej od razu to jak one giną te ptaszki dusi je szponami???
Darła się tylko jak uciekała, jak jej dopadł już nie....

Zobaczył mnie i odleciał ze zdobyczą.
Mój ogród - trudne początki - Paula 17:41, 03 mar 2018

Do góry
Gratuluję przeprowadzki .
Energia aż od Ciebie bije - będzie się działo .
paula23 napisał(a)
Ciag dalszy moich rabatek
Moja piękna,ogromna rozplenica Karley Rose

Ta rozplenica bardzo szybko rośnie - będzie jeszcze większa
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:40, 03 mar 2018

Do góry
Dzwońce coś ostatnio pojedynczo przylatują

Bo mazurki to całym stadkiem są

...uDany ogród 17:34, 03 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Piękne zdjęcia Dana! A ten domek z marzeń z kolorowymi drzwiami i okiennicami świetny!
Grzejniki no po prostu Wow

Basiu dziękuję serdecznie za komplementy
Tak sobie wyobrażam mój domek, te zielone drzwi( już mam producenta)są obłędne. Do tego pasuje do tabliczki z nazwą ulicy wyszperaną na starociach, to chyba przeznaczenie.
Takie grzejniki chciałam do starego domu, ale nie było nic w dobrej cenie. Może i dobrze. Teraz się trafiły i tylko czekać na to nieszczęsne pozwolenie.

To samo miejsce, dwa wschody słońca, a dwa zupełnie inne obrazki, natura jest niesamowita

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:33, 03 mar 2018

Do góry

Sroczka czegoś szukała, ale chyba nic nie znalazła

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:28, 03 mar 2018

Do góry
Zrobiłam prawie 500 fotek.....nie bójcie się wszystkich nie pokażę
Ale niektóre to perełki ptasie

Kosy przyszły jak na zawołanie

...uDany ogród 17:27, 03 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fotki bajeczne, a grzejniki mistrzostwo świata, chyba muszę na Olx zacząć zagladać jak tam takie cuda można upolować

U nas też zimnica, ale kilka godzin na ogrodzie zaowocował częściowym uprzątnięciem drewna i masą fotek ptasich nowym sprzętem
I tak myślę sobie kiedy ja ten ogród zacznę sprzątać po zimie jak ciągle śnieg leży.

Sylwuś dziękuję
Widziałam dzisiaj fotki ptaków z nowego sprzętu u Ciebie i jest ogromna różnica, piękne. I nie opowiadaj, że nie masz zdolności nawet słabszym aparatem potrafiłaś oddać piękno natury. Super!
Ja dzisiaj od rana siedzę
pod kocykiem, dopiero teraz zaczynam się zbierać na urodzinki do znajomych, szczerze to musze się zmusić...
Niech już przyjdzie wiosna, bo mam takiego lenia i nie umiem go przegnać
Ja oprócz tej wycinki na stawie nic nie tknęłam, bo się nie da. Śnieg zmarznięty pokrywa cienką warstwą , ale cały ogród. Nic się nie da robić.
Drzewa chciałam ciąć to mróz ścisnął, teraz już poczekam do połowy tygodnia może wreszcie ruszę moje wielkie 4 litery
Zawsze mi się marzyły takie kaloryfery i akurat się trafiły. Cieszę się ogromnie!
Na olx kupuję mnóstwo rzeczy, lubię tam zaglądać.
Dzisiaj tez coś kupiłam, ale o tym kiedy indziej

Zrobiłam dzisiaj listę czego mi brakuje do domu, w sumie to tylko domu ;D

Ogród przydomowy - Hosty 17:02, 03 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Fajne widoki
Jakie plany na ten sezon?

Plany są zawsze
1.dalsze nasadzenia na drugiej działce, może jakaś foliówka.
2.nie duże zmiany na działce przy domu (róże byliny itp.)
czy to jest miejsce na ambrowca?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:58, 03 mar 2018

Do góry
Nie mam wstążek do wykończenia ale po złożeniu wyglądają tak...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies