Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 09:10, 21 kwi 2018

Dla Gosi

Hakone co była maleństwem

Turzyca szerokolistna do przesadzenia bo się męczy po hortensją i grackiem

Urszulla 20:35, 21 kwi 2018

Przepikowałam dziś z lekkim trudem 1,5 paletki sadzonek. Jeszcze drugie tyle zostało.
Anusia 20:45, 21 kwi 2018

Ula oszczędzaj się. Z kręgosłupem nie ma żartów. Fotki możesz cykać. Z przyjemnością popatrzę
10:05, 22 kwi 2018
Urszulla napisał(a)

Samo życie, siekło mnie porządnie od kręgosłupa jednak. A problemów przy tym sto tysięcy. Nic nie robię. Będę leniuchować i się nie przejmować.

Wiosnę mam jeszcze a moja magnolia w tym roku obsypana kwieciem

polecam odwiedzic dobrego kręgarza...to jest najwazniejsze ....a póki co

zrob sobie joge na kregosłup tylko pomalutku i tyle zrób na ile ci ciało pozwoli...natychmiast zobaczysz poprawe

ja z ta kobieta cwiczę

https://www.youtube.com/watch?v=8R2HTKI68WA

https://www.youtube.com/watch?v=xNu9qJfStN0

PS. ćwiczenia sa najwazniejsze ...zwłaszcza jak sie chce miec ogród ....jak sie wyzbedziesz bólu to sobie ułóż grafik min 2x w tygodniu joga ...a potem dołożysz sobie skalpel chodakowskiej ...ja teraz to juz fikam kilery i inne (od 3 lat) ....tyrladnia w ogrodzie mi nie straszna ...oprócz ogólnego zmeczenia materiału nic mnie nie szczyka nie boli ...nie kłuje naprawde polecam zmienic myslenie i wdrozyc cwiczenia
Urszulla 15:33, 22 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Ula oszczędzaj się. Z kręgosłupem nie ma żartów. Fotki możesz cykać. Z przyjemnością popatrzę

Więc dla Ciebie pocykałam.
Warto uwiecznić żółtą magnolię po raz pierwszy ma więcej kwiatków.

I drzewa owocowe bo aż w nich głośno od samego rana

Urszulla 15:40, 22 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

polecam odwiedzic dobrego kręgarza...to jest najwazniejsze ....a póki co

zrob sobie joge na kregosłup tylko pomalutku i tyle zrób na ile ci ciało pozwoli...natychmiast zobaczysz poprawe

ja z ta kobieta cwiczę

https://www.youtube.com/watch?v=8R2HTKI68WA

https://www.youtube.com/watch?v=xNu9qJfStN0

PS. ćwiczenia sa najwazniejsze ...zwłaszcza jak sie chce miec ogród ....jak sie wyzbedziesz bólu to sobie ułóż grafik min 2x w tygodniu joga ...a potem dołożysz sobie skalpel chodakowskiej ...ja teraz to juz fikam kilery i inne (od 3 lat) ....tyrladnia w ogrodzie mi nie straszna ...oprócz ogólnego zmeczenia materiału nic mnie nie szczyka nie boli ...nie kłuje naprawde polecam zmienic myslenie i wdrozyc cwiczenia

Byłam u fachowca, postawił mnie na nogi
Mam odpoczywać co czynię, a drobne prace z przerwami co też czynię

Przepikowane, reszta czeka.

Hortensje u mnie w takim stadium zaawansowania

A szkółka patyczkowa się zazielenia, oby puściła korzonkioczywiście osty też ją zazieleniają

Urszulla 16:08, 22 kwi 2018

W donicy mam hostę ale dopóki jej nie widać to bratki zdobią w drugiej żurawka która latem zajmie całą przestrzeń a trawki pójdą gdzie indziej.

A tutaj dalej siedzą bratki, a na dole bluszcz i sadzonki cisa. Potem ma być lobelia z własnych sadzonek jak wyjdzie(?).

Urszulla 18:26, 22 kwi 2018

Róża Eden szaleje w tym roku lubię też tą Jan Paweł II za czerwone pędy na rabacie i pachnące kwiaty

I klon Garnet

Renii 22:45, 22 kwi 2018

O ładny ten klon garnet. Oglądałam go sobie właśnie w internecie, bo mnie kusi. A U Ciebie taki piękny okaz. Ile ma lat? Mój mi ciągle przemarza, ale jaka odmiana to nie wiem, ponieważ dostałam w prezencie baz nazwy.
danuta_szwajcer 08:25, 23 kwi 2018

Klony jednak są cudne Róze Ci też fajnie rosną ale patyczki widze dobrze się mają u mnie coś marnie i mysle, że za sucho u mnie piaszczysta gleba. Zdrówka życze Buziak Ula