Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 17:51, 19 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Sprawdzałam jeszcze w dwóch innych i też nie mają Zamówię chyba w Rosarium, pierwszy raz.

Moje zdjęcie z awatara jest właśnie z Rosarium. Kupuj bez obaw. Z F. Giardnina przyszła najmniejsza ze wszystkich róż ma tylko dwa pędy. Nie martwię się tym, w tamtym roku dostałam taką Mary Ann. Zbudowała piękny krzew.
Katkak 20:56, 19 kwi 2018

Kamcia uwielbiam się przechadzać po Twoim ogrodzie
_Martini_ 21:20, 19 kwi 2018

kamila66 napisał(a)

Moje zdjęcie z awatara jest właśnie z Rosarium. Kupuj bez obaw. Z F. Giardnina przyszła najmniejsza ze wszystkich róż ma tylko dwa pędy. Nie martwię się tym, w tamtym roku dostałam taką Mary Ann. Zbudowała piękny krzew.

Właśnie! To jest myśl. Najlepiej jak sama się tam wybiorę kiedy już róże będą kwitły. eM obiecał jechać ze mną w zeszłym roku i tak nam jakoś zeszło. Teraz będzie okazja
kamila66 08:05, 21 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Kamcia uwielbiam się przechadzać po Twoim ogrodzie

Kasiu to bardzo miłe
kamila66 08:07, 21 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Właśnie! To jest myśl. Najlepiej jak sama się tam wybiorę kiedy już róże będą kwitły. eM obiecał jechać ze mną w zeszłym roku i tak nam jakoś zeszło. Teraz będzie okazja

Hehe lepiej tam nie jedź na tydzień przed polecam modlitwę Boże spraw abym kupiła po co przyjechałam.
Mnie korci aby na F zamówić róże do donic. Mają fajne promocje.
kamila66 08:12, 21 kwi 2018

Czy to możliwe, że ciemierniki się tak bardzo wisiały.
Kwiaty miały w zeszłym roku. Teraz Kaja je zapytała i na ratunek położyłam gałęzie wierzby.

inka74 08:55, 21 kwi 2018

Kami - bardzo soczysta wiosna u ciebie. Ślicznie w oflisowym. I 20 nowych róż - będzie się działo. Moja Giardina ma focha. Już 3 rok na nią czekam aby się rozrost. Wciąż przy ziemi jest. Nie wiem co mogę z nią zrobić. Bo kwiaty ma cudne jak już zakwitnie. Będę twoją podglądała.

Zastanawiam się czy nie za płytko masz posadzone róże. Ta jedna z pąkiem pokazana to była przez ciebie odkopana trochę do zdjęcia? Całe szczepienie dobrze gdyby znalazło się na ok. 2 palce pod linią ziemi. Zapobiega to w naszym klimacie odrobinę bardziej przemarzaniu. Mniejszy kopczyk można wtedy robić.

Pozdrawiam weekendowo pracowita Kobieto
_Martini_ 11:41, 21 kwi 2018

Dobrze, będę się modlić A jak modły moje nie zostaną wysłuchane, to też się będę cieszyć

Tak, ciemiernik tak się wysiewa. Ja właśnie wyczyściłam te siewki. Taki eksperyment zrobiłam w zeszłym roku i pozwoliłam, żeby się wysiały gdzie chcą. Było tego naprawdę bardzo dużo.
kamila66 21:25, 22 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Kami - bardzo soczysta wiosna u ciebie. Ślicznie w oflisowym. I 20 nowych róż - będzie się działo. Moja Giardina ma focha. Już 3 rok na nią czekam aby się rozrost. Wciąż przy ziemi jest. Nie wiem co mogę z nią zrobić. Bo kwiaty ma cudne jak już zakwitnie. Będę twoją podglądała.

Zastanawiam się czy nie za płytko masz posadzone róże. Ta jedna z pąkiem pokazana to była przez ciebie odkopana trochę do zdjęcia? Całe szczepienie dobrze gdyby znalazło się na ok. 2 palce pod linią ziemi. Zapobiega to w naszym klimacie odrobinę bardziej przemarzaniu. Mniejszy kopczyk można wtedy robić.

Pozdrawiam weekendowo pracowita Kobieto

Iwonko ja mam tak posadzone prawie wszystkie róże. Wiem już, że tak jest źle ale nie będę "raczej" tego zmieniać. Mam dużo szczęścia, żadnej róży nie kopczykowałam na zimę a wszystkie żyją
kamila66 21:26, 22 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Dobrze, będę się modlić A jak modły moje nie zostaną wysłuchane, to też się będę cieszyć

Tak, ciemiernik tak się wysiewa. Ja właśnie wyczyściłam te siewki. Taki eksperyment zrobiłam w zeszłym roku i pozwoliłam, żeby się wysiały gdzie chcą. Było tego naprawdę bardzo dużo.

Martini jeśli to siewki ciemiernika, trochę ich wykorzystam