Danusiu kochana, my tak Cię pytaniami wszelkimi wytrenowaliśmy że nie ma chyba takiego na które nie znasz odpowiedzi Milo będzie usłyszeć chociaż Twój głos Powodzenia
Odmianowa wolniej przyrasta stąd cena. Kup połowę, posadź dwa razy rzadziej, potem w wolne miejsca dosadzaj własne sadzonki pobrane z rozrastających się roślin.
Nie. Rozsypujesz ziemię żyzną z piaskiem, mieszasz z gliną, zdejmujesz 5 cm, równasz wałujesz, kładziesz siatkę, rozwozisz 5 cm po wierzchu, równasz i siejesz trawnik. Ja w zasadzie nigdy nie kładłam siatki w sianym trawniku, zawsze pod rolkę i kłopot z głowy, tak to się nieźle umotasz z tym sianiem
4 marca pisałam takiego posta, teraz ty piszesz 27 marca,, a to całkiem co innego. Podlewanie dostosoiwujesz do pogody czyli temperatury i opadów. Sprawdzasz glebę czy mają sucho. Jeśli tak to podlewasz ponieważ to rośliny zimozielone.
Dobry pomysł z zadbaniem o tuje i podsadzeniem, dla ochrony od psa lepsze będą berberysy.
Nie piszemy postów stricte reklamowych, skierowanych do konkretnej szkółki. Co do cen to wolny rynek i każdy producent ma prawo wycenić jak mu się podoba najwyżej przeceni albo nie sprzeda.
Nie polecam cięcia kosiarką, narobi bałaganu i powyrywa krzewy. Nie ma to jak ręczna robota. Ja wrzośców w zasadzie nie tnę w ogóle, bo się ładnie płożą, wrzosy tnę.
Gdybyś patrzyła na to jaką szerokość osiąga docelowo, musiałabyś posadzić co 1,5 metra, ale to w ogromnych parkach gdzie sadzi się ich po kilkadziesiąt w jednej grupie. W ogrodzie wystarczy co metr. Powinny się łączyć.
Kasiu to są tuje i cyprysiki, ale ponieważ są ostro cięte a zdjęcie jest z daleka, nie da się na 100% określić.
Być może na 1 zdjęciu jeden z nich może być choiną kanadyjską.