Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Warzywniki na świecie, wspaniałe przykłady 20:43, 09 sty 2018

Do góry

Warzywniki na świecie, wspaniałe przykłady 20:41, 09 sty 2018

Do góry

Warzywniki na świecie, wspaniałe przykłady 20:40, 09 sty 2018

Do góry

Warzywniki na świecie, wspaniałe przykłady 20:38, 09 sty 2018

Do góry
Warzywnik - ogród kuchenny opisany wyżej przez Mirę, Hackfort:

Jesteśmy w Holandii

Wejście do ogrodu warzywnego

Ptasi gaj 20:30, 09 sty 2018

Do góry
Takie dzisiaj niebo było nad Ursynowie. Latał pewnie samolot amerykański "ałłaks".

Ogród prawie romantyczny 20:27, 09 sty 2018

Do góry
Hortensjada 20:27, 09 sty 2018

Do góry
betty napisał(a)
Witam Bożenko w Twoim wątku. Trafiłam do niego przed kilkoma dniami i przeczytałam w całości. Podobnie jak Ty mam u siebie kilka odmian dereni , hortensje a oprócz tego azalie, rododendrony , klony palmowe i kilka innych podobnych roślin jak u Ciebie. Nie próbowałam nigdy rozmnażać hortensji ale po tym co u Ciebie zobaczyłam mam część zadołowaną w piasku a część w słoiczkach na oknie. Będę eksperymentowała na wiosnę jak zakwitnę krokusy.Mam nadzieję ,że coś z tego wyjdzie. Gdzieś w wątku napisałaś ,że różaneczniki nie są dobrym sąsiedztwem dla hortensji , pytam bo mam ich dużo w ogrodzie i chciałabym posadzić przed nimi hortensje . Po przekwitnięciu różaneczników i azali kolor do ogrodu wnosiłyby hortensje. Mają przecież podobne wymagania co do gleby. ( rododendrony są bardziej kwasolubne ale to ciągle kwasolubne rośliny.

Kwasolubne tak , tylko problem jest w wodzie, niby wszystkie lubią wodę ale inaczej.Da radę pogodzić sąsiedztwo jeśli rododendrony czy różaneczniki posadzisz wyżej a hortensje niżej.Ewentualny niewielki zastój wody jest całkiem dobrze znoszony przez hortensje ale zabójczy dla innych.

Korzystając z okazji pozdrawiam i życzę Wszystkim pomyślności w Nowym Roku

Słoneczny Ogród 20:27, 09 sty 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wpadam i ja do Ciebie. Przeglądnęłam wątek i powiem że jestem pod wrażeniem tego co zrobiłaś w tym rokuRabata hortensjowa urzeka. Widoczek z góry jak kwitnie skradł mi serce.Robisz przepiękne ozdoby a choinkę mamy ubraną w tych samych kolorach. Surfinie zresztą też wybieram zawsze białe i limonkowe.
Jak w takim tempie będziesz pracować to za dwa lata już ogród doskonały Pozdrawiam

O widzisz ile nas łączy
Ogród doskonały , nie...
Mam miejsca, o których nie mówię nawet, co dopiero pokazać.
Ogród w 2017 trochę bujnęłam, bo były ramy + coś tam i to wszystko tak zastało się przez lata nie ruszone, zmiany były potrzebne bo teren duży i otwarty. Mam nowe pomysły ale na rabaty, co do roślin pomysły różne, co dzień to inne myśli
Ogród prawie romantyczny 20:25, 09 sty 2018

Do góry
I róże

Ogród prawie romantyczny 20:24, 09 sty 2018

Do góry
Kilka zdjęć z ostatniego weekendu
Kwitną ciemierniki

Płyty regularne 20:00, 09 sty 2018

Do góry

Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 19:59, 09 sty 2018

Do góry
W ostatnim ogrodzie wielkie płyty posadawiałam w trawniku na podsypce z cementem.
Ale wybierałam na brzegach, żeby w trawnik cement nie właził.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:44, 09 sty 2018

Do góry
Nad tą pajęczyną pracowałam dwa wieczory, krzywa, ale to prototyp, chcę powiesić w kilku miejscach w ogrodzie

mam nadzieję, że nabierze wyglądu jak ja ponapinamy.
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:31, 09 sty 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Co masz pod brzozą posadzone ? Zrób fotkę tylko tej brzozy i co pod spodem.

Gosia pod brzozą będzie huśtawka drewniana, taki kącik wypoczynkowy planujemy prawie wszystko z pod brzozy mam wykopane, a co nie zdążyłam wykopać to na wiosnę będzie usunięte, także tam będzie pusto na razie ale zdjęcie z wiosny wrzucę bo mam
Wśród brzóz i dębów 19:14, 09 sty 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Basiu, ja mam brzozy samosiejki i też miewają gałązki ciemne ale w tym miejscu gdzie ich jest za dużo lub mniej światła dociera do nich i one są niestety martwe i same odpadają lub z moją pomocą jak są większe ... Może taka ich uroda, może się jeszcze wybarwią, tak czy inaczej okaże się na wiosnę.

Zobaczymy, Aniu,na razie nie martwię się na zapas.
W ogrodzie u mnie nic nie kwitnie, pozostaje cieszyć oczy domowymi kwiatuchami.
Pszczelarnia 18:58, 09 sty 2018

Do góry
Dziękuję za pamięć. Odwzajemniam życzenia. W styczniowych klimatach pozdrawiam karczochem. Ciekawe czy się rozwinie?

A tutaj karczochy z ogrodu kuchennego Hackfort (zaraz wrzucę resztę zdjęć tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/8059-warzywniki-na-swiecie-wspaniale-przyklady)

Ogród w remoncie 18:51, 09 sty 2018

Do góry
Asia,a Ty ciągle masz niedosyt planowania? .To dobrze bo liczyłam ,że wpadniesz
Odpowiadam
Kółka istotnie mają być jak na rysunku. Mnie się wydaje,że tak właśnie planowałyśmy

Zobacz stary plan

Chyba ,że nie o te kółka chodzi

Derenie mają być w bardziej poczochranej formie aczkolwiek nie puszczę ich samopas . Narysowałam tak bo było prościej
Przed dereniami patrząc od wjazdu pissardii,pod nimi derenie White Gold,dalej grupa hortek ,brzozy i w samym rogu rh.

Pamiętam Twoje sugestie i nie ukrywam ,że ten ogrom terenu,masa roślin faktycznie trochę mnie powalił wtedy i dlatego też potrzebny był mi czas żeby ponownie się za to zabrać,jednak teraz widzę ,że ten trawnik mi tam nie pasuje więc zostanie tylko ścieżka. Pamiętam ,że dałaś pomysł z pasami i pamiętam że miały być przedzielone trawnikiem i właśnie ten trawnik mi tam nie pasuje ze względu chyba na trudności w koszeniu itp.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:26, 09 sty 2018

Do góry
Wrzesień

Chore kostki bukszpanowe wymieniłam na cisy i tym sposobem ogród zrobił się trawiasto-cisowy

Szerszym widokiem na ogród kończę podsumowanie Pażdziernik i listopad był deszczowy, fotek brak...

Wszystkim, którzy mi towarzyszyli w tamtym roku bardzo dziękuję za kolejny wspólny rok!

Zadania na ten rok?
-Dokończyć altanę
-totalna rewolucja na jednej rabacie
-zmiana drzew i traw na przedpłociu
-dosadzenie cisów

Życzę Wam, jak i sobie realizacji wszystkich planów na ten rok!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:14, 09 sty 2018

Do góry
W sierpniu garaż dostał elewacje i powstał szkielet altany.

W ogrodzie kwigły hortensje.

A tak spędziliśmy wieczory

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:06, 09 sty 2018

Do góry
Podsumowania ciąg dalszy

Lipiec

Rozburzyliśmy stare pomieszczenia gospodarcze aby mieć miejsce na postawienie altany.

W ogrodzie kwitły czosnki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies