Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:53, 24 lut 2018

AgataM napisał(a)

Śliczne kartki zrobiłaś Tyle w nich lekkości i wdzięku... A co najważniejsze, że są dla każdego. Motylki....cudowne Gratuluję i pozdrawiam

Dziękuję
Agania 14:37, 24 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Ale co jest kontrowersyjne Aguś?
Gąbka?....nie wiem jak powstają takie cuda...Twoje są śliczniusie...kwiaty z tkaniny są dostępne na gotowo...rozumiesz?
Nallar 14:46, 24 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Aż tak dokładnie ???

SprawdziłamBardzo cienka 0,8mm pianka jedwabna.

No tak...nic dziwnego że moja pianka nie da się tak pięknie modelować, jest zbyt gruba Dziś ją zmierzyłam ma 1,8 mm. Muszę rozejrzeć się za cieńszą.
Urszulla 16:04, 24 lut 2018

Agania napisał(a)

Czyli chodzi Ci o tą kobiecą i te kwiatki rozumiem

Robiłam je sama z pianki Jedwabnej białej barwionej pastelami.

A kartka z papieru wizytówkowego i kalka techniczna. Boki zdobione akwarelami. Motylki z papieru z bloku tecjnicznego i też zdobione akrylami i brokatem. Napis wydrukowany i po wycięciu też zdobiłam obrzeża tak samo. Klej Magic.
Urszulla 16:06, 24 lut 2018

Nallar napisał(a)

No tak...nic dziwnego że moja pianka nie da się tak pięknie modelować, jest zbyt gruba Dziś ją zmierzyłam ma 1,8 mm. Muszę rozejrzeć się za cieńszą.

Podam Ci namiar
Renii 18:55, 24 lut 2018

Cześć Ula

wpadłam na Twój wątek, ponieważ mieszkasz niedaleko. I co zobaczyłam? bardzo ciekawą osobę i ciekawą historię Twojego życia. Oj namęczyliście się przy budowie domku. Ale własne daje dużą radość życia. A co dopiero ogród . Ja jako dziecko pracowałam w "polu" gdyż mieliśmy swoje gospodarstwo i tego niecierpiałam. Obiecywałam sobie, że nigdy w życiu nie będę plewić /tak się u nas mówi/. Przez kilkanaście lat mieszkałam z teściami i nie wtrącałam się im do ogródka. Praca biurowa...więc tym większe zaskoczenie dla wszystkich gdy przy budowaniu domu zrobiłam sobie warzywnik. I to spory marchewki, pietruszki, selery, pory, kapusty, ziemniaki, fasolki, buraczki.itp. Do tego truskawki, poziomki, maliny... Super mi z tym. Jak wracam z pracy to natychmiast idę do ogródka zwariowałam na tym punkcie. Ale mnie tak już trzyma trzeci rok..

Ale się u Ciebie rozpisałam
Renii 18:56, 24 lut 2018

Czytam Twój wątek, ale jestem dopiero na 160 stronie -tylko od wczoraj
Więc nie wytrzymałam i musiałam się przywitać.
Urszulla 20:06, 24 lut 2018

Renii napisał(a)
Czytam Twój wątek, ale jestem dopiero na 160 stronie -tylko od wczoraj
Więc nie wytrzymałam i musiałam się przywitać.

Witam Cię od razu powiem żebyś nie czytała mojego wątku bo tu na forum są bardziej wartościowe. Odsyłam Cię od razu do str.chyba 997 gdzie zrobiłam podsumowanie 5 lat. To sobie obejrzyj

Za to zapraszam na bieżąco. Jak szukasz jakiś informacji to chętnie wskażę Ci wątki z fachową wiedzą)
Agania 21:17, 24 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Czyli chodzi Ci o tą kobiecą i te kwiatki rozumiem

Robiłam je sama z pianki Jedwabnej białej barwionej pastelami.

A kartka z papieru wizytówkowego i kalka techniczna. Boki zdobione akwarelami. Motylki z papieru z bloku tecjnicznego i też zdobione akrylami i brokatem. Napis wydrukowany i po wycięciu też zdobiłam obrzeża tak samo. Klej Magic.

Uhm
Mów do mnie więcej i więcej...śliczna praca
Dziękuję za pierwszą naukę
Renii 21:19, 24 lut 2018

Byłam już na 200 stronie, ale przeszłam do podsumowania, bo byłam bardzo ciekawa efektów i rzeczywiście rabata letnia super. Przepiękne hortki, masz prawo być dumna, a w kolejnym sezonie, który już tuż, tuż będzie jeszcze piękniej.

Zauważyłam, że wiosną posadzone trawy czy hortki do końca sezonu oddają nam swoje piękno.

Apropo traw, na początku Twojego wątku polecałyście sklep internetowy trawki.pl czy kupowałaś przez internet i byłaś zadowolona z zakupu?