Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:19, 24 lut 2018

Alicja169 napisał(a)
Pełen ogród gości, łącznie z tym królewskim ptakiem piękny widok
U mnie jedzą tylko słonecznik, a jak chwilowo zabrakło i wsypałam kaszę jęczmienną - to się obraziły. Nie było rady, trzeba było jechać po slonecznik, i już znów cała chmara się posila.

No u nas też owsa nie chcą, słonecznik lubia bardzo
A bażant zjada to co im leci z góry
danuta_szwajcer 16:24, 24 lut 2018

Mira104 napisał(a)
Danusiu zazdraszczam gości Nawet nie wiedziałam, że u nas takie grubodzioby są. Pozdrawiam

Miło, że jesteś bo już się martwiłam o Ciebie Oj u mnie ich bardzo dużo, dzisiaj momentami po 15 i więcej

danuta_szwajcer 16:29, 24 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne masz ptaki w ogrodzie i ruch jak na dworcu , a wiosną będą ptasie trele, czasem już się zaczynająFajnie jak tak ogród żyje zimą też
Widzę, że i do Twojej stołówki zaglądają drapieżniki. Zawsze mi szkoda tych maluchów, ale one tez muszą zimę przetrwać jakoś Dużo zdrówka życzę

Bardzo lubimy ten śpiew, jak tak sobie pracuje w ogrodzie to lubie tylko ten śpiew i szum z fontanny tak godzinami teraz można patrzec na te ptaki
Rano znowu był myszołów.

danuta_szwajcer 16:33, 24 lut 2018

Dorota123 napisał(a)
Piękne ptaszki do Ciebie przylatują, u mnie takich nie ma. Dobry aparat masz, że Ci tak ładnie przyciąga. Mój obiektyw jest za słaby do robienia zdjęć ptakom, a nie mogę sobie na razie pozwolić na kupno nowego. Pozdrawiam i byle do wiosny

Myśle, że też są, U Ciebie czyste tereny to powinny być. Te zdjęcia robie z kuchni albo z łazienki bez otwierania okna bo zaraz by uciekłyAle kosy i sikorki to zapewne masz?

danuta_szwajcer 16:36, 24 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

Piękny , u mnie dawniej bywały ale przybyło domów i juz nie przychodzą.

U mnie w ogrodzie nocuje nawet i to od wielu lat je mamy, kiedyś były kuropatwy ale też już dawno nie widziałam. Dzisiaj był wyjątkowy ruch w naszej stołówce a jeden grubodziób ciągle wszystkie gonił

danuta_szwajcer 16:44, 24 lut 2018

Urszulla napisał(a)
Ty przede wszystkim robisz piękne zdjęcia. A masz ich tam ogrom.

Dziękuje Ula chodz to są zdjęcia z kuchni robione ale wiesz jak ja lubię robić zdjęcia. Gotuje a aparat obok no szajba totalna Nie wszystkie ptaki mi się udaje "złapać" ale mamy ich całymi stadami

danuta_szwajcer 16:56, 24 lut 2018

anka_ napisał(a)
Ja też kceeem, ja też...

to juz fruuu)

Mira104 23:03, 24 lut 2018

Zima Danusiu, to i nie ma za bardzo co robić ogrodowo. Jeszcze wstrzymuję się z wysiewem do donic, bo w tamtym roku się pospieszyłam i rośliny były za bardzo wyrośnięte.
marba 10:40, 25 lut 2018

Piękne fotki ptaszków nam pokazujesz, Danusiu. Bażant cudnej urody. Do mnie też czasem podchodzą, bo za siatką łąka i las, ale niestety, psy je płoszą.
mirkaka 12:48, 25 lut 2018

Witaj Danusiu, jestem u Ciebie pierwszy raz, znalazłam Twój ogród po wpisaniu w google nazwy róży Veilchenblau. Chciałam Ci pogratulować takiego pięknego okazu
Czy teraz gdy nadeszły takie mrozy okryłaś ją czymś? Czy obrywasz jej liście jesienią, bo widziałam na zdjęciu że jest bez liści?
Czy w ogóle na zimę ją okrywasz? Ile lat jest u ciebie?
Też ją mam, bardzo ją lubię, będzie u mnie teraz czwarty sezon. Swoją okryłam przed tymi mrozami ale nie wiem czy to ją zabezpieczy na tyle żeby zakwitła?