Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:31, 23 lut 2018

Do góry
eda napisał(a)
parkowa prześliczna i pachnąca pewnie macham serdecznie Basiu

Najbardziej pachnąca to ta ..zapach roznosi się po całym ogrodzie...Niestety lubi przemarzać

Ogród prawie romantyczny 10:26, 23 lut 2018

Do góry
Napia napisał(a)

Takie dylematy mamy wszyscy i mimo zachowywania na ogół rozsądku, zdarza się kupić coś, co tak bardzo nam się podoba a potem zastanawiamy się, gdzie posadzić to cudo. Mnie na róże brakuje już miejsca, więc hamuję swoje zapędy w tej mierze. Znaczy się, staram się hamować

Oj święta racja. Znam takie dylematy.
Róże piękne. A ta w szczególności.
Co to za dama ??
Dobrze ,że piszesz o tym oprysku miedzianej. Muszę kupić i skoro wiosny też go zrobić .Bo w ubiegłym roku zapomniałam i później w lecie robiłam. Ale to już nie to samo.
Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 10:23, 23 lut 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Pytanie do mądrych głów....

Jak pogoda w tym roku pozwoli to chcę zrobić pomost przy stawie. Tyle tylko, że ze względów powiedzmy formalno-prawnych nie mogę mieć bali wbitych w wodę. Cała konstrukcja będzie oparta na betonowych filarach za stópką lanych na głębokość ok 1,2m. W to stalowe kotwy, na to drewniane belki o grubości 20cm. I tu pytanie- ile za ostatni filar można wyciągnąć nad wodę?

Gdy będziesz wylewać te słupy betonowe zrób tak samo jak wieniec na budynku pod dach. Tzn. pręty gwintowane zrobić jak kotwy i wypuścić ponad poziom stóp ok 25-30cm. Przewiercić na śrubach otwory w belkach pomostowych i zamocować, na te pręty . Od góry skręcić śrubami i dopiero montować do belek deski.
Przy takim wykonaniu możesz wyciągnąć nad wodę max tyle ile jest mocowane do słupów(ale bezpieczniej będzie mniej) Bo nigdy nie wiadomo ile osób stanie i jakiej będą wagi. Całkiem bezpiecznie jest wyciągnąć tylko 2/3 tej długości co w stronę ląduTak powiedział mój eM i kolega, który ma uprawnienia budowlane.
Ptasi gaj 10:10, 23 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wstawiam jeszcze dzisiejsze foty z Łazienek wysokich choin kanadyjskich pewnie kilkadziesiąt lat maja ale są piękne.
To dla Magdy z Ogrodu z Wilkiem dla Gobasi i dla wszystkich którzy zajrza na wątek i kogo Choina kanadyjska interesuje.

Tutaj 3 choiny razem

Zbliżenie pnia

Elu strasznie wielkie te choiny...Moje wiosną idą w inne miejsce takie podmokłe...wszystko będę tam wyrzucać co mi w ogródku nie pasuje...już tam mam taki mini lasek
Ogród Muszelki 10:09, 23 lut 2018

Do góry

Ogród Muszelki 10:08, 23 lut 2018

Do góry

Ogród Muszelki 10:05, 23 lut 2018

Do góry
Jeśli chodzi o porównanie Madery z Tyrolem, to jest mniej więcej tak...

Po powrocie z Madery ani razu nie myśleliśmy o tym, żeby tam powtórnie polecieć. Natomiast po powrocie z Tyrolu, już następnego dnia bardzo za nim tęsknimy i zastanawiamy się, które pasmo obierzemy za cel kolejnej wędrówki. I tak już od wielu, wielu lat...

Zrobiłam kilka zdjęć z tyrolskiego albumu. Latem jest tam cicho, bezludnie, pięknie.

Zakręcony ogród 10:00, 23 lut 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Dorka, sorry, że nie odniosę się do planu (choć te 3 nigry faktycznie się tam wpasowały fajnie), ale mnie to się ten ogonek w kadrze podoba, hihi
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:27, 23 lut 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Do dekoracji z bordowymi kwiatkami będzie dobrze pasować.

Jakie cudne Kolejne również i te zestawienia ze świecami Masz talent Gratulacje Pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:19, 23 lut 2018

Do góry
Oto moje wypociny odnośnie 2 rabat przed domem rozdzielonych chodniczkiem (baaardzo długo nad tym siedziałam wiec będę ogromnie wdzięczna za pomoc ), które wyznaczone będą już niedługo przez kostkę wzdłuż ścieżki od domu do furtki (po lewej) i podjazdu (po prawej). Podpowiedzcie co zmienić? Bo trochę za dużo mi tych bukszpanów jednak a w jednym miejscu w ogóle nie wiem co posadzić. Każdy pomysł mile widziany

Zakręcony ogród 09:09, 23 lut 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Właśnie mialam ci proponowac ,zeby od sasiada dac wiecej drzew zeby dom zaslonic podoba mi się

Cieszę się . Dzięki Wiola jeden problem z głowy

Wiola ty masz 3 buki dawyck a co sądzisz ,żeby jeden posadzić jako przecinek pomiędzy hortensjami i ML ? W miejscu gdzie miała być nigra chcę coś wyższego ale kolumnowego wsadzić ., Dawyck albo crimson sentry :

Nie ma na tym rysunku wypełniaczy bo chodzi mi tylko o tą kolumne , czy pasuje czy nie.W tym miejscu jest luka pomiędzy koronami drzew a rabata dosyć wąska więc nic większego nie chce tam wsadzać . W rogu to zielone to ambrowiec gumball a i na linie rabat tez nie patrzcie bo to zdjęcie jeszcze przed kólkowaniem
Zakręcony ogród 07:59, 23 lut 2018

Do góry
tak wyglądałoby to z 3 nigrami po tej stronie. Chyba jednak tak będzie lepiej bo dom sąsiada zasłonię.
Blaski i cienie nowego życia 06:08, 23 lut 2018

Do góry
Nallar napisał(a)

Tak podejrzewałam że to foam. Zabawę z tą pianką też testowałam, zrobiłam kilka kwiatuszków, ale mnie nie wciągnęło.
Napisz proszę jakiej grubości pianki użyłaś do zrobienia tych kwiatuszków.

Aż tak dokładnie ???

SprawdziłamBardzo cienka 0,8mm pianka jedwabna.

I jeszcze motylki zrobiłam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 05:48, 23 lut 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Moje pierwsze wiosenne prace

Wiankowanie rozpoczełaś Ty piękne, w pierwszym momencie myślałam że one z żywych kwiatów.
Ogródek Ewy 03:43, 23 lut 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Dziś "serduszkowy" dzień.

Śliczne masz do tego zmysł, uwierz.
Piszę w nocy bo syn ma gorączkę i mam pobudki to gdzie zaglądać jak forum mamy
Ogród prawie romantyczny 00:57, 23 lut 2018

Do góry
Napia napisał(a)

Wracam do życia, gdy na nie patrzę

Przepiękna.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:40, 23 lut 2018

Do góry
Teraz zauważyłam, że dokładnie dwa lata temu 23.02.2016r. odważyłam się na założenie własnego wątku . Pierwszy wpis o 00:33

Co się od tego czasu zmieniło w moim ogrodzie? Pojawiło się trochę nowych roślinek m.in. trawy, żurawki, jeżówki.
Poznałam fajnych ludzi również jak i ja zakręconych na zielone Wiem, że można w rożnych sytuacjach liczyć na dobre ogrodowiskowe duszyczki

Hmmmm... Muszę po cichu przyznać, że niestety Ogrodowisko to też niesamowity złodziej czasu

Dziękuję wszystkim zaglądającym na mój skromny wątek z małym miszmaszowym ogródkiem a zwłaszcza wszystkim tym, którzy zostawiają choćby kilka słów - za to że są
Ogród prawie romantyczny 00:01, 23 lut 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Pokazuj Agnieszko i daj nacieszyć oczy.

Wracam do życia, gdy na nie patrzę

Ogród prawie romantyczny 23:46, 22 lut 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A widzisz ja tej róży nie znam nie mam.A jak widać u ciebie ma ładny kolor , kształt kwiatu i piękne krzaczki buduje.
A jak ją przycinasz ?A długo kwitnie? ?

To jedna z moich ulubionych. Kwitnie obficie od czerwca aż do zimy. Tnę ją na wiosnę na wysokości 30-40 cm, wycinam też słabsze lub chore pędy, choć nie ma ich dużo. Zasilam, podlewam i to właściwie wszytko. To prawdziwa terminatorka Naprawdę polecam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:43, 22 lut 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Weszłam teraz na stronę i widziałam te lustra - śliczne są ja do przedpokoju marzyłam na ścianę takie okiennice zawieszane, bo mam go w stylu rustykalnym i wszędzie szukałam i nie było i chyba w końcu udało mi się coś podobnego trafić, bo jest jedno lustro właśnie z okiennicami

mnie by pasowało to w stylu gotyckim, jak witraże w oknach kościoła, ale niestety nie jest z jednego kawałka drewna tylko z trzech montowane i boję się, że jak namoknie to mi się rozejdzie, a tak by mi tu pasowało na tej ścianie szczytowej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies