Sadzonki robię co roku w dużych ilościach. W zeszłym roku mało się przyjęło jak na 170 posadzonych patyczków. Dziś ze szpalerku małego też ze 20 zrobiłam.
A tak wyglądała moją sadzonka po 4 chyba latach nieruszana wogóle
To tylko jedne czosnki takie duże.
Na jesieni kupione i sadzone.Sama nie pamiętam jakie wówczas kupowałam.
A,,chyba jakieś z Lidla.
Oj tak, tak wielki ogrom prac za siatka jeszcze.ale taki jest plan.aby do jesieni wyrównać teren, ogrodzić, ponad 200 metrów i posadzić sad jeszcze.
a co z tego wyjdzie.Zobaczymy na jesieni.
wiosna,,,dzisiaj iście letnia pogoda cudnie.Tak i ona cieszy i to,że u syna w końcu lepiej .Jeszcze po mału rehabilitacja.,,itp,Do jesieni może będzie już dobrze chodził, normalnie.
Dziękuję i pozdrawiam
Fiona też z tej letniej pogody korzysta na powietrzu
Wczoraj dosypałam kompostu na rabatę grabowo- hortkową wyrównałam
przesadziłam hortensje
tawuły, kocimiętkę , runiankę ale jeszcze nie całą
do podzielenia zostały trzcinnki no i myślę gdzie resztę sadzonek grabowych wsadzić
zrobiłam bym kulki grabowe ale nie mam miejsca zeby je wsadzić no i myślę
powojniki żyją
tuja - jedna zlana przez psy wrrrr zasłaniać będę trzcinnikami
Wrzucam na koniec i zmykam do pracy. Aż szkoda ogródek zostawiać. Pozdrawiam wszystkich, którzy dzisiaj też w pracy. I tych też pozdrawiam, co szaleć w ogródkach dzisiaj będą
Kochani, czy ktoś może podpowiedzieć mi co dzieje się z tym drzewem? Zwróćcie uwagę na jego czub, poskręcał się zupełnie i dodam, że to drzewko w ten sposób rośnie od samego początku. Czy to jakaś choroba, czy powinnam dziada wykopać i wyrzucić?
Siedzę z nosem przy komputerze a za oknem wiosna w pełni. Dopiero, gdy wyszłam podlać maliny zobaczyłam, że magnolia zakwitła. Pączki ciemno różowe stąd nas zmyliło, że to 'Susan' będzie. Na początku kwiat jasnoróżowy, później robi się biały.
A to mojego dumania nad otoczeniem altanki część następna. Wiśnie się poprzewracały, nie mogą się doczekać sadzenia. Dziś w nocy znowu obudziłam się i myślałam, co by tu zrobić. Wymyśliłam pergolę z różą, polecę dziś mierzyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na pociechę zrobiłam zdjęcia wiośnie.
Udało mi się skończyć rabatkę obok altanki. Róża mam nadzieję będzie się pięknie pięła i pachniała. Iglaste do trzymania w ryzach oczywiście, to samo z ligustrem - jest plan na kulkę.
Nie pamiętam nazwy tej trawy, ale zimą wyglądała tak samo, taka z niej rabatowa żarówka bergenia wygląda tak, coś mnie w niej drażni
I rabata mix masz bardzo ją lubię, jest najbardziej widoczna wiosną w ogrodzie może przez to,że większość na niej roślin zimozielonych i berberysow, które szybko ruszają i dodają koloru