W Leroy M.... są I masa innych bylin, świeże dostawy teraz. Piwonii duży wybór...prawie się skusiłam, ale w zeszłym roku sporo posadzone, poczekam co pokażą
Fontanna działa dzięki baterii słonecznej podłączonej do pompki ,trzeba się dobrze przyjrzeć na zdjęciu to widać jak woda spływa kaskadowo.
Przy fontannie posadziłam bluszczyk( wilec był sezonowo ),może w tym roku zrobi większy" klimacik".Dołem dosadzę jeszcze funkie...
Tak, u mnie trochę mydło i powidło ale lubię tą różnorodność u siebie.U innych zachwycam się ogrodami w jednym stylu i podziwiam konsekwencję...a u siebie cieszę się namiastką wszystkiego...
Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie, na razie to zdjęcia do 2016r ale pomału zbliżam się do aktualnych, myślę że do wiosny zdążę ... w tym roku będzie też trochę zmian...zapraszam więc, drzwi do ogrodu otwarte(spuchły i się nie domykają...)
No to może ja pomogę. Z aktualnych tylko takie posiadam. Kilka lat temu było tam o wiele ładniej obecnie trochę jest zapuszczone to miejsce. No ale nowy pomost już jest, może zacznie się tam coś dziać. W ubiegłym roku miałam na brzegach stawu sypnąć nasionka łubinów, ale na nich lubią siadać mszyce, a tam nie można pryskać bo w stawie są ryby. Posadzę mu kilka orlików bo mam spory nadmiar.
No to się poszarogęsiłam, jeśli nie chcesz tych zdjęć to usunę.
Wstawiłam u siebie zrobione pisanki.
Dziś mija roczek odkąd jestem na O., zakładając wątek nawet nie zwróciłam uwagi, że to było w walentynki, tak byłam podekscytowana Bardzo Wam dziękuję za ten czas, był to okres w którym bardzo dużo spędziłam czasu w Waszych ogrodach, dzięki forum poznałam wirtualnie wielu wspaniałych ludzi Kasieńki, Gosię i Łukasza poznałam osobiście i te pierwsze spotkania zapadły mi głęboko w serduchu mam nadzieję, że kolejny rok będzie równie wspaniały dla wszystkich buziaki
W kilku wątkach widziałam już prace związane z dekoracjami na Wielkanoc zaczęłam i ja coś tam tworzyć.
To jest "złotko" po waflach tortowych, kawałek zgniotłam a później troszkę rozprostowałam.