Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

MariuszG 23:12, 23 kwi 2018

Bo kurki chodzą własnymi ścieżkami . Jakie jajka! Miałem pomysł, żeby trzymać kury w psiej budzie, takiej sporej ocieplonej, ale na szczęście sobie odpuściłem. Bardzo mi się podoba to co piszesz o Waszym Klubie. Czy to jest jakaś większa inicjatywa, o której mogę poczytać sobie w internecie? Nie podesłałabyś mi jakiegoś niemieckojęzycznego artykułu o tematyce ogrodniczej? Mam wielką ochotę sprawdzić ile jeszcze pamiętam, a może masz coś pod ręką
Pozdrawiam serdecznie!
Kindzia 08:17, 24 kwi 2018

20 jajeczek na jajecznicę...nie mam pytań Ciekawe ile trzeba by było dla 4 osobowej rodziny z dwoma 16-letnimi synami
08:41, 24 kwi 2018
jakos do tych perliczych jajek sie nie mogę przekonać...próbowałam nawet ze 2 razy ...poniosłam porazke ...gotowane kiepskie ....ale że ja nie jadam jajecznicy ...bo watroba mi daje o sobie znać ..i czuje sie po takich rarytasach jak otruta ( to nie mam zupełnie motywacji żeby sie do nich przekonać )

Rumianka 09:32, 24 kwi 2018

Te białe tulipany skradły moje serce...są urocze...Ogród pięknieje z każdym dniem, nie to co u mnie...
Basilikum 14:07, 24 kwi 2018

Kasiu glebogryzarka juz popracowala. mamy w ogrodzie male poletko z ziemniakami, kukurydza i pszenica. Nie posialismy amarantu, zabraklo nam miejsca.

Mariusz tu masz kilka artykulow do wyboru do koloru. https://www.mein-schoener-garten.de/gartenpraxis na tej stronce jest bardzo duzo roznych ciekawych artykulow. Na pewno cos znajdziesz dla siebie. A jak bedziesz potrzebowal pomocy w tlumaczeniu to pisz smialo.

Kasiu to rarytasy wiec tym sie nie najadamy tylko delektujemy wiec z 30 by wystarczylo

Justyno to nie perliczki tylko przepiorki Ich jajka sa delikatniejsze w smaku niz kurze. Podobnie jest z miesem.

Elisa te biale sa przesliczne, niestety nie rosna w moim ogrodzie tylko w pracy mojej. Dzis porobilam dzieciom takie ladne fotki z tymi tulipanami.
A Twoj ogrod wcale zle nie wyglada.
16:25, 24 kwi 2018
perliczki czy przepiórki ...no nie rozróżniam ...teraz jak to czytam to juz nawet nie wiem jakie u nas w sklepach są )) musiałabym sprawdzić bo sie zagubiłam )) w kazdym bądz razie ja kupowałam u nas w markecie ...ale juz nie podemuje takich prób
gobasia 16:35, 24 kwi 2018

Przyleciałam na jajecznicę ..pewnie się spóżniłam?

Macham i lecę dalej
hanka_andrus 16:40, 24 kwi 2018

A ja nabrałam smaka, i jak tylko w moim sklepie będą, to sobie fundnę.
Basilikum 16:48, 24 kwi 2018

Justyna u nas sa przepiorcze w sprzedazy, perliczki chyba wieksze sa.

Basiu, nie nie nie spoznilas sie, wprost przeciwnie, za wczesnie jestes, nasze kurki jeszcze nie niosa. Czyli czekamy na pierwsze jajo

truskawki kwitna

i brunera

i zlotydukat, znow mu polamalo galazke, bo kwiat za ciezki

i epimedium pierwszy raz (sadzilam w zeszlym roku juz przekwitle)
Basilikum 16:48, 24 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
A ja nabrałam smaka, i jak tylko w moim sklepie będą, to sobie fundnę.

Haniu albo przyjedz do mnie na ta jajecznice