Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:41, 22 kwi 2018

Do góry
No tak ale nie było tak łatwo. Gdyby nie e-M serba nie dałabym rady wykopać. Słońce i wiatr przyniosły efekty w postaci opalenizny karku, rąk i dekoltu. Dostałam takiej werwy, że nie pomyślałam o zabezpieczeniu się przed słońcem. Kremy oczywiście leżały na półeczce za równo z filtrem 30 i 50.
Dzisiaj jestem pokonana przez słońce. Mimo to pojechaliśmy na targi do Starego Pola.

Targi oceniam słabo. Mało roślin efektownych. Najwięcej to chyba było borówek amerykańskich . Ceny roślin jak zawsze do najniższych nie należą, ale dzisiaj można było się targować. Sprzedawcy nawet sami namawiali do zakupu proponując rabat.

Z ogródka na wsi 19:40, 22 kwi 2018

Do góry

Zachwyciłem się nim...

Ostróżki były kupione w zeszłym roku w trzech egzemplarzach...przetrwała jedna...nie mam pojęcia co się stało...mam nadzieje w weekend majowy gdzieś dorwać...

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:39, 22 kwi 2018

Do góry
Bogusiu,
gdzieś tam, w świecie znalazłem coś zardzewiałego co być może Cię zainteresuje

I to samo z drugiej strony:

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:39, 22 kwi 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Kasiu, do innego klimatu się przeniosłaś?... ale orgia kwiatów, ten chiński jarząb super pokaż go w całości, proszę

Słabo go widać
Z ogródka na wsi 19:37, 22 kwi 2018

Do góry
Powiem wam, że sząłu z tulipanami w tym roku nie ma...zakwitły tylko te które były kupione jesienią...utwierdzam się w przekonaniu, iż muszę wykopywać cebulki po kwitnieniu...te, które zostawiłem w ubiegłym sezonie w ziemi nie zakwitły w ogóle

A nie...zakwitły o te...ale są bardzo mikre A były piękne i wysokie...moje ulubione...
Ogrodowe skarby 19:37, 22 kwi 2018

Do góry
Betka napisał(a)
Wiosny ciąg dalszy

Witamoezja kolorów cudnie
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:36, 22 kwi 2018

Do góry
Machonia w pełnym rozkwicie ☺

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:36, 22 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Wspaniale ci kwitnie ta NN magnolia to na bank Satsfacton, cudowna, a 6-latka robi ogromne wrażenie; masz ich dużo, będziemy miały co rok coraz piękniej a Ty nie szalej, masz ogromny ogród, rób etapami i wybieraj mniej pracochłonne rośliny, ujednolicaj, bo z czasem sił tylko ubywa, buziaki

Irenko ciężka sprawa by wszystko pogododzić
Też uwielbiam starocie...wczoraj takie cudeńko kupiłam.
Na taras idealne

Osiedlowy ogródek 19:34, 22 kwi 2018

Do góry
Cięcie roślin to sztuka, trzeba się z tym darem urodzić lub nabyć w praktyce. Każdy ruch sekatora musi być przemyślany by nie zaszkodzić sadzonce.
Szkoda że nie zdecydowałaś się od razu na formowane stożki, u mnie 70 cm ok 90 zł.
Skoro chcesz sama nadać im kształt trzeba pamiętać o kilku zasadach. W przypadku stożka sadzonka musi mieć przewodnik, najlepiej jeden którego nie można ucinać bo inaczej zahamujesz wzrost i zrobią się kolejne boczne odrosty. Tniemy boki mocno by nadać w miarę możliwości kształt, potem się ładnie będzie sadzonka zagęszczać.

Tak powinny wyglądać ...

Tu nie ma przewodnika, lepiej z niego zrobić kulę lub kostkę ...

Hmm ... a może tak ...

Tu ma być ogród :) 19:34, 22 kwi 2018

Do góry

Tulipany tulipanami, a u mnie już orlik zaczął kwitnąć

Tu ma być ogród :) 19:34, 22 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, proso już się zazieleniło.

Czy to możliwe żeby u mnie wszystkie prosa padły ?? W różnych miejscach...
Ogród z rzeźbą 19:34, 22 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Kasiu mam nadzieję, że jest świeża relacja u Ciebie z dzisiejszych działań, zaraz sprawdzę. Ja niestety dzisiaj w W-wie, wczoraj była realizacja planu przesadzania, jeszcze trochę mi zostało.

Roślinka mało znana, ostatnio sporo osób zachwycało się nią u Edytki/Lindsay, cieszynianka wiosenna:

Dostałam kiedyś jedną sadzonkę w gratisie, posadziłam od niechcenia na rabacie hostowej, a ona sobie rośnie i nawet się wysiała. Teraz są trzy roślinki.
przecudowna jest a tulipany w trawie pięknie wyglądają
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:34, 22 kwi 2018

Do góry
Dzisiaj sobie troszkę poleniuchowalam na tarasie, a co coś się należy przecież

A niedawno popikowałam pomidory. Ciekawe gdzie ja te wszystkie krzaczki powsadzam

Na zielonej... trawce :) 19:33, 22 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
I ostatnia lawendowa

piękne te burgundy
Co to?
Tu ma być ogród :) 19:32, 22 kwi 2018

Do góry
Przegapiłam dziś moment na dobre zdjęcia, mam tylko kilka.

Ogród z rzeźbą 19:31, 22 kwi 2018

Do góry
Kasiu mam nadzieję, że jest świeża relacja u Ciebie z dzisiejszych działań, zaraz sprawdzę. Ja niestety dzisiaj w W-wie, wczoraj była realizacja planu przesadzania, jeszcze trochę mi zostało.

Roślinka mało znana, ostatnio sporo osób zachwycało się nią u Edytki/Lindsay, cieszynianka wiosenna:

Dostałam kiedyś jedną sadzonkę w gratisie, posadziłam od niechcenia na rabacie hostowej, a ona sobie rośnie i nawet się wysiała. Teraz są trzy roślinki.
W ogródku Iwony 19:28, 22 kwi 2018

Do góry

Wiąz Wredei i klon palmowy

Ogród z rzeźbą 19:26, 22 kwi 2018

Do góry
Ania/Anpi wyglądały, bo już ścięte (trawy nie tulipany). Teraz trochę żałuję, mogłam poczekać na efekt jak rozkwitną. U nas ma padać w najbliższym tygodniu.

Magnolia zakwitła

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:26, 22 kwi 2018

Do góry
Ciekawe, za ile lat Lennei Alba osiagnie te 6 metrow... widok na pewno jest powalajacy!

Polowa zakupow w rabatki juz sie wcisnela jakos

Zaczelam rewolucje na frontowej, ktora planowalismy w zimie.
Przed zmianami:

Projekt:

I po I czesci prac:

Wsadzilam dzisiaj cisy fastigiata Aurea, hortensje, konwalniki z jednej strony.
Wywalilam szalwie i czesc Evergoldów
Roza z przodu jeszcze jesienia zostala przeniesiona do tylu tej samej rabaty.
Zamiast wrzosow chyba dam niskie ciemne rozchodniki.
Zurawki jeszcze nie dojechaly, druga czesc konwalnikow przyjechala marna, musialam reklamowac, teraz trzeba dokupic...
Przerwa na kawę... 19:26, 22 kwi 2018

Do góry

Dereń mi zmarzł. 2 kwiatki ma.

....ale za to jakie piękne.
Mój dereń Rubrum w zeszłym roku przywieziony z Pęchcina, bardzo nieśmiało kwiatkami obdarza, są malutkie chociaż w większej ilości
Kocham go miłością na razie platoniczną)

A Twój Iwonko, jak długo jest u Ciebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies