Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 09:45, 11 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, dla zabawy wsadziłam do ziemi. Jak coś z nich będzie, będę się cieszyć. Rok temu ukorzeniałam z patyczków anabelki. Mam jeden krzaczek (kilka patyków razem), udało się. Potem byłam w szkółce i były piękne dwuletnie anabelki po 10 zł, więc wzięłam sobie dwie. Czy warto czekać dwa lata? Dla zabawy tak, dla potrzeb jestem niecierpliwa
Na paznokcie i kiecki nie wydaję, więc czasem taki odruch dla poprawy humoru jest wskazany

Iwonka jakbym siebie słyszała - tylko u mnie odruch wszedł w nawyk
Moje małe królestwo 08:58, 11 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, przyszlam pochwalić rabatę. Pięknie wkomponowalas kamień.
Ty kochana już mozesz być dumna.
Pamiętam Tereniu twoje początki. I fajnie, ze twoj mężuś Cię wspiera. Są jednak prace, co jednak męskie oblicze mają. U mnie czekam, by Zbyszek pomógł mi podlaczyc prąd do ciurkadelka.[/quote

Dziękuję Iwonka ogród się zmienia i to faktycznie cieszy a to zasługa naszej ogrodowiskowej braci Janek pomaga na ile mu czas pozwoli pewne rzeczy to on musi zrobić nie ma wyjścia.Też musi na stałe pociągnąć prąd do oczka i wyłożyć kostkę na obrzeżu nie bawię się w takie prace.Pozdrawiam.
Ogródek Iwony II 08:41, 11 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To są Reniu tuje Miriam. Tylko potem dokupilam jeszcze i mają inny odcień. Bardziej zielone. A te caly sezon swiecą na rabacie.

Piękne. Wymagają cięcia ?
Ogródek Iwony II 08:40, 11 maj 2017

Do góry
Aniu, dla zabawy wsadziłam do ziemi. Jak coś z nich będzie, będę się cieszyć. Rok temu ukorzeniałam z patyczków anabelki. Mam jeden krzaczek (kilka patyków razem), udało się. Potem byłam w szkółce i były piękne dwuletnie anabelki po 10 zł, więc wzięłam sobie dwie. Czy warto czekać dwa lata? Dla zabawy tak, dla potrzeb jestem niecierpliwa
Na paznokcie i kiecki nie wydaję, więc czasem taki odruch dla poprawy humoru jest wskazany
Ogródek Iwony II 08:36, 11 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, kupowałam rok temu pod nazwą coca-cola w szkółce. Nie wiem, czy to poprawna nazwa. Były po 4 zł. I nie wiem, czy żyją po zimie. nie wiem, jak sprawdzić
To był sierpień

Na moje oko to może być trawa Prairie Fire
Ogródek Iwony II 08:14, 11 maj 2017

Do góry
To są Reniu tuje Miriam. Tylko potem dokupilam jeszcze i mają inny odcień. Bardziej zielone. A te caly sezon swiecą na rabacie.
Ogródek Iwony II 07:52, 11 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A te limonkowe to chyba tuje, jaka to odmiana?
Wszystkiego po trochu 07:03, 11 maj 2017

Do góry
Oj, biedne roślinki.
Wygladam za okno, u mnie nie bylo mrozu. Roslinki na bacznosc stoją.
Miejmy nadzieję, ze teraz pogoda się poprawi.
Do raju daleko - u Ewy 06:54, 11 maj 2017

Do góry
Ewuniu, u Ciebie biało?
To juz pogoda przesadzila
Ogródek Iwony II 06:53, 11 maj 2017

Do góry
Aaaa, to zobacz, czy podobne listki, jak na mojej fotce. Ja sobie rozsypalam nasionka przy matecznej i chyba wypielilam przez pomyłkę...
Ogród bacowej 00:50, 11 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwonka, zrobię ci sadzonkę tej dużej hosty po prawej stronie. To S&S poczytaj sobie o niej .

Ewuniu, przeoczyłam wpis pod zdjęciem. Na zdjęcie popatrzyłam, pomyślałam, ze bardzo lubię to miejsce, baaaaardzo, a podpisu nie przeczytałam. Teraz musiałam odszukać je, bo nie wiedziałam, gdzie i kiedy się pytałaś

Tak Ewuniu, chcę, poproszę
Ogródek Iwony II 23:54, 10 maj 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Iwonko, jeżówki od ciebie zdaje się kiełkują, myślałam, że wyjdą wcześniej, ale może przez to zimno?
Mam nadzieję, że to nie chwasty

Patyczki się okaże później, czy się nie wykruszą, na razie z listkami

Jeszcze raz dziękuję

Moni, tak wyglądają siewki jeżówek

O patyczkach wszystko się okaże po upałach, czy dały radę.
To ukorzeniony zeszłoroczny patyczek Vanilia Fraize

A tu do ziemi wetknęłam patyczki Phantoma. W upały trzeba podlewać, jak będą

Ogródek Iwony II 23:45, 10 maj 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Iwonko, coraz bardziej wiosennie u Ciebie Jak zwykle pięknie
Iwonko, co to za trawka ta brązowa na str.702?

Asiu, kupowałam rok temu pod nazwą coca-cola w szkółce. Nie wiem, czy to poprawna nazwa. Były po 4 zł. I nie wiem, czy żyją po zimie. nie wiem, jak sprawdzić
To był sierpień

Ogródek Iwony II 23:37, 10 maj 2017

Do góry
Aniu, lubią, jak najbardziej. Zatem wysyłam
Ogródek Iwony II 23:25, 10 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, zostało mi trochę nasionek, jeśli chcesz.

Z chęcią Iwonko ale czy one lubią słońce bo u mnie takich miejsc najwięcej. Wszędzie go pełno
Ogródek Iwony II 23:05, 10 maj 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jakie ładniutkie te maki. Fajne kwiaty mają, jakby pełne.

Aniu, zostało mi trochę nasionek, jeśli chcesz.
Ogródek Iwony II 23:04, 10 maj 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Iwona, szczeniaczki się rozeszły? Jeden jeżeli dobrze pamiętam jest chyba u waszej córki.

Jolu, tak, rozeszły się od ręki. Córcia też wzięła, mieszka niedaleko i czasami przyjeżdża z sunią. Razem super się bawią, biegają po ogrodzie. Kilka dni temu jednak zadzwoniła, że jest problem. Otóż dostałą nową pracę, nie ma jej długo w domku, a sunia sama się nudzi i zjadła ostatnio jej kapcie ...
Więc chyba wezmę małą do nas na jakiś czas, zobaczymy, czy się odchowa troszkę. Jeśli sobie nie poradzimy z dwoma psiakami, będę musiała poszukać jej nowy domek. A szkoda, bo mała jest słodka

Ogródek Iwony II 22:11, 10 maj 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
...Iwonko maczki wysiałam do doniczek i już ładnie powschodziły.Nasionka też stanę do gruntu. Czy je trzeba kazdego roku siać?Iwonka cieszę się że jesteś

Mireczko, maki są jednoroczne, ale raz zaproszone do ogrodu powinny się wysiać. Mi się wysiały tam, gdzie rosły, ale teraz tam rośnie lawenda, więc siewki maków przesadziłam do liliowców i firletki chalcedońskiej pod drzewko owocowe śliwy.
Posiałam też nasionka na ziemię, jakbym pieprz sypała. Wystarczy uklepać, ja chyba troszkę ręką pomieszałam
Tak rok temu kwitły w czerwcu.

Tylko ta pogoda teraz ... mogą mieć opóźnienie, jak wszystko

Ogródek Iwony II 21:47, 10 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Chmury Cię uratowały. ())

Jolu, chyba tak. Cały dzień padało.

A co robi ogrodnik w deszczu? Głupi idzie do ogrodu i sadzi roślinki A potem w tym deszczu podlewa konewką. Sąsiadka mnie namierzyła i za nic nie mogła zrozumieć, dlaczego nie mogę poczekać? A ja dostałam trawki w kopercie i MUSIAŁAM posadzić od razu
Carex Elata - jedną podzieliłam, oczywiście nóż najlepszy kuchenny zapodziałam, potem w deszczu chodziłam i szukałam, znalazłam i chwilę później z nieba chyba wiadro wody się wylało w jednym momencie. Zdążyłam schować się na ganek ... z odzyskanym nożem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies