Iwonko pięknie u Ciebie,fotki też ładne robisz.Tulipanów też jeszcze nie mam dość czekam na kolejne aż zakwitną.Wczoraj był też u mnie atak zimy Filip myślał,że na sanki pójdzie ☺ .Cieszę się,że jesteś i pokazujesz swój piękny ogród ☺
Gosiu, dziękuję. Jeszcze tujki małe, to robię trochę z niższej perspektywy fotki, by domów sąsiadów nie focić. Ale urosną kiedyś. Za to trawka, tulipanki, żurawki cieszą. Rok temu tulipanów miałam mniej. Jesienią dokupiłam.
U nas zawsze jest do tyłu:najpierw tulipanki, potem rodki, róże, trawy ...
Rok temu rododenron Nova Zembla tak mi się spóźnił, że wszyscy już zapomnieli o nich, a mój kwitł razem z różami... Przyroda jest nieprzewidująca
Ewa, u mnie całe trzy rabaty jeszcze...
Tak, tak, psze pani. Panią miałam na myśli Różami już czarujesz. Południe chcesz przegonić
A co robi ogrodnik w deszczu? Głupi idzie do ogrodu i sadzi roślinki A potem w tym deszczu podlewa konewką. Sąsiadka mnie namierzyła i za nic nie mogła zrozumieć, dlaczego nie mogę poczekać? A ja dostałam trawki w kopercie i MUSIAŁAM posadzić od razu
Carex Elata - jedną podzieliłam, oczywiście nóż najlepszy kuchenny zapodziałam, potem w deszczu chodziłam i szukałam, znalazłam i chwilę później z nieba chyba wiadro wody się wylało w jednym momencie. Zdążyłam schować się na ganek ... z odzyskanym nożem
Mireczko, maki są jednoroczne, ale raz zaproszone do ogrodu powinny się wysiać. Mi się wysiały tam, gdzie rosły, ale teraz tam rośnie lawenda, więc siewki maków przesadziłam do liliowców i firletki chalcedońskiej pod drzewko owocowe śliwy.
Posiałam też nasionka na ziemię, jakbym pieprz sypała. Wystarczy uklepać, ja chyba troszkę ręką pomieszałam
Tak rok temu kwitły w czerwcu.
Tylko ta pogoda teraz ... mogą mieć opóźnienie, jak wszystko