Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Joku 11:11, 10 maj 2017

Iwona, szczeniaczki się rozeszły? Jeden jeżeli dobrze pamiętam jest chyba u waszej córki.
Milka 11:14, 10 maj 2017

Szał tulipków będzie
Iwonko, odbierz pw.
asiak 11:59, 10 maj 2017

Iwonko, coraz bardziej wiosennie u Ciebie Jak zwykle pięknie
Iwonko, co to za trawka ta brązowa na str.702?
Kasya 12:05, 10 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Nie było dziś u mnie przymrozku. W okolicach zera.
Chmury wiszą.

niektorym to dobrze... (roślinkom)
anabuko1 12:55, 10 maj 2017

Och...pięknie ,piękne Iwonko w twoim ogrodzie. Dobrze; że przymrozkow nie miałaś.
U mnie był śnieg i -3.
Basilikum 15:04, 10 maj 2017

Iwonko ale masz pokazowe pieknie
olga80 18:58, 10 maj 2017

Iwonko pięknie u Ciebie,fotki też ładne robisz.Tulipanów też jeszcze nie mam dość czekam na kolejne aż zakwitną.Wczoraj był też u mnie atak zimy Filip myślał,że na sanki pójdzie ☺ .Cieszę się,że jesteś i pokazujesz swój piękny ogród ☺
Iwk4 21:35, 10 maj 2017

mamuska1980 napisał(a)
Ale oko od rana nacieszyłam suuuperaśnie masz

Gosiu, dziękuję. Jeszcze tujki małe, to robię trochę z niższej perspektywy fotki, by domów sąsiadów nie focić. Ale urosną kiedyś. Za to trawka, tulipanki, żurawki cieszą. Rok temu tulipanów miałam mniej. Jesienią dokupiłam.

mirkaka napisał(a)
U nas Iwonko dopiero tulipany zaczynają, na południu już pewno kończą. Ja też dopiero zaczynam się nimi cieszyć

U nas zawsze jest do tyłu:najpierw tulipanki, potem rodki, róże, trawy ...
Rok temu rododenron Nova Zembla tak mi się spóźnił, że wszyscy już zapomnieli o nich, a mój kwitł razem z różami... Przyroda jest nieprzewidująca

frezja napisał(a)

Nie kończą...u mnie jeszcze jedna odmiana czeka w ilości ok. 30 sztuk

Ewa, u mnie całe trzy rabaty jeszcze...

bacowa napisał(a)

Tak, tak, psze pani. Panią miałam na myśli Różami już czarujesz. Południe chcesz przegonić

Iwk4 21:47, 10 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
Chmury Cię uratowały. ())

Jolu, chyba tak. Cały dzień padało.

A co robi ogrodnik w deszczu? Głupi idzie do ogrodu i sadzi roślinki A potem w tym deszczu podlewa konewką. Sąsiadka mnie namierzyła i za nic nie mogła zrozumieć, dlaczego nie mogę poczekać? A ja dostałam trawki w kopercie i MUSIAŁAM posadzić od razu
Carex Elata - jedną podzieliłam, oczywiście nóż najlepszy kuchenny zapodziałam, potem w deszczu chodziłam i szukałam, znalazłam i chwilę później z nieba chyba wiadro wody się wylało w jednym momencie. Zdążyłam schować się na ganek ... z odzyskanym nożem

Iwk4 22:11, 10 maj 2017

Mirka napisał(a)
...Iwonko maczki wysiałam do doniczek i już ładnie powschodziły.Nasionka też stanę do gruntu. Czy je trzeba kazdego roku siać?Iwonka cieszę się że jesteś

Mireczko, maki są jednoroczne, ale raz zaproszone do ogrodu powinny się wysiać. Mi się wysiały tam, gdzie rosły, ale teraz tam rośnie lawenda, więc siewki maków przesadziłam do liliowców i firletki chalcedońskiej pod drzewko owocowe śliwy.
Posiałam też nasionka na ziemię, jakbym pieprz sypała. Wystarczy uklepać, ja chyba troszkę ręką pomieszałam
Tak rok temu kwitły w czerwcu.

Tylko ta pogoda teraz ... mogą mieć opóźnienie, jak wszystko