Polinko nie wiem z czego wyciągnęłaś takie wnioski ale aż się zarumieniłam ;p Zwłaszcza że mądrą ogrodniczką to się wcale nie czuję Ale mam taką przypadłość że jak się już za coś zabieram to się staram zrobić to porządnie. Nie znaczy to że zamierzam gonić Wasze piękne ogrody, mnie wystarczy przyzwoity i na taki poziom szacuję swoje możliwości
Witaj Anda Mnie się podobają proste rabaty ale jakoś ich u siebie nie widzę..
Pomierzyłam ponownie teren, zostawiłam pod płotem 1,2 m na cisy i przesunęłam wąż. Coraz mniej trawnika się robi Mam nadzieję że ktoś się wypowie czy to 1,2m wystarczy cisom. Nie wiem co będzie z ogrodem za płotem bo za niespełna miesiąc wprowadza się nowy właściciel. Wiem, ze za tujami nie przepada ale nie sądzę żeby chciał je likwidować. To naprawdę ładny żywopłot i duży. Myślę że przydałoby mu się cięcie, zobaczymy co będzie
Nie strasz, co?
Koniecznie muszę sprawdzić u siebie w najbliższym O tę korę
Prawdopodobnie to najbardziej popularna odmiana czyli Hameln
Na karłowe rozplenice to nie wyglądają a duże odmiany np. LadyU już w pierwszym roku osiaga wielkie rozmiary.
Hameln dorasya do 1,2 m i okolo 80-100 cm średnicy w zależności od warunków. Wydaje mi się, że aby coś posadzić przed rozplenicami trzeba by bardzo poszerzyć rabatę
Cześć Aniu
Chyba się nie witałam u Ciebie a wczoraj z miłą chęcia poczytałam Wasze dyskusje i obiecuję być na bieżąco ponieważ zapowiada się ciekawy ogród z mądrą ogrodniczką!
Tak Polinko, zamierzam je prowadzić kolumnowa jak Twoje, właściciel sklepu wytłumaczył mi co i jak ciąć, chociaż pewnie będę się radzić i tak. Wiązy też chcę przycinać.
Witam się u Ciebie oficjalnie bo podglądam od dawna
Od razu oczywiście z pytaniem
Co ile masz posadzone gracki? Nie wiem czy dobrze widzę na zdjęciu że one, sztuk 3 posadzone w rzędzie? Chciałabym u siebie zrobić podobną przesłonę z tych traw i nie wiem ile mi się zmieści. Mam przeznaczone na nie dwa metry.
Za Twoją radą swoje miskanty zacznę też codziennie podlewać