Nie wiem czu u Was też tak gorąco 30stopni. Ale u mnie tragedia. A kiedy byl deszcz to juz nie pamietam, trochę pogrzmiało ale u Nas burzy, deszczu brak.
Natka, rozplenice plus rozchodniki plus akcentowo jeżówki to fajny pomysł. Ice dance bardzo lubię i póki co cieszę się z odrostów . Jednak przed rozplenicami jakoś mi nie leży. Sesleria byłaby znacznie lepsza . Albo może żurawki jeśli masz?
Edit: gorąco i duszno, burza krąży, grzmi i ciemno ale deszczu nie ma .
Żurawki nie za duże?, może jednak ta sesleria, ale to później jak zrobię te podstawowe rośliny to będę dobierać przód.
U mnie burza się pojawiła i deszcz, tak dość nagle, ale wreszcie trochę wody. Tylko już mi jedną brzozę wyrwało wczoraj sadzoną, będę musiała ją jakoś zapalikować.
Posadziliśmy wczoraj 7 brzóz, w sumie 8, ciekawa jestem ile się przyjmnie, bo to samosiejki z innej działki.
Mogę poszerzyć, na dzień dzisiejszy to nie problem bo i tak do przerobienia. Ale jak żurawki to jakie będą się fajnie komponowały i w jakich odległościach?
Prawdopodobnie to najbardziej popularna odmiana czyli Hameln
Na karłowe rozplenice to nie wyglądają a duże odmiany np. LadyU już w pierwszym roku osiaga wielkie rozmiary.
Hameln dorasya do 1,2 m i okolo 80-100 cm średnicy w zależności od warunków. Wydaje mi się, że aby coś posadzić przed rozplenicami trzeba by bardzo poszerzyć rabatę
Być może to ta rozplenica, a nawet bardzo prawdopodobne. Zastanawiam się, żeby dać coś na przód, ponieważ mam wrażenie, że brakuje takiego najniższego piętra.