Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 11:49, 02 mar 2018

Do góry
Basia, zapraszam, no musimy jeszcze chwilkę poczekać na te aktualne, warstewka śniegu leży i nic się nie da podglądnąć co tam wychodzi.

Taki floks mi się udało kupić, kwitł od czerwca do października.

Ewa, goździki jak przezimują, to liczę na więcej kwiatów, a z groszków na razie rezygnuję, mam tylko dla nich miejsce w donicy, a nie udały się, miały bardzo dużą donicę i ze świeżą ziemią z kompostownika, pilnowałam podlewania, bo wiedziałam, że potrzebują, tylko ten brak dobrego nasłonecznienia.
A gomfrena, nadal w planach?

Ula, a które masz, one potrzebują słońca, a za szybko nie przyrastają. Ja rozsadzałam w tamtym roku białe, ale kot mi zniszczył część sadzonek, coś jednak zostało.
Ten aster gawędka mnie zachwycił, trudno go spotkać w sprzedaży, czy przezimuje?
Ogród z wilkiem zamkn. 11:03, 02 mar 2018

Do góry
Madziu, tak sobie myślę o tym Twoim ogrodzie i o tym, jak tu przełamać tą dużą ilość trawnika. Taki pomysł przyszedł mi do głowy

Tam gdzie umbrowa się kończy niedaleko płotu zamierzasz coś posadzić? Wstawiłam tam niebieski znak zapytania Przejście zostawiłam na metr i tam na pewno by się przydało

Umbrową trochę przedłużyłam, żeby ten pomysł się zmieścił

Te niebieskie prostokąty w trawniku to ten pomysł Mogłabyś oddzielić te miejsca krawężnikami, ale tak nisko wkopane, żeby nie wystawały zbyt mocno ponad trawnik, tylko tak 5 cm i posadzić w nich coś niziutkiego, co tylko trochę by się różniło od trawnika, a jednocześnie przełamywało jego monotonność. Mógłby to być bodziszek, ten spod hortek albo jakaś ładna, niska, ozdobna trawa
W jednym z tych kwadratów mogłabyś zamiast trawy/bodziszka, zrobić oczko, toń wody. Myślę, że mogłoby to dobrze wyglądać
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:55, 02 mar 2018

Do góry
Zoom na maxa przez brudne okno, z odległości jakichś 15 metrów

i zoom w połowie
na tą samą odległość tez przez szybę

nie wiem tylko co znaczy oznaczenie
30x optical zoom( to wiem) i dalej - up to 60 clear image zoom
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:46, 02 mar 2018

Do góry
Makro

Muszę poćwiczyć w dziennym świetle bo te do żarówki w suficie
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 10:37, 02 mar 2018

Do góry
Skrętniki zaczynają budzić się do życia , są w dobrej kondycji po zimie, a jak wasze przezimowały ?

Datura 10:30, 02 mar 2018

Do góry
Witam wszystkich wielbicieli Datury, moje w ubiegłym roku kwitły do późnej jesieni

Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:06, 02 mar 2018

Do góry
Dziewczyny wykombinowałam jeszcze takie cos na moja frontową. Środek swierk białobok - jego miejsce jest constans. Obok niego klon palmowy atro ( ten wiekszy) oraz mniejszy klon garnett ( mniejszy czerwony). Są też cisy kolumnowe( z jednej strony zielone, z drugiej żołte Dawid , ale moga byc tez wszystkie takie same ). Z tyłu miskant. Kulkowisko w postaci kul z bukszpanu róznych wielkosci. Jako wypełniacze dałam polecane przez Toszkę liliowce d"oro - one sa chyba tylko żołte , berberys bagatella oraz funkie. Rabata ma odczyn zasadowy, półcień.
Asiu co ty na to?
Toszka...wypowiesz sie?
Reszta Kobiet - opinie wasze porządane
Moze inne rosliny Wam przychodza do głowy?

Małymi kroczkami do celu... 09:15, 02 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Paulinko pozdrawiam cieplutko, bo za oknem jeszcze mroźno, byle przeczekać jeszcze te parę dni i będzie dobrze

Monia mam nadzieję, że jeszcze miesiąc i będzie już cieplutko wczoraj byłam na zakupach i widziałam już pełno roślin do kupienia ( drzewka owocowe, hortensje, róże) w tych sklepach oszaleli niby jak je posadzić jak u nas dzisiaj jeszcze w nocy - 19 było za to w domu u mnie coraz bardziej wiosennie się robi i chociaż kwiaty w domu podnoszą mnie na duchu patrząc przez okno co się dzieje pozdrawiam !

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:12, 02 mar 2018

Do góry
Witam witam dawno się nie odzywałyśmy Ja faktycznie już kilka lat walczę z rabatami ,ale tak to jest jak czasami w zyciu jakiś piorun z nieba strzeli ?przenośnia /że pozbirać się nie można .Za to mam robotę i nie nudzę się.Dzięki za pochwały. . W tym roku zostawiłam jednego rośnie na sadzonki jeszcze kilka dni i będę ukorzeniać .One są takie ładne w półcieni bo w słońcu u mnie stały to liście odparzały się.
Mmam sąsiadkę która trzyma chyba inne kolory.
Gdybym startowała w konkursie Miss Polonia... 07:57, 02 mar 2018

Do góry
... napisałabym, że mam 20 lat, pragnę studiować medycynę, ekonomię i prawo, marzę o pracy z dziećmi i delfinami, a moją pasją są konie i podróże, ale ponieważ:
- wiek już jest nie ten
- nóg kwalifikujących do konkursu piękności nigdy nie miałam,
to napiszę Wam tyle, że od 10 lat prowadzimy z mężem gospodarstwo ekologiczne i to jest moja prawdziwa radość życia. Największą frajdę daje mi prowadzenie warzywnika (jakieś 4 ary). Marzę o ogrodzie przydomowym, ozdobnym, na który mam miejsce, jednak moja słaba znajomość roślin ozdobnych i budowa domu, która przetoczyła się niczym front wschodni przez ten ogródek uczyniły swoje.
Z Waszą pomocą chcę doprowadzić ogród do takiego stanu, żebym patrząc na niego wzdychała co rano: "O Boże, jak pięknie!" (no dobra, tak naprawdę chodzi o to, żeby sąsiedzi obgryzali pazury z zazdrości ).
Jeśli sama mogę służyć Wam swoją wiedzą, to tym bardziej będę szczęśliwa.
Pozdrawiam,
Basia

Nasze storczyki 07:11, 02 mar 2018

Do góry
Był moment mąż wysuszyl je mocno i tez były żółte liście pousuwalam je i delikatnie nie agresywnie dostarczałam wody a teraz już zasililam nawozem i odbijają

.
Zimozielony biało - różowy 05:45, 02 mar 2018

Do góry
Witam się

ale miałaś jeżówkowy busz

pozdrowionka zostawiam
Ukojenie 03:20, 02 mar 2018

Do góry
kosmiczne laboratorium w dzien wyglada kosmiczniej - od strony pokoju zawieszam koc-sreberko zeby doswietlic wysiewy
Mysle nad doczepieniem kolejnej lampki bo nie wszystkie polki maja wieczorem swiatlo...

A teraz powod - m.in. dla ktorego tak lubie robic zdjecia wysiewom:

Na zdjeciu pomidory. Golym okiem zielono, a pod flash:

Przyznaje obserwowalam od dwoch dni, ze pojawia sie plesn, ale ludzilam sie, ze to zludzenie.
Dzis zareagowalam:

Pokruszony wegiel aktywny - siewkom juz nic nie bedzie
Datura 01:14, 02 mar 2018

Do góry
Datury uwielbiam za ten niesamowity zapach wieczorem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:11, 01 mar 2018

Do góry
admete napisał(a)

Jaki to świetny relaks uspakajacy dla dziecka nie siedzi przed komputerem.
Jakbyś mogła napisać gdzie koraliki kupowałaś i ta mała ramę do tkania.
Świetna rehabilitacja dla rąk palców dziecka.
Koraliki to jeszcze można z znaleźć gorzej z tą ramka.
Talent po mamie chłopak ma. Piękne te dekoracje.
Pozdrawiam..
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:53, 01 mar 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 01 mar 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:37, 01 mar 2018

Do góry
Starym aparatem focone to jeszcze nie ostre , kolejne powinny być już okJutro może wypróbuję

coraz więcej jabłek muszę wieszać

IX Ogólnopolski Zjazd Miłośników Roślin i Ogrodów Skalnych 22:33, 01 mar 2018

Do góry

21 kwietnia 2018 r. w Ogrodzie Botanicznym UAM w Poznaniu odbędzie się XII Ogólnopolski Zjazd Miłośników Roślin i Ogrodów Skalnych, na który w imieniu organizatorów serdecznie zapraszam.

Pozdrawiam
B.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:29, 01 mar 2018

Do góry
admete napisał(a)

Super i od razu wiosna

będę zaglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies