Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 17:09, 22 mar 2018

Do góry
Taką wiosenną skrzyneczkę zrobiłam Kubusiowi do przedszkola na pierwszy dzień wiosny - słoneczne zdjęcia z dnia wczorajszego

Bawarka 17:08, 22 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Muszelko, zawsze mnie ciesza Twoje odwiedziny, zapraszam

Dzięki!!!! Ale mi miło!!!!
...uDany ogród 17:07, 22 mar 2018

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Oby, za bardzo nie mam innego wyboru. Śliczne bazie

Basiu jak nie ma innego wyjścia to musisz spróbować, mam nadzieję że da radę w nowym miejscu
Bazie już w pełnej krasie.
Dzisiaj tez wypatrzyłam cudną kępkę przylaszczek trochę zmaltretowane, ale są

Bawarka 16:56, 22 mar 2018

Do góry
Muszelko, zawsze mnie ciesza Twoje odwiedziny, zapraszam
Dwa ogrody 16:45, 22 mar 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Miło mi, że się ujawniłaś zapraszam
Miedzianem pryskam po wycięciu róż, piwonie z reguły też już zaczynają być widoczne w ziemi, ogarniam wszystko bez wyjątku, wokół róż i piwonii porządnie zraszam też ziemię.
Nadzieja ... jest, za chwilę będziesz narzekać, że rabaty masz zapchane, jeśli masz takie zapędy jak ja

rok 2013

rok 2017
ta sama rabata w prawo i lewo, fotki z samą zielenią
prawie nie dowierzam, że ja to sama, własnymi rękami zdzierałam, sadziłam, siałam, układałam i przekładałam kostkę... chyba już by mi się nie chciało zaczynać wszystkiego od początku

Rozumiem dokładnie ogrom pracy. U mnie tak samo. Jeszcze co roku wożę kompost na rabaty na taczkach. A takich miejsc do obsadzenia jest u mnie dużo. W tym sezonie biorę się Za drugą stronę domu - tam mam masakrę..

Za dalie Was podziwiam. Oprócz kopania trzeba umieć przechowywać.
Bawarka 16:40, 22 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

... W niektorych mam biale i fioletowe

Bosko...
Bawarka 16:39, 22 mar 2018

Do góry

najmniej mam miejsc bialych. Tych musze dokupic kilka tysiecySa jak pucharki lodow smietankowych...jak kawalki usmiechnietych chmurek w ogrodzie...Sa jak wykrochmalone podusie dzieciece...

Ktore najladniejsze? Dla mnie wszystkie sa piekne...Najmniej lubie zolte, chociaz i te mam, sa jak malutkie smiejace sie sloneczka Biale...sa tak czyste i eleganckie, ze dokupie i bede cieszyc sie ich biela..nawet po snieznej, bialej zimie...Fioletowe? Ich mam najwiecej, i to one sa jakby z aksamitu...fiolecac sie w slonku, daja niesamowite wrazenie krolewskiej komnaty...
Ktore najladniejsze? Wybierz kolor, ktory najblizszy Twojemu sercu
Zielona przestrzeń 16:34, 22 mar 2018

Do góry
Sierotka z LM wzięłam sobie jeszcze takie coś

Bawarka 16:29, 22 mar 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Kasiu, a w trawniku masz więcej kolorów? Zastanawiam się nad fioletowymi lub białymi... A może oba?

Mam kilka miejsc,, tysiaca krokusow,, W niektorych mam biale i fioletowe

niektore sa mieszane

niektore tylko fioletowe

Zielona przestrzeń 16:26, 22 mar 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

a
Anetko bardzo dobry pomysł nieco drozej ,ale wiesz widzisz co kupujesz ,ja w tym roku zaryzykowałam na te ze szkółki wszak szkółka ma dobre notowania i u kolezanek forumowych.W ub roku kupowałam kwitnące i kwitły fajnie dalej po posadzeniu .ja tylko nie wiem jak je przyciąć postudiuję tutaj i zlocik na dębowym zrobimy i bedzie praktyczna nauka ha ha

Jeszcze jedno

Kup sobie to...

...a będziesz mieć to...

...oraz wiele innych artykułów o cięciu m.in. hortensji, powojników, winorośli, krzewów i drzew owocowych i wiele, wiele innych ciekawostek
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:17, 22 mar 2018

Do góry
Coś tam już wychodzi powolutku ale jeszcze kilka dni trzeba poczekać na wiosnę

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:14, 22 mar 2018

Do góry
Wczoraj był pierwszy dzień wiosny to chciałam dziś uczcić ten fakt wiosennymi fotkami ale to jeszcze troszkę trzeba poczekać. Już za chwilkę będą prawdziwe wiosenne fotki - te dzisiejsze to wciąż jeszcze typowe przedwiośnie....

Coś jeszcze, coś więcej... 15:56, 22 mar 2018
Do góry

bingo !!! ale to juz wiesz
Ogródek Iwony II 15:47, 22 mar 2018
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Miałam zrywać tapetę w pokoju, noooo, ale wiosna przyszła, to trzeba było działać.
Skoro w ogrodzie nie można, to stroiki zrobiłam Jajeczne
Pierwszy do przedpokoju:

I wiecie co? Mam postanowienie ogrodowe: kupić sobie wierzbę mandżurską. Zawsze wiosną sąsiadka ją przycinała i miałam darmowe gałązki do dekoracji. I co? Przemarzła jej. I nie mam... Więc kupię wierzbę i posadzę na tyłach jako materiał na dekoracje wiosenne

bardzo ładny .... że jakoś tak nie ma zapedu do takich robót ....nawet nie spotkałam gotowego w sklepie raczej u mnie świeta będa bez wianka chyba ze cos jeszcze upoluje w ostatniej chwili
Ogród Muszelki 15:31, 22 mar 2018

Do góry
Na zielonej... trawce :) 15:19, 22 mar 2018

Do góry
Uparta raczej bym rzekła...

Prawda, że cudne ale cóż nie można mieć wszystkiego zamienniki w wersji "uboższej" takie mam na oku

Jak efekt będzie zadowalający to wrzucę foto.

Ps. To proszę się udzielać, bo pusto tu bez Ciebie
Ogród kwiatowy 14:47, 22 mar 2018

Do góry
Ale Bengali jest chyba wielokolorowa. Tu mam Florentine z Alohą i ta Aloha mnie wkurza. Florentina wygląda o każdej porze ładnie nawet jak przekwita, a zobaczcie na Alohę! Masakra. Dlatego dla mnie ważne jest nie tylko kwitnienie, ale to jak przekwita.
Ogród kwiatowy 14:40, 22 mar 2018

Do góry

Ogród kwiatowy 14:37, 22 mar 2018

Do góry
Basiu, lubie ją bo nie trzeba jej okrywać, ale u mnie lubi łapać mączniaka. Co prawda wystarczy popryskać i dość łatwo z niego wychodzi. U mnie są 2 szt. posadzone dość blisko siebie i to może jest przyczyną?
Pędy ma dosyć wiotkie, kwiaty się przewieszają, kwitnie obficie niezależnie czy jest chora czy nie.
Najlepiej widać ją zza płotu.[img
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies