Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:33, 10 gru 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:29, 10 gru 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:21, 10 gru 2017

Do góry
Przed domem jeszcze nie skończyłam robić dekoracji, ale kawałki mogę już pokazać.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:10, 10 gru 2017

Do góry
BASIU dziękuję za miłe słowa i za to, że zaglądasz.

URSZULKO ja ciągle coś dorabiam i jeszcze sporo nowych ozdób pokażę, więc zapraszam.

KASIU dzielę się z Wami tym co robię i to mnie satysfakcjonuje.

RENATKO u mnie w altance jeszcze w ubiegłym tygodniu ładnie wyglądała kwitnąca bakopa, a dekoracje już robię, bo nie dam rady zrobić wszystkiego na raz. Ty też zdążysz

Dziękuję zaglądającym.

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 21:10, 10 gru 2017

Do góry
Wszyscy pokazują ozdoby na święta z materiałów naturalnych..... Wyłamie się trochę z tego trendu
I drugie zdjęcie bez podświetlenia..

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:53, 10 gru 2017

Do góry
Od dziś zaczęliśmy spotkania rodzinne podciągnięte pod okres świąteczny. W miare podawania potraw osada piernikowa zmieniała swoją miejscówkę.

Ogród w budowie - nieustającej 20:52, 10 gru 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
toz to prawdziwe arcydzieła
pokazuj jeszcze

Na razie nie bardzo mam co, to są tylko komórkowe, więc dość byle jakie fotki.
Podobały mi się te choinki drewniane.

Koniecznie trzeba się rodzinnie wybrać na Rynek i pooglądać szopki i inne cuda.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:43, 10 gru 2017

Do góry
Tajga - róża kupiona od zwykłego nielicencjonowanego producenta na targowisku w czasie Święta Róży w Kutnie przed 3 laty. Nieznany producent, nieznana odmiana, w internecie zero informacji o niej ale róża łatwa w uprawie. Chorobom, mszycom czy plamistości stawia czoła. Kwitnie średnio-obficie ale ma trudne miejsce, walczy o słońce z hukiem tricolor który robi się szybko całkiem pokaźnym drzewem. Jak na taką "szkołę przetrwania" którą jej zafundowałam to i tak jest ok.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:36, 10 gru 2017

Do góry
Kontynuuję mój różany przegląd:

Aspirin Rose - cudnie porcelanowa w kolorze - na początku w pąku bladoróżowa i w miarę rozwoju kwiatu coraz bledsza aż prawie do bieli. Żywotna i długo kwitnąca, dużo kwiatów które długo wyglądają ładnie. Ja mam ją w dużej donicy na tarasie i ubiegłoroczną zimę udało jej się przeżyć w zabezpieczeniu że słomianych mat i agrowłókniny, na podstawie z desek.
Jest cudna

Ogród w budowie - nieustającej 20:02, 10 gru 2017

Do góry
sierika napisał(a)
Ja tez chętnie obejrzę cacka choinkowe, póki pamiętam, czy niskie kosmosy były faktycznie niskie? pamietam, że siałaś takie.

Niskie kosmosy były faktycznie niskie, to była ta bladożółta odmiana, ale chyba wolę te zwykłe. Mam też nasiona niskich białych i różowych, ale nie wysiałam ich wiosną.
Te są zwykłe.

Ogród w budowie - nieustającej 19:48, 10 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)

Hehehe - najlepiej by było położyć się pod choinką i obżerać łakociami i być beztroskim - tak mi się pomyslało
ciekawa jestem tych bombek z ciężkiego szkła
To od 15-go coś będziesz pokazywać - cierpliwie czekam
.

Nie wiem czy nie jest za wcześnie na bombki, dlatego przeplatam je postami z kwiatami.
Jak zostałam choinkową garderobianą

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:46, 10 gru 2017

Do góry

Kwitnący Zebrinus
Ogród w budowie - nieustającej 19:42, 10 gru 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Najgorsza jest swiadomosc ze to dopiero za pol roku

Tak też właśnie przed chwilą pomyślałam, ale nurkując wśród zabawek choinkowych, patrząc na palące się dwie czerwone świece w adwentowym wianku na stole, myślę jednak że ten czas do Trzech Króli jest jednak uroczy i nie chciałabym go zamieniać na wiosnę. Ale potem już zdecydowanie tak.

Do takich maków jeszcze pół roku.

Ogród w budowie - nieustającej 19:37, 10 gru 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gabrysiu a widziałaś choinkę Krzysztofa Krawczyka w zeszłym roku i w latach ubiegłych??? Wisi bombka przy bombce, że prawie gałązek nie widać i cudnie to wygląda.
Nawet kiedyś mieliśmy plan co roku dokupić zestaw baniek ręcznie malowanych i mieć podobnie, ale z dwóch powodów zawiesiłam go
1 cena - skończyło się na kupowaniu jednej, dwóch baniek rocznie
2 ilość czasu potrzebna na ubranie takiej choinki( i potem rozebranie) już nam zajmuje ze dwie trzy godziny, a co by to było ....nie chcę myśleć.
Czekam z niecierpliwością na Twoją choinkę

Zajrzałam do google, wstukując "choinka Krawczyka" no i fakt, gęsto wiszą ozdoby, ale sama choinka na pewno jest sztuczna. Prawdziwa jodła czy świerk nigdy nie są tak równe i gęste od góry do dołu. Jednak sztuczna choinka w moim domu - niedoczekanie.
Najbardziej "napakowaną" choinkę widziałam w muzeum bombek w Nowej Dębie, wielka, nawet w komórce się nie chciała zmieścić. To jest choinka całoroczna.

I jeszcze fragment tamtejszego skarbca, miś polarny od dawna jest mój, zasilając kolegów w sweterkach.

Ogród w budowie - nieustającej 19:24, 10 gru 2017

Do góry
Jodła już czeka w wiadrze z wodą.
Na stronie głównej jest artykuł o ostrożeniu, który awansował z łąki na salony ogrodowe, ale te odmiany nie są wcale takie zwykłe, jak ten łąkowy.
W maju 2016 przywiozłam sobie egzemplarz, kupiony w ogrodzie East Lambrook i póki co spokojnie przezimował, rozrósł się nawet, zakwita na początku czerwca i zdobi na ognistej rabacie. Kolor nieco przekłamany, bardziej jest bordowy niż fioletowy.

Znalazłam zdjęcia zwykłego ostrożenia, który pojawia się w moim ogrodzie, lubią go trzmiele i pszczoły.

Jeszcze się zima na dobre nie zaczęła, a ja już za nimi tęsknię, mimo że kwiaty jeszcze zmięte są na krzewach. Zawsze najpierwsze, bo już w drugiej połowie maja - Nevada i Margaret Hilling

Ogród z wilkiem zamkn. 19:08, 10 gru 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Piękne dekoracje Madziulka, ale najpiekniejszy własnoręcznie robiony Skrzat uwielbiam ten czas, kiedy dekoruje się don, piecze pierniki itp

W tym roku też jakoś bardziej się cieszę na Święta , cała rodzina przyjedzie , najważniejsze ,że z Anglii siostra z rodziną i brat przyjeżdża - nie mogę już ich się doczekać ,tak dawno nie byli ....
Jednego roku ich nie było i tak smutno było .....
Te dla mamy

Czapka czarna ze starego futra mamy
I takie dla dziewczyny syna
Szaro-szaremu brak kinola
Typografia ogrodu 19:04, 10 gru 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wisi ciekawe co dziewczyny powiedzą

Swietnie. Lubie twoje dekoracje.
Ogród z wilkiem zamkn. 19:03, 10 gru 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Dekorujesz świątecznie dom na całego
Takie detale a ile przyjemności dają i cieszą kiedy tylko sie na nie spojrzy.

Dekoruje pomalutku ,czasu mi brak , jak każdemu zresztą ,więc nie będę marudzić
Takie dwa dla mamy zrobiłam ( z pomocą oczywiście ) ja tylko czapki uszyłam
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:00, 10 gru 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Dzisiaj wykopałam dalie na zimę, poprzesadzałam kilka róz, a kilka czeka na swoje nowe domy.

Ostatnie jesienne kwiatki cieszą oko w wazoniku:

Pomyslowo skomponowany bukiet rozany bo chyba to same roze prawda? Mozesz napisac ich nazwy?
Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 18:56, 10 gru 2017

Do góry
Rosemoor (Austin) angielska

Rosengrafin Marie Henriette (Kordes) floribunda

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies