Miło mi, że się ujawniłaś zapraszam
Miedzianem pryskam po wycięciu róż, piwonie z reguły też już zaczynają być widoczne w ziemi, ogarniam wszystko bez wyjątku, wokół róż i piwonii porządnie zraszam też ziemię.
Nadzieja ... jest, za chwilę będziesz narzekać, że rabaty masz zapchane, jeśli masz takie zapędy jak ja
rok 2013
rok 2017
ta sama rabata w prawo i lewo, fotki z samą zielenią
prawie nie dowierzam, że ja to sama, własnymi rękami zdzierałam, sadziłam, siałam, układałam i przekładałam kostkę... chyba już by mi się nie chciało zaczynać wszystkiego od początku
Pisze szczerze tak jest u mnie. Moje prosa rosną tam gdzie wszystkie moje trawy są ładne tego nie da się zaprzeczyć ale są łamliwe ciężkie przy ciągłych deszczach i pokładach się. Zmienię im stanowisko nie wyrzucam.
Nie wiem czy już pisałam ale zamiast prosa posadze miskanty "memory" obek tej bordowe trawy z kiściami bordowymi.
I jeszcze chciałam tam posadzić miskanty "cukrowy" też bardzo ładny.
Jeszcze mam jakieś miskanty z zeszłego roku nie pamiętam nazwy muszę sobie odtworzyć z zamówień.
Nad rozplenice obok trawy z prawej strony jest prosto które chce przesadzić.
No teraz to dopiero piszesz jak wysłałam przesyłkę. Też miałam taką torebeczkę i wysiewałam. Mam karpy - sporo rozdałam. Sliczne te dalie. Chyba jeszcze wysieje bo też zbierałam z jednego kwiatka.
Za 3 dni chyba wiosna kalendarzowa się szykuje. Będzie to też 6 rok jak jestem na Ogrodowisku.
Czas na podsumowania i jakąś ciekawą opowieść.
Zmykam więc żeby się zastanowić.
Ja na ogród w tym tygodniu nie patrzę. Bo się przeraził am. Róże ładnie mi przezimowały a w ostatnich dniach od tych mrozów zaczęły czernieć
Ta róża to
jasmina flower circus