Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Margarete 18:33, 12 kwi 2018

Ta magnolia od Bogdzi któą pokazujesz już z kwiatami to na pewno nie jest Susan. Ja mam Susan i tak jak Yolka napisała - ona jest dużo ciemniejsza. To może jest Aleksandrina albo Pod Port albo Georg Henry Kern ale nie Susan.

Co do wertykulacja to nie zależy to do końca ode mnie - kiedy mi kuzyn użyczy maszyny to będę wertykulować. Najwyżej będę musiała najpierw skosić a dopiero potem wertykulować. Już tak nie raz bywało, trudno się mówi.

Ale te twoje tulipany wyrywne u mnie jeszcze w pąkach.
Buziaki!
Krys 10:52, 13 kwi 2018

yolka napisał(a)
Martwi mnie twoja ręka
Suzan wygląda inaczej niż moja, moja jest ciemniejsza w pąku. Albo moja, albo Twoja nie jest Zuzanną

Jolu mnie tez martwi,ale juz brak sił ..
Moze to nie Suzan i ja pomyliłam nazwe najwazniejsze,ze pieknie rosnie bo był mały patyczek
Krys 11:00, 13 kwi 2018

Margarete napisał(a)
Ta magnolia od Bogdzi któą pokazujesz już z kwiatami to na pewno nie jest Susan. Ja mam Susan i tak jak Yolka napisała - ona jest dużo ciemniejsza. To może jest Aleksandrina albo Pod Port albo Georg Henry Kern ale nie Susan.

Co do wertykulacja to nie zależy to do końca ode mnie - kiedy mi kuzyn użyczy maszyny to będę wertykulować. Najwyżej będę musiała najpierw skosić a dopiero potem wertykulować. Już tak nie raz bywało, trudno się mówi.

Ale te twoje tulipany wyrywne u mnie jeszcze w pąkach.
Buziaki!

Małgosiu pewnie to Aleksandrina Juz mam wertykulacje za soba nawóz tez rozsypałam czekam na deszcze moze dzisiaj spadnie.
Dzisiaj więcej tulipanów zakwitło pedza jak na drozdzach takie białe pewnie Exotic i Pirouette juz piekna w kwiatach

malgorzata_s... 11:15, 13 kwi 2018

Pięknie wiosennie i czyściutko Cudny czajniczek na rabatce dopatrzyłam Pozdrawiam
ren133 22:12, 13 kwi 2018

No i spadł i to w jakiej ilości
Krys 15:47, 15 kwi 2018

ren133 napisał(a)
No i spadł i to w jakiej ilości

To mnie cieszy,ale potrzebny jeszcze

Urszulla 17:18, 15 kwi 2018

Piękna Piruetka
yolka 17:40, 15 kwi 2018

śliczną masz żaróweczkę w ogrodzie. Białe magnolie wprowadzają do ogrodu blask, jakiego brakuje wszystkim magnoliom kwitnącym na różowo, pomimo że sam kwiat mają piękniejszy. Ja mam gwiaździstą i też jest piękna
anka_ 17:44, 15 kwi 2018

Cudowna magnolia. Nigdy nie chciałam magnolii u siebie w ogrodzie ze względu na ryzyko przemarzania pąków, ale dzisiaj sie wystraszyłam jak do mnie dotarło, że z zachwytem przyglądam się białej piękności na targu i w myślach szukam jej miejscówki...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 20:00, 15 kwi 2018

Krys napisał(a)
Suzan z małej sadzonki od Bożenki zaczyna kwitnąc,ale sie ciesze buziaki Bożenko

Dziewczyny mają racje to nie Susan, ja dawałam Wam Susan i Alexandrinę, pewnie to Alexandrina, Susan ładnie rośnie u Nikity.