Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 08:53, 30 paź 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Jak dla mnie jesteś genialna, podoba mi się wszystko co robisz w swoim ogrodzie, w moim typie

Skoro tak mówisz
Dzięki - mamy taki sam gust
Na zielonej... trawce :) 08:51, 30 paź 2017

Do góry
Elinka napisał(a)
I jak po weekendzie ... Temat zywoplotkow sie ulezal...wszystkie glosy za wiec ba nie masz.
Ze tak dopytam jeszcze pomiedzy tymi zywoplotami to planujesz dosadzic cos czy wplesc pomiedzy to co jest.
A jak Twoje buki czerwone ? Mialas dosadzac jesienia na tujowo hortensjowej czy cos pomylilam?
Zobaczysz pw.

Temat z grubsza uleżany... do wiosny musi i tak czekać... więc ulezy się już wystaczająco

Tak - zgadza się, nic nie pomyliłaś 3 buki, dodatkowo przy tarasie 1 umbra i 4 ambrowce na front - mają dojechać po Wszystkich Świętych w kolejnym tygodniu... czekam na potwierdzenie...

Między żywopłotami będą posadzone grupami ID albo Evergoldy co juz tam są i coś jeszcze... co nie wiem na razie

Już sprawdzam

Na zielonej... trawce :) 08:44, 30 paź 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Poczytałam i pooglądałam Podsumowując: gratuluję w pełni zasłużonej nagrody, ogród standardowo zachwyca, żywopłocikom mówię TAK. Podoba mi się ten pomysł, z irga jest faktycznie za płasko.

Dzięki
głosik kolejny na żywopłot - fajnie
Na zielonej... trawce :) 08:42, 30 paź 2017

Do góry
evel napisał(a)

Bede podglądać
Najlepsze jest to ze bardzo podobne elementy planujemy. Najpierw kółko, teraz altanę. Też chcemy zamykany szklany - myślę tylko jeszcze o jakimś ogniu dającym ciepełko w środku.

Co do żywopłocików to świetny pomysł! Bukszpanowe będą piękne, ale przestałam je kupować, bo boję się tej ćmy...

Zapraszam

Wychodzi na to, że takie same rzeczy nam się podobają

Najbardziej właśnie w oko mi wpadły panele szklane jak na foto z Zakopanego - delikatne bez ram, nie muszą być bardzo szczelne (pod względem ubytku ciepła) bo planujemy z niego korzystać tylko w sezonie wiosenno-letnim poza nim będzie pełnił funkcję składzika (wcześniej wszelkie rowery, kosiarki itp wędrowały na piętro do naszej "graciarni"). Pytanie tylko na ile one bezpieczne np. jak nawiedzi nas kolejny huragan - a raczej będą to zjawiska powtarzalne.... musimy zasięgnąć opinii firm specjalizujących się wykonywaniu tych kontenerów (swoją droga masz jakąś na oku? Jakby co to chętnie podejrzę - na dzień dzisiejszy po poszukiwaniach jedna zainteresowała mnie dość mocno, mogę także podesłać namiar )

Co do ognia to z racji "ciepłego" okresu użytkowania odpuszczamy ewentualnie jakiś mały akcent w postaci wolnostojącego biokominka (w wersji mini)

Poza tym mam już cały obraz jak ma wyglądać wnętrze - piękny narożnik (choć teraz meble z konkursu są brane pod uwagę), kilka puf z liny i napis na ścianie z mchu

Na zielonej... trawce :) 08:42, 30 paź 2017

Do góry
A czemu przez płot przecie zaprosiłabym do środka oj szkoda - koniecznie następnym razem wygospodaruj tą godzinę lub dwie

Nie widziałam tego sklepu, on w budynkach gdzie media expert i pepco?... no musze odwiedzić koniecznie

Ogród w remoncie 08:35, 30 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Mogę u Ciebie odnośnie tego octu zapytać, bo Toszka tu często zagląda?

Toszko w osatniej Mai była mowa o zakwaszaniu gleby wrzosowiska octem - butelka na 8l wody Jestem ciekawa Twojego zdania

Też mnie to zaintrygowało ... tym bardziej, że i moja ciocia tez tak zakwasza glebę pod hortensjami ogrodowymi.
Na zielonej... trawce :) 07:51, 30 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Rozważamy zamówienie gotowca... będzie raczej podobny - stalowa konstrukcja, różnicataka, że prawy bok z płyty - przód i część lewej strony oszklona... myślimy o panelasz szklanych przesuwnych... wszystko rozbijać się będzie o koszty... do wiosny mamy trochę czasu na decyzję

Bede podglądać
Najlepsze jest to ze bardzo podobne elementy planujemy. Najpierw kółko, teraz altanę. Też chcemy zamykany szklany - myślę tylko jeszcze o jakimś ogniu dającym ciepełko w środku.

Co do żywopłocików to świetny pomysł! Bukszpanowe będą piękne, ale przestałam je kupować, bo boję się tej ćmy...
Typografia ogrodu 21:40, 29 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
No ja też
wiecie ze ja na pogodę raczej nie patrzę ostatnio sezon skończyłam ciut przed wigilia wiec jeszcze sporo czasu
Ogród z wilkiem zamkn. 20:45, 29 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Angela dzięki
W tym sezonie to już na pewno nic nie zmieniam więcej ......limit się wyczerpał I ... zakończyłam sezon

......Zdarzało mi się na redbulach działać
Na przyszły sezon może wszystkie rabaty trochę poszerzę ,żeby były jednakowej szerokości ....hmm ,.....bo umbrowa ma 2m ,serbowa 2,80, a brzozowa 2,20 ......
Dziś pokończyłam wszystko co zaplanowałam i mam dość .... za zimno już ....
Dosypałam kamyczki do ambrowcowej ( nad skalniakiem ) .....Wykopałam stare obrzeże z przedogródka ....
W miejsce inversy posadziłam bukszpana plus jeszcze jednego dodatkowo .... na przyszły sezon coś tam chce jeszcze pozmieniać- razem z tym bokiem ,gdzie vanilki ; )....pomożesz ? .....dzięki ,że zaglądasz

No roboty odwaliłaś... pytanie co w tym redbulu jeszcze było powiedz, że sama jeszcze walczyłaś z tymi obrzeżami to szczękę z podłogi będę zbierać odpoczynek do wiosny nalezy Ci się, a jakże!

Postaram się pomóc (jak będę potrafić )... coś tam dodać chcesz, ująć...?

Co do rabacie z wanilkami to pierwsze co mi do głowy przyszło to aby poprowadzić rabatę tak jak idzie ścieżka komunikacyjna ( w sensie tak zostawić trawnik) tylko nie wiem jak tam na końcu skos jest na rabacie?

Ogród z rzeźbą 20:32, 29 paź 2017

Do góry
A i zapomniałam dodać, jakie Twoje anabelki świeżynki jeszcze, moje dawno brązowe i bez liści
Typografia ogrodu 20:28, 29 paź 2017

Do góry
No ja też
Na zielonej... trawce :) 20:23, 29 paź 2017

Do góry
KLAUDIA napisał(a)
Dziękuję.
szkoda ,że jest takie zimno.Tylko jeszcze 5 miesięcy i już znów nasz czas.Teraz głowy pełne rodzących się pomysłów.

Jutro chyba kurtki zimowe z szafy wyciągnę bo tylko 4 stopnie rano... brrrrrr.....

Oj tak.... pytanie ile do wiosny zostanie
Na zielonej... trawce :) 20:21, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
z żywoplocikami będzie idealnie! ale ty masz nosa, zawsze w punkt trafiasz z radami i u siebie pomysly masz genialne.
albo jestes projektantką albo musisz nam pokazać swój pinterest

Oj kolejny głos na tak - super!

Do projektantki to mi daleko, nawet nie stałam koło takiej co do pinteresta to powinni mi go zablokować - zaczęłam dziś od szukania inspirek do pokoju córki - trafiłam na pięknie ręcznie robione laleczki (które zimową porą zamierzam wykonać), potem poduchy (je także), skończywszy na dywanach wyszywanych z filcu (mam nadzieję, że na nie zapał minie)

a proszę

https://pl.pinterest.com/amurek/
Na zielonej... trawce :) 20:13, 29 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie jak zawsze u Ciebie i czytam, ze chcesz upiększać ten idealny ogród i ... widzę, że tak naprawdę Ty już wiesz co brzozom dasz jako towarzystwo i wiesz, że ja nic lepszego nie doradzę bo uwielbiam kostki i żywopłociki bukszpanowe ... a nagroda jak najbardziej zasłużona

Dzięki Reniu

No tak jestem prawie przekonana - teraz pomysł musi przetrawić się w głowie i zobaczymy z czym wiosną ruszę

Na zielonej... trawce :) 20:07, 29 paź 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Posiej sobie gdzieś z boczku, będziesz miała, nasionka są w Obi np.

To jest myśl
Na zielonej... trawce :) 20:06, 29 paź 2017

Do góry
kasia1 napisał(a)
Angelika, dopiero tworzę koncepcję ogrodu. Twój ogród tak bardzo mi się podoba ... Chciałam poprosić Ciebie o radę. 1. Czy nie żałujesz, że posadziłaś tyle brzóz (ja je uwielbiam i też chciałabym u siebie w dużych ilościach) 2. Jakie drzewa liściaste/ iglaste byś poleciła? Gratuluję wygranej

Dziękuję

1. Nie żałuję, uwielbiam je

2. Ambrowce, platany, buki... z iglastych świerki serbskie
Na zielonej... trawce :) 20:00, 29 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A mnie znów bardzo białe się podobają te miniaturowe, ale u mnie niedostępne
Posiej sobie gdzieś z boczku, będziesz miała, nasionka są w Obi np.
Na zielonej... trawce :) 19:57, 29 paź 2017

Do góry
MonikA napisał(a)

Będę próbować w przyszły sezonie, w tym już dynie odpuściłam
Farby mi nie brakuje bo maluje poddasze na pewno zostanie.

Na zielonej... trawce :) 19:56, 29 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
czyli całkiem wysokie je planujesz

No te 60cm to trochę mnie poniosło 50 max... chyba
Na zielonej... trawce :) 19:56, 29 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
została mi biała po malowaniu wiatrołapu spróbuję

Daj znać jak poszło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies