Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

eVka 17:54, 29 paź 2017

To prawda cały ogród w jeden rok, wielkie gratulacje !!! Kupiłam bordowe chryzantemy na parapet. Piękne są.

Już nie pamiętam ty sama skrzynie warzywne robiłaś czy kupiłaś gotowe? Przez zimę chcę zrobić takie, potrzebuję trzy sztuki.

jolanka 18:08, 29 paź 2017

Szaleństwo ogrodowe czas w tym roku zakończyć Podobno
Te rabatę 2,20 bym poszerzyła. Bez świerka lepiej, a gdzie go przesadziłaś?
Magleska 18:51, 29 paź 2017

effka napisał(a)
To prawda cały ogród w jeden rok, wielkie gratulacje !!! Kupiłam bordowe chryzantemy na parapet. Piękne są.

Już nie pamiętam ty sama skrzynie warzywne robiłaś czy kupiłaś gotowe? Przez zimę chcę zrobić takie, potrzebuję trzy sztuki.

Dziękuję .....jeszcze będzie trochę zmian w przyszłym sezonie
Lecę oglądać chryzantemy
Skrzynie samemu robione tzn . z pomocą ema .....deski z tartaku 4m długości ,kantówki w środku do połączeń ....wymiary 2m długie ,1 m szerokie .....,żeby odpadów nie było ..... a i deski takie z ryflowaniem. ( nie wiem ,czy prawidłowej nazwy używam ) tzn ,że wciska sie jedna w drugą ...proste w wykonaniu ,tylko dobrą piłę trzeba mieć
Ja odgapiałam z wątku "Tonący w bieli " ......tam jest fajnie obrazowo pokazane
Magleska 18:54, 29 paź 2017

jolanka napisał(a)
Szaleństwo ogrodowe czas w tym roku zakończyć Podobno
Te rabatę 2,20 bym poszerzyła. Bez świerka lepiej, a gdzie go przesadziłaś?

Poszerzę w przyszłym sezonie
A świerk wylądował przy skalniaku ..tu go widać

Kasiek 19:35, 29 paź 2017

I ja pochwale i slowa uznania zostawie W tak krotkim czasie tyle pracy wykonalas, ogrod caly zrobilas, naprawde chyle czolo Twoj ogrod jest dobrym przykladem dla tych, ktorzy w kilka lat jedna rabate zaledwie zrobia. I to nie cala i byle jak.
Brawo, brawo Madziu
eVka 19:42, 29 paź 2017

Magleska napisał(a)

Dziękuję .....jeszcze będzie trochę zmian w przyszłym sezonie
Lecę oglądać chryzantemy
Skrzynie samemu robione tzn . z pomocą ema .....deski z tartaku 4m długości ,kantówki w środku do połączeń ....wymiary 2m długie ,1 m szerokie .....,żeby odpadów nie było ..... a i deski takie z ryflowaniem. ( nie wiem ,czy prawidłowej nazwy używam ) tzn ,że wciska sie jedna w drugą ...proste w wykonaniu ,tylko dobrą piłę trzeba mieć

Super, dzięki. Rzeczywiście kiedyś czytałam O tych skrzynkach w Tonacym w bieli. Muszę ponownie zajrzeć. To ryflowanie to chyba pióro/wpust.
Chryzantemy nie obfocone, dzisiaj głowy nie miałam do,zdjęć. Jutro postaram się nadrobić, choć o 17 już pewnie ciemno będzie.

Świerk w grysie ciemnym pięknie się prezentuje! Naprawdę dobre miejsce dla niego.

Szerokości rabat nie musisz ujednolicać moim zdaniem. Dopasuj tylko do nasadzeń, żeby się mieściły .
AngelikaX 20:45, 29 paź 2017

Magleska napisał(a)

Angela dzięki
W tym sezonie to już na pewno nic nie zmieniam więcej ......limit się wyczerpał I ... zakończyłam sezon

......Zdarzało mi się na redbulach działać
Na przyszły sezon może wszystkie rabaty trochę poszerzę ,żeby były jednakowej szerokości ....hmm ,.....bo umbrowa ma 2m ,serbowa 2,80, a brzozowa 2,20 ......
Dziś pokończyłam wszystko co zaplanowałam i mam dość .... za zimno już ....
Dosypałam kamyczki do ambrowcowej ( nad skalniakiem ) .....Wykopałam stare obrzeże z przedogródka ....
W miejsce inversy posadziłam bukszpana plus jeszcze jednego dodatkowo .... na przyszły sezon coś tam chce jeszcze pozmieniać- razem z tym bokiem ,gdzie vanilki ; )....pomożesz ? .....dzięki ,że zaglądasz

No roboty odwaliłaś... pytanie co w tym redbulu jeszcze było powiedz, że sama jeszcze walczyłaś z tymi obrzeżami to szczękę z podłogi będę zbierać odpoczynek do wiosny nalezy Ci się, a jakże!

Postaram się pomóc (jak będę potrafić )... coś tam dodać chcesz, ująć...?

Co do rabacie z wanilkami to pierwsze co mi do głowy przyszło to aby poprowadzić rabatę tak jak idzie ścieżka komunikacyjna ( w sensie tak zostawić trawnik) tylko nie wiem jak tam na końcu skos jest na rabacie?

Lulilaj 10:48, 30 paź 2017

Magleska napisał(a)

Spokojnie też sie mylę w rabatach innych ....
Moje cisy maja wysokość coś ok 110-120 cm ,ale jutro Ci mogę zmierzyć dokładniej
Kupione w szkółce pobliskiej ... Kopane z gruntu .... i jeszcze dwa wielkie bukszpany do przedogródka kupiłam po 25 zeta ( a normalnie to koło stówy stoją )
Ja chcesz to Ci na priv napiszę

Dzięki Madziu . Trochę za daleko mieszkamy od siebie (chyba, że prowadzą sprzedaż wysyłkową . Szukałam koło siebie. Cisy 40-60 cm w granicach 15 zł/szt. Masakra... Poszukiwania ponowię wiosną, teraz i tak ziemia musi się przegryść.
W dodatku mam koło domu małe bagienko. Tyle deszczu spadło, że nawet nie ma jak plewić...
Lulilaj 10:56, 30 paź 2017

Magleska napisał(a)

Chyba też skorzystam
Magleska 17:55, 31 paź 2017

effka napisał(a)

Super, dzięki. Rzeczywiście kiedyś czytałam O tych skrzynkach w Tonacym w bieli. Muszę ponownie zajrzeć. To ryflowanie to chyba pióro/wpust.
Chryzantemy nie obfocone, dzisiaj głowy nie miałam do,zdjęć. Jutro postaram się nadrobić, choć o 17 już pewnie ciemno będzie.

Świerk w grysie ciemnym pięknie się prezentuje! Naprawdę dobre miejsce dla niego.

Szerokości rabat nie musisz ujednolicać moim zdaniem. Dopasuj tylko do nasadzeń, żeby się mieściły .

Mam tylko nadzieję ,że ten świerk przeżyje przesadzenie ...... szkoda ,by mi go było
Lecę zobaczyc ,czy chryzantemy są
Mi coś wlazło w plecy i ledwie chodzę ....chyba to sobotnie harowanie się odbiło