Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

anna_t 20:08, 29 paź 2017

z żywoplocikami będzie idealnie! ale ty masz nosa, zawsze w punkt trafiasz z radami i u siebie pomysly masz genialne.
albo jestes projektantką albo musisz nam pokazać swój pinterest
AngelikaX 20:13, 29 paź 2017

ren133 napisał(a)
Ślicznie jak zawsze u Ciebie i czytam, ze chcesz upiększać ten idealny ogród i ... widzę, że tak naprawdę Ty już wiesz co brzozom dasz jako towarzystwo i wiesz, że ja nic lepszego nie doradzę bo uwielbiam kostki i żywopłociki bukszpanowe ... a nagroda jak najbardziej zasłużona

Dzięki Reniu

No tak jestem prawie przekonana - teraz pomysł musi przetrawić się w głowie i zobaczymy z czym wiosną ruszę

AngelikaX 20:21, 29 paź 2017

anna_t napisał(a)
z żywoplocikami będzie idealnie! ale ty masz nosa, zawsze w punkt trafiasz z radami i u siebie pomysly masz genialne.
albo jestes projektantką albo musisz nam pokazać swój pinterest

Oj kolejny głos na tak - super!

Do projektantki to mi daleko, nawet nie stałam koło takiej co do pinteresta to powinni mi go zablokować - zaczęłam dziś od szukania inspirek do pokoju córki - trafiłam na pięknie ręcznie robione laleczki (które zimową porą zamierzam wykonać), potem poduchy (je także), skończywszy na dywanach wyszywanych z filcu (mam nadzieję, że na nie zapał minie)

a proszę

https://pl.pinterest.com/amurek/
AngelikaX 20:23, 29 paź 2017

KLAUDIA napisał(a)
Dziękuję.
szkoda ,że jest takie zimno.Tylko jeszcze 5 miesięcy i już znów nasz czas.Teraz głowy pełne rodzących się pomysłów.

Jutro chyba kurtki zimowe z szafy wyciągnę bo tylko 4 stopnie rano... brrrrrr.....

Oj tak.... pytanie ile do wiosny zostanie
21:35, 29 paź 2017
Jak dla mnie jesteś genialna, podoba mi się wszystko co robisz w swoim ogrodzie, w moim typie
Zana 21:47, 29 paź 2017

Poczytałam i pooglądałam Podsumowując: gratuluję w pełni zasłużonej nagrody, ogród standardowo zachwyca, żywopłocikom mówię TAK. Podoba mi się ten pomysł, z irga jest faktycznie za płasko.
evel 07:51, 30 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Rozważamy zamówienie gotowca... będzie raczej podobny - stalowa konstrukcja, różnicataka, że prawy bok z płyty - przód i część lewej strony oszklona... myślimy o panelasz szklanych przesuwnych... wszystko rozbijać się będzie o koszty... do wiosny mamy trochę czasu na decyzję

Bede podglądać
Najlepsze jest to ze bardzo podobne elementy planujemy. Najpierw kółko, teraz altanę. Też chcemy zamykany szklany - myślę tylko jeszcze o jakimś ogniu dającym ciepełko w środku.

Co do żywopłocików to świetny pomysł! Bukszpanowe będą piękne, ale przestałam je kupować, bo boję się tej ćmy...
AniMa 08:31, 30 paź 2017

Wyobraź sobie, że zawodowo byłam w Lesznie i bardzo mnie korciło aby na godzinkę chociaż wyrwać się w Twoje okolice...nie udało się...a tak chciałam przez płot na żywca Ci pozaglądać na te cudeńka
Czy wiesz o nowym sklepie przy Galerii z pierdółkami wnętrzarskimi???
AngelikaX 08:42, 30 paź 2017

A czemu przez płot przecie zaprosiłabym do środka oj szkoda - koniecznie następnym razem wygospodaruj tą godzinę lub dwie

Nie widziałam tego sklepu, on w budynkach gdzie media expert i pepco?... no musze odwiedzić koniecznie

AngelikaX 08:42, 30 paź 2017

evel napisał(a)

Bede podglądać
Najlepsze jest to ze bardzo podobne elementy planujemy. Najpierw kółko, teraz altanę. Też chcemy zamykany szklany - myślę tylko jeszcze o jakimś ogniu dającym ciepełko w środku.

Co do żywopłocików to świetny pomysł! Bukszpanowe będą piękne, ale przestałam je kupować, bo boję się tej ćmy...

Zapraszam

Wychodzi na to, że takie same rzeczy nam się podobają

Najbardziej właśnie w oko mi wpadły panele szklane jak na foto z Zakopanego - delikatne bez ram, nie muszą być bardzo szczelne (pod względem ubytku ciepła) bo planujemy z niego korzystać tylko w sezonie wiosenno-letnim poza nim będzie pełnił funkcję składzika (wcześniej wszelkie rowery, kosiarki itp wędrowały na piętro do naszej "graciarni"). Pytanie tylko na ile one bezpieczne np. jak nawiedzi nas kolejny huragan - a raczej będą to zjawiska powtarzalne.... musimy zasięgnąć opinii firm specjalizujących się wykonywaniu tych kontenerów (swoją droga masz jakąś na oku? Jakby co to chętnie podejrzę - na dzień dzisiejszy po poszukiwaniach jedna zainteresowała mnie dość mocno, mogę także podesłać namiar )

Co do ognia to z racji "ciepłego" okresu użytkowania odpuszczamy ewentualnie jakiś mały akcent w postaci wolnostojącego biokominka (w wersji mini)

Poza tym mam już cały obraz jak ma wyglądać wnętrze - piękny narożnik (choć teraz meble z konkursu są brane pod uwagę), kilka puf z liny i napis na ścianie z mchu