z żywoplocikami będzie idealnie! ale ty masz nosa, zawsze w punkt trafiasz z radami i u siebie pomysly masz genialne.
albo jestes projektantką albo musisz nam pokazać swój pinterest
Do projektantki to mi daleko, nawet nie stałam koło takiej co do pinteresta to powinni mi go zablokować - zaczęłam dziś od szukania inspirek do pokoju córki - trafiłam na pięknie ręcznie robione laleczki (które zimową porą zamierzam wykonać), potem poduchy (je także), skończywszy na dywanach wyszywanych z filcu (mam nadzieję, że na nie zapał minie)
Poczytałam i pooglądałam Podsumowując: gratuluję w pełni zasłużonej nagrody, ogród standardowo zachwyca, żywopłocikom mówię TAK. Podoba mi się ten pomysł, z irga jest faktycznie za płasko.
Bede podglądać
Najlepsze jest to ze bardzo podobne elementy planujemy. Najpierw kółko, teraz altanę. Też chcemy zamykany szklany - myślę tylko jeszcze o jakimś ogniu dającym ciepełko w środku.
Co do żywopłocików to świetny pomysł! Bukszpanowe będą piękne, ale przestałam je kupować, bo boję się tej ćmy...
Wyobraź sobie, że zawodowo byłam w Lesznie i bardzo mnie korciło aby na godzinkę chociaż wyrwać się w Twoje okolice...nie udało się...a tak chciałam przez płot na żywca Ci pozaglądać na te cudeńka
Czy wiesz o nowym sklepie przy Galerii z pierdółkami wnętrzarskimi???
Wychodzi na to, że takie same rzeczy nam się podobają
Najbardziej właśnie w oko mi wpadły panele szklane jak na foto z Zakopanego - delikatne bez ram, nie muszą być bardzo szczelne (pod względem ubytku ciepła) bo planujemy z niego korzystać tylko w sezonie wiosenno-letnim poza nim będzie pełnił funkcję składzika (wcześniej wszelkie rowery, kosiarki itp wędrowały na piętro do naszej "graciarni"). Pytanie tylko na ile one bezpieczne np. jak nawiedzi nas kolejny huragan - a raczej będą to zjawiska powtarzalne.... musimy zasięgnąć opinii firm specjalizujących się wykonywaniu tych kontenerów (swoją droga masz jakąś na oku? Jakby co to chętnie podejrzę - na dzień dzisiejszy po poszukiwaniach jedna zainteresowała mnie dość mocno, mogę także podesłać namiar )
Co do ognia to z racji "ciepłego" okresu użytkowania odpuszczamy ewentualnie jakiś mały akcent w postaci wolnostojącego biokominka (w wersji mini)
Poza tym mam już cały obraz jak ma wyglądać wnętrze - piękny narożnik (choć teraz meble z konkursu są brane pod uwagę), kilka puf z liny i napis na ścianie z mchu