Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:49, 08 maj 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Ekstra trawiszcza ogromne jak w środku lata

W tamtym roku takie miałam na początku czerwca...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:48, 08 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Orzesz...moje gracki ledwo znad ziemi widać. No dobra maja z 30 cm...

Navi, nie wiem co się dzieje W drugim ogrodzie też takich nie mam a tu jakby na sterydach jechały Mam nadzieję, że dorosną do 2 m i się zatrzymają
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:46, 08 maj 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
cisów Repandens znasz masz wiesz jak sie prowadzi ...bo to mój nowy nabytek na niskie poduszki ...jeszcze w donicy

ciekawa jestem czy w razie draki na ludwiczki by sie nadał ...skoro na wysokośc nie szaleje ...tylko na szerokośc to bym cieła ...albo ludwiczki zmieniłyby fason na pełne prostokąty

Nie pomogę...nie znam tej odmiany cisów. Ale jeśli rosną wszerz to myślę, że jak najbardziej będą dobre A jakby Ci ogród wyszlachetniaj Żart!
Moja codzienność - ogród Oli 19:57, 08 maj 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Idealnie! Wszytsko do siebie pasuje Uwielbiam każdy zakątek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:49, 08 maj 2018

Do góry
Na szybko pstryknęłam dzisiaj kilka zdjęć ponieważ trawiszcza rosną jak oszalałe a warto zachować taki dowód na przyszłosć

Gracilimus, który jak na początek maja pobija wszystkie rekordy w tempie wzrostu. Codziennie dostaje wodę z węża i jak do tej pory podlałam jeden raz gnojówką.

Red Baron zaczyna się czerwienić, Ice Dancy też odżywają a cisy rewelacyjnie się zagęszczają-jak tak dalej będą rosły to w następnym roku powinien być już ładny zywopłotek przed hortensjami.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:42, 08 maj 2018

Do góry
Mysza napisał(a)
Grabowa super wyszła
Macham.

Cześć
Dziękuję bardzo!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:41, 08 maj 2018

Do góry
effka napisał(a)
Przepiękne graby, przez trzy lata nabrał masy i dostojności. Fajnie Ci przesłonią ścianę przez nie nabrałam ochotę na graby u siebie. Sama je sądzisz? Nie palikujesz ich?

Trzy poprzednie sama sadziłam, te dwa teraz wspólnie z eMem i bratem bo za wielkie bryły korzeniowe miały na jedną osobę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:40, 08 maj 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ach!!! Chcę mieć graby! Koniecznie!!@

Czytam, że się dyskusja wywiązała
Asiu, żebyś za kilka lat nie żałowała, że tak się ociągałaś z kupnem grabów na frontową
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:38, 08 maj 2018

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ja tak samo jak babka z moimi dumam.

I co wydumałaś?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:38, 08 maj 2018

Do góry
babka napisał(a)
Pięknie zgęstniał na przestrzeni tych kilku lat Czy odrazu przycinałaś mu gałązki ?? Właśnie się dziś zastanawiałam od kiedy należy je fryzować, czy teraz (moje wyglądają tak jak Twój w pierwszym roku) czy poczekać z cięciem do przyszłego roku ?

Olu, nie pomogę Srednio ostatnio patrzę się na terminy cięcia...kiedy mam czas to tnę Trzy pierwsze, które mam w ogrodzie od początku, zaczęłam dopiero ciać chyba w drugim czy trzecim roku ponieważ wcześniej nie wiedziałam w jaki sposób chce je prowadzić. Te dwa co teraz kupiłam, od razu po posadzeniu przycięłam.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:08, 04 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
ja bym oddzieliła kamyczki od kory ....bo tak ,to faktycznie żwirowisko jest .....ale zależy co sama wolisz .....
żwirowiska też są fajne

też wcześniej miałam wszystko w kamyczkach ,a teraz mam prostokąty i kwadraty z korą odzielone ekobordami od kamyczków i wg mnie jest to fajniejsze
zajrzyj do mnie -parę stron od końca dawałam zdjęcia

ps ....Polinka i Wiola z profili aluminiowych mają fajnie pooddzielane kamyczki od kory
też właśnie chcę oddzielić ale nie mam pomysłu na kształt bo przez środek kory musiałaby iść ścieżka do szamba a nie chce tak jej akcentowac... I dlatego mam zagwozdke
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:01, 04 maj 2018

Do góry
ja bym oddzieliła kamyczki od kory ....bo tak ,to faktycznie żwirowisko jest .....ale zależy co sama wolisz .....
żwirowiska też są fajne

też wcześniej miałam wszystko w kamyczkach ,a teraz mam prostokąty i kwadraty z korą odzielone ekobordami od kamyczków i wg mnie jest to fajniejsze
zajrzyj do mnie -parę stron od końca dawałam zdjęcia

ps ....Polinka i Wiola z profili aluminiowych mają fajnie pooddzielane kamyczki od kory
Moja codzienność - ogród Oli 07:28, 04 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki!
Chyba będę musiała co dwa lata dzielić Zdecydowanie u mnie mniej miejsca...

Nawet jak będziesz musiała dzielić często to warto bo pięknie wyszło
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:34, 03 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Uwielbiam Twoje beleczki!

Olu jeśli chodzi o trawki pod graba to myślę, że ID będą dobre. One należą do wyższych carexów i np. mój psiak w Silvery od czasu do czasu wchodził a ID trorzą taki gęsty, sztywny dywan i nigdy się w niego nie zapędził
ID rozchodzi się rozłogami i o ile na rabacie może to być problemem to u Ciebie dzięki ogranicznikom nie bedziesaz musiała cały czas usuwać rozłogów i fajnie stworzy zielony dywan. Zastanawiam się jeszcze nad jakąś inną trawą pod graba ale chyba nie znam nic tak wytrzymałego jak ID

Dzięki za radę Mam ID i widzę, ż napewno psom nie przypada do gustu, wszystkie inne niestety sa objadane.
Silver Sceptre ma piękniejszą barwę, no cóż, szkoda
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:30, 03 maj 2018

Do góry
Uwielbiam Twoje beleczki!

Olu jeśli chodzi o trawki pod graba to myślę, że ID będą dobre. One należą do wyższych carexów i np. mój psiak w Silvery od czasu do czasu wchodził a ID trorzą taki gęsty, sztywny dywan i nigdy się w niego nie zapędził
ID rozchodzi się rozłogami i o ile na rabacie może to być problemem to u Ciebie dzięki ogranicznikom nie bedziesaz musiała cały czas usuwać rozłogów i fajnie stworzy zielony dywan. Zastanawiam się jeszcze nad jakąś inną trawą pod graba ale chyba nie znam nic tak wytrzymałego jak ID
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:13, 03 maj 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Cześć Ola!!!
Jak miło Cię widzieć

Pod graba ID to fajny pomysł. Rozświetli trochę ten kącik .

Cześć Kasieńko :*
Coraz częściej zaglądam na O to znak, że nie do końca obraziłam się na ogród
Co do towarzystwa dla graba to chętnie skopiowałabym piękny zestaw jaki ma Polinka ale doczytałam właśnie przed chwilą, że Silver Sceptre w porównaiu z ID jest delikatniejsza a tm samym będzie smaczniejsza więc chyba będę zmuszona posadzić ID własnie.
Za chwilę muszę Cię odwiedzić, zobaczyć jak ma się Twoja cudna rabata podokienna
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:59, 03 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Też się nad tym zastanawiałam w kontekście traw
i do czego doszlas ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:47, 03 maj 2018

Do góry
Żeby nie było, ze u mnie same brzydkie widoki to pokażę 4 lata z życia graba

Kwiecień 2015 zaraz po zakupie.

Posadzony.

Wrzesień 2016

Wrzesień 2017

I dzisiaj w oczekiwaniu na fryzjera

Jeśli ktoś chciałby się podelektować pięknymi, ciętymi grabami to są u Madżenki na przedpłociu i u Oli na wjazdowej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies