Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

mrokasia 16:20, 10 maj 2018

iwka napisał(a)
molinie, trzcinniki, seslerie wiosną robią dobrą robotę. Powiem Ci ze wcale nie odczuwam braku zimozielonych wiosną

A jakie masz trzcinniki? Bo się rozglądam i chyba najbardziej pasuje mi krótkowłosy. Overdama nie chcę bo paskowany a KF z tego co czytałam szybko zamienia się w kupę słomy.
iwka 16:35, 10 maj 2018

Sylwia, Toszka uff jak to dobrze mieć bratnie dusze, od razu lepiej

Toszka jeszcze pytanko mam na cisach pojawia się pajęczyna, to przedziorek?

anka_ 16:59, 10 maj 2018

iwka napisał(a)
zawiodły mnie natomiast dwuletnie rozplenice litle boy, padły na amen
Moje wszystkie little też padły.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
polinka 19:46, 10 maj 2018

anka_ napisał(a)

Uuuu,jestem ciekawa jaka może być tego przyczyna?

Trawiszcza masz Iwka obłędne! I tak jak piszesz-trzcinniki, molinie i seslerie robią dobrą robotę na wiosnę
Mirka 20:48, 10 maj 2018

Iwonka nie wiem czy doczytałaś ale napisałam ci że Carex Amazon Mist wysiewałam
Ps. Trawki mega śliczne
kasja83 07:36, 11 maj 2018

iwka napisał(a)
aha, chyli w przyszłym roku nie mam co liczyć na nie ? ogólnie to w tym roku mam lipę z tulipanami

Iwonka ciężko stwierdzić...u innych zakwitły-Zobaczę co będzie się działo w przyszłym sezonie. Po czosnkach też widzę, że zeszłoroczne coś marniejsze są-ale opcji, zeby wygrzebywać cebule z ziemi nie ma.Trudno-ograniczę inwestycję w cebule.
DorKa 07:38, 11 maj 2018

Twoje rozchodniki chyba na sterydach
iwka 09:06, 11 maj 2018

mrokasia napisał(a)

A jakie masz trzcinniki? Bo się rozglądam i chyba najbardziej pasuje mi krótkowłosy. Overdama nie chcę bo paskowany a KF z tego co czytałam szybko zamienia się w kupę słomy.
Mam KF, overdama właśnie i krótkowłosego. Ten ostatni w zeszłym roku kupiłam, bardzo ładny. Podzieliłam wiosną i niestety jakoś słabo się zbiera, no ale co się dziwić z trzech zrobiłam chyba 16

mi osobiście overdam bardzo się podoba, nie przeszkadzają mi te paski, fajnie rozświetla rabaty

a Kf po kilku latach to kupa słomy? nie wiem, te akurat 3 rok bez dzielenia, jak na razie w każdej porze roku mi się podobają. Jedynym minusem dla mnie w ich przypadku są wiotkie kwiatostany na początku. Większy deszcz i się wyginają, później robią się sztywniejsze.

iwka 09:11, 11 maj 2018

anka_ napisał(a)
kurcze, szkoda ładne były, u mnie jakoś rozplenice średnio rosną, hameln jedynie mogę pochwalić
iwka 09:17, 11 maj 2018

polinka napisał(a)

Uuuu,jestem ciekawa jaka może być tego przyczyna?

Trawiszcza masz Iwka obłędne! I tak jak piszesz-trzcinniki, molinie i seslerie robią dobrą robotę na wiosnę
sesleria prawie całą zimę zielona, no oprócz skalnej bo to było siano, ale już się ładnie odbudowała. Dwa,trzy tygodnie i praktycznie całe rabaty zielone

Rozplenicom muszę się bardziej przyjrzeć, no coś ewidentnie im u mnie nie pasuje