Aneczko, napracowałaś się, ale mnie wprawiłaś w przerażenie Jak ja mam z tego coś wybrać, jak się na tym nie znam Aż tyle odmian? Wiem, że nie powinnam Ci zawracać głowy, bo masz dużo swoich spraw o wiele ważniejszych, ale może w wolnej chwili ograniczysz mi tę listę, please... Zdaję się w pełni na Ciebie, ja kompletnie nie znam roślin, każda jest piękna, więc jakbyś mi wybrała kilka takich najbardziej bezproblemowych, wtedy będę mogła je pomieszać i nawet powtarzać ten wybór... Podpowiesz mi konkretne odmiany tawułki i brunery? Jaką szerokość ma ta Twoja rabatka na hosty?
Mogę cierpliwie poczekać, ale pomoc jest mi niezwykle potrzebna. Sama zakopię się w tych hostach na całe tygodnie
Śmietnik też ma już dach gotowy z oflisu
I przesłona która wzbudzała emocje eMa, ale się uparłam, że chcę i nie żałujęWydaje mi się, że całkiem całkiem to wyszło
Czy ktoś pomoże zdiagnozować co dolega tej czereśni? To stare, ponad 30-letnie drzewo. Żywica cieknie z ran na potęgę, widać w ranie niewielkie grzyby i białe robaki. Kora odchodzi płatami, pod nią sporo czarnej mazi, miejscami maź intensywnie czerwona, "rdzeń" drzewa niby nienaruszony.