Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:38, 20 lis 2017

Do góry
A te franie tylko czekają, żeby słoninkę porwać. Jedną zabrały razem z drucikiem, a jak inaczej przymocowałam to drut tylko wygięły , ale słonina i tak ich

znowu kolejka

dupcią się wypięła
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:33, 20 lis 2017

Do góry

Oj czyżby koteczek się zbliżał?

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:29, 20 lis 2017

Do góry
moje malunki kolistej

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:29, 20 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Uwielbiam takie seriale.

Aga, czy Pan Ogrodowy pokazał Ci pomoc na rysunkach (chodzi o kształt rabat), czy tak po prostu na słowo opowiedział, gdzie co powinno być? To majstersztyk.

Najpierw długo rozmawialiśmy, planowaliśmy
nie ukrywam że moja wiedza o roślinach była wtedy nikła
kierowałam się tylko tym co mi się podoba a nie tym co jaką glebę, ziemię warunki lubi

zresztą u mnie to gdzie mokro czy sucho zmieniło się na przestrzeni tych paru lat, dlatego później już sama wiedziałam jakich roślin szukać na dane miejsce

Z Tomkiem ustaliliśmy gdzie zrywamy trawnik
to on podpowiedział mi że najlepiej będzie stworzyć "pokoje" podzielić działkę tak żeby wszystko nie było widoczne z jednego miejsca, żeby przechodzić po ogrodzie i być ciekawym co jest schowane za innymi roślinami

Po naszych długich rozmowach bardzo dużo się nauczyłam
To prawdziwy pasjonata, kochający rośliny i ogrodnictwo

Tomek narysował projekt, naniósł rośliny

z których zostały chyba tylko drzewa i niektóre krzewy hahahahahahaha

zrobiłam swój projekt

z którego na koniec też mało co zostało

Tomek przywiózł w tym tirze jak ja to mówię szkielet ogrodu
który wypełniliśmy pomnożonymi u mnie bylinami od mamy
a potem ja z każdym rokiem wprowadzałam zmiany - nie przeniosłam tylko drzew - większość krzewów poprzenosiłam
a ile dodałam innych rzeczy to sama wiesz

nie mogę jakoś znaleźć całego zdjęcia projektu który dostałam od Tomka, mam już z moimi malunkami

Zielony zielonym pogania :) 19:27, 20 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Ewa dziękuję...

Wkrecilam się w temat rodzina się powieksza

Czemu ja nie mam takiego drygu do robótek ręcznych???
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:26, 20 lis 2017

Do góry
Jupii nie znam się na ptakach i ta fotka słaba, ale to chyba był grubodziób Po raz pierwszy, a tak mnie zaskoczyło, że siedzi w tym karmniku, siedzi i nie odlatuje

a to kto?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:15, 20 lis 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:06, 20 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Zrobiłam zdjecia moich serbów , zobacz

Lubię serby są śliczne i niekłopotliwe ale jak dla mnie za wysokie i mają jeszcze jedna wade jak juz są stare to najdłuższe dolne gałęzie zaczynaja rosnąc w górę , tworzą nowe przewodniki i jakby nowe świerki, ja je obcinam bo nie chce miec lasu z jednego świerka ale jeden zostawiłam , to serb płaczący i ten niby nowy serb jest juz tak wysoki jak ten główny, takie dziwadełko jedna roślina a jakby dwie , co ciekawe ten nowy tez jest płaczacy choc juz nieco mniej i pień ma sztywniejszy niz rodzic.

ogromne są ale przepiękne Bożena! moje takie pipki że takich jak twoje się nie doczekam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:51, 20 lis 2017

Do góry
Ptaszkami Was męczyć będę

przerywnik na ogród
Zielony zielonym pogania :) 18:30, 20 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)

Rewelacyjne skrzaty!!! Bardzo oryginalne masz talent!

P.S. przykro mi z powody wujka...

Ewa dziękuję...

Wkrecilam się w temat rodzina się powieksza
Ogród Loczka 18:27, 20 lis 2017

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:21, 20 lis 2017

Do góry
I na koniec troche większa solniczka

W poszukiwaniu skarbów

Żegnam się modliszką
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:16, 20 lis 2017

Do góry
Dekoracje z drewna
Księżycowy... 18:13, 20 lis 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Chodzi konkretnie o ten kawałek mojej działki (zaznaczony szczałką). Całość rabaty do ogrodzenia od ulicy ma około 17 metrów. Sam kawałek na przeciw ściany budynku 8,40. Szerokość rabaty ponad 3 metry przy siatce, 1,2 m przejście z trawnikiem, 1 m pod budynkiem. Słońce od strony południowej, co oznacza, że żywopłot i drzewa, będą zacieniać rabatę.
Od lewej strony (patrząc na zdjęcie) czyli od wschodu, wzdłuż drogi, spotyka się z rabatą brzozową, od prawej strony (od zachodu) jest kontynuacją rabaty z piwoniami.
Nie mam jeszcze tu posadzonego żywopłotu, ale reszta ogrodu ozdobnego jest obsadzona żywopłotem z grabu, więc będę raczej kontynuować to nasadzenie.

Ci co znają trochę mój wątek, wiedzą, że nie mam raczej u siebie zimozielonych (oprócz tych serbów, kul bukszpanowych i dwóch żywopłotków z cisa przy tarasie). Kocham hortensje i róże, byliny i trawy.

W ostatnim Moim Pięknym Ogrodzie, w artykule o cisach znalazłam dwa zdjęcia, które mnie inspirują. Pomysł niskich żywopłotów (do 1,2), ewentualnych tzw. zielonych nóżek dla drzew, podoba mi się od dawna dla tego kawałka rabaty (oczywiście w mniejszej skali niż na pierwszy zdjęciu). Jak nawiązać do reszty? Wybić sobie z głowy?
Z chęcią posłucham/ poczytam co Wy na to...

Hm jak luybisz hortki to może posadź je w szpalerze, między nimi jakies drzewka na pniu np. kule, z tyłu miskanty variegatus, a z przodu jakieś obówdki trochę wyższe z bukszpanu, tak ładnie przycięte. To co na fotkach to juz dla mnie wyższa szkoła jazdy. Mogłabyś w sumie zrobić tez takie pokoje buksowe własnie z takich wyższych żywopłotów i w każdym pokoju hortki i drzewko na pniu, kulka.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:12, 20 lis 2017

Do góry
Pomysły na daszek letni...

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:07, 20 lis 2017

Do góry
Dobry czas na inspiracje...
to z wakacji - pomysł na stoli z donic - w środku kamyki, korzenie, skarby, na to szkló i jest deklracja , stolik, jak kto woli

A tu ściana z kamienia za szkłem
Malutki pod lasem 17:58, 20 lis 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wczoraj było nawet ładnie, zadołowaliśmy z Jasiem w warzywniku wszystkie doniczki, Sprzątnęliśmy też dwie skrzynie. Jeszcze trochę zostało chwastów i resztek warzywnych, ale nie wiem czy jeszcze zdążę przed zimą. Liście z wierzb jeszcze lecą, nie zgrabione, czasu mi trzeba.

Moje the fairy ciągle kwitną
Trawy muszę powiązać w końcu
Rozchodniki zostawiam, bo one dla mnie nawet zimą fajnie wyglądają
A w skrzyniach warzywnych wysiały się i ciągle kwitną nagietki

No proszę, u Ciebie jeszcze letnie obrazki a u mnie za oknem biało
Zielony zielonym pogania :) 17:55, 20 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Widziałam Madziu. Tylko nawet nie miałam kiedy napisać...mam podobną sytuację do Twojej...tylko że dotyczy wujka...

Skrzaty śliczne . Ja w ramach niedzielnego odpoczynku spróbowałam swoich sił. Wyszedł taki oti gnomek...

Moja mała ciągle dopytuje dlaczego nie ma oczu

Rewelacyjne skrzaty!!! Bardzo oryginalne masz talent!

P.S. przykro mi z powody wujka...
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:41, 20 lis 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Zmiany zmiany

No proszę, my tu planujemy, przesadzamy, kombinujemy co, gdzie, z czym, a tu jedna noc i budzimy się w zupełnie innym miejscu i innej rzeczywistości
Ogród Loczka 17:40, 20 lis 2017

Do góry
Hej! Super zmiana kostki brukowej.Mogę wiedzieć co to za kostka?

Lukasz2013 napisał(a)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies