A te franie tylko czekają, żeby słoninkę porwać. Jedną zabrały razem z drucikiem, a jak inaczej przymocowałam to drut tylko wygięły , ale słonina i tak ich
znowu kolejka
dupcią się wypięła
Najpierw długo rozmawialiśmy, planowaliśmy
nie ukrywam że moja wiedza o roślinach była wtedy nikła
kierowałam się tylko tym co mi się podoba a nie tym co jaką glebę, ziemię warunki lubi
zresztą u mnie to gdzie mokro czy sucho zmieniło się na przestrzeni tych paru lat, dlatego później już sama wiedziałam jakich roślin szukać na dane miejsce
Z Tomkiem ustaliliśmy gdzie zrywamy trawnik
to on podpowiedział mi że najlepiej będzie stworzyć "pokoje" podzielić działkę tak żeby wszystko nie było widoczne z jednego miejsca, żeby przechodzić po ogrodzie i być ciekawym co jest schowane za innymi roślinami
Po naszych długich rozmowach bardzo dużo się nauczyłam
To prawdziwy pasjonata, kochający rośliny i ogrodnictwo
Tomek narysował projekt, naniósł rośliny
z których zostały chyba tylko drzewa i niektóre krzewy hahahahahahaha
zrobiłam swój projekt
z którego na koniec też mało co zostało
Tomek przywiózł w tym tirze jak ja to mówię szkielet ogrodu
który wypełniliśmy pomnożonymi u mnie bylinami od mamy
a potem ja z każdym rokiem wprowadzałam zmiany - nie przeniosłam tylko drzew - większość krzewów poprzenosiłam
a ile dodałam innych rzeczy to sama wiesz
nie mogę jakoś znaleźć całego zdjęcia projektu który dostałam od Tomka, mam już z moimi malunkami
Jupii nie znam się na ptakach i ta fotka słaba, ale to chyba był grubodziób Po raz pierwszy, a tak mnie zaskoczyło, że siedzi w tym karmniku, siedzi i nie odlatuje
a to kto?
Hm jak luybisz hortki to może posadź je w szpalerze, między nimi jakies drzewka na pniu np. kule, z tyłu miskanty variegatus, a z przodu jakieś obówdki trochę wyższe z bukszpanu, tak ładnie przycięte. To co na fotkach to juz dla mnie wyższa szkoła jazdy. Mogłabyś w sumie zrobić tez takie pokoje buksowe własnie z takich wyższych żywopłotów i w każdym pokoju hortki i drzewko na pniu, kulka.
Dobry czas na inspiracje...
to z wakacji - pomysł na stoli z donic - w środku kamyki, korzenie, skarby, na to szkló i jest deklracja , stolik, jak kto woli
A tu ściana z kamienia za szkłem