Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 09:28, 29 sty 2018

Do góry
No to początek ferii imponujący - maż jeszcze kaszle, ja już zaczynam, syn ukrywa kaszel pod poduszką, by chodzić na zajęcia do Gminy, a córka rozłożyła się całkowicie.... po prostu świetnie...

Siedzę więc przed kompem, bo dzieciaki się zarażają nawzajem w pokoju przy klockach i przeglądam zdjęcia z ubiegłego roku.

Miałam w zamyśle posadzić jeszcze na rabatę cisy kolumnowe, ale nie wiem czy znajdę na nie miejsce. Muszę zostawić trochę "luzu" bo nie wszystkie rośliny się rozrosły w tym rdest, przetacznikowce, żeleźniak, monarda,trawy ozdobne. Dodatkowo dosadziłam jeszcze nowe siewki jeżówek, powinny zakwitnąć w tym roku - jakieś 20 szt, zawilce i swiecznice ( oby ich nornice nie wtrąbiły) i posadziłam jeszcze krwawnicę... w nogi sadźca... muszę tylko doprowadzić tam hektolitry wody, ale koncepcja już jest... zlikwidowałam część irysów syberyjskich, mozgę bo się zestarzała, a wprowadziłam astry jesienne... w tym roku zobaczę jak sobie poradzą w tłumie... tak więc na cisy miejsca za bardzo nie ma... no chyba że coś się nie sprawdzi i wyleci w sezonie

Trawy, bambusy itp. 08:23, 29 sty 2018

Do góry

Zimowe ujęcie przedogródek

Metamorfoza- nowy ze starego 08:13, 29 sty 2018

Do góry
Trawy, bambusy itp. 08:13, 29 sty 2018

Do góry
Oraz mój lasek z Doorenbosa

[img
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/157/1572636/original.JPG[/img]

Coś kwitnącego troszkę

Trawy, bambusy itp. 08:10, 29 sty 2018

Do góry
A teraz coś z innej beczki, żeby nie było ,że same trawy (prawie bo nie wszędzie)

Trawy, bambusy itp. 08:00, 29 sty 2018

Do góry

Trawy, bambusy itp. 07:54, 29 sty 2018

Do góry

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:50, 29 sty 2018

Do góry

Lilie zeszłoroczne .
Trawy, bambusy itp. 07:49, 29 sty 2018

Do góry
Witam postanowiłem dodać swój wątek, a również parę fotek

Mała działka - wielkie nadzieje 06:43, 29 sty 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Ewuniu, Marysiu, Aniu,
tak zbiorowo odpowiem, dziękując za odwiedziny, bo ja nawet w niedzielę nie mam czasu dla siebie, dopiero teraz. Może wpisałam sobie za dużo tych roślin, ale to wynika z braku mojej wyobraźni, jak będzie, gdy się rozrosną. Ewa podała mi rośliny do wyboru, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo o niektórych nawet nie słyszałam . Na pewno po obu stronach na środku posadzę hortki bobo (dzięki Aniu za info), mam spisane jeszcze: orlika barlow blue, ślazówkę barnsley baby, dzwonek loddon Anna i rozchodnik class act lub mr. Goodbud. Będę sadzić naprzemiennie i jeśli się to wszystko zmieści to może jeszcze upchnę z przodu jakieś pachnące goździki w kępkach i koniecznie cebule na wiosnę gdzieś z tyłu... Nie wiem tylko jaką roślinę posadzić przy wejściu na taras, żeby nie wystawała i nie była potrącana przy chodzeniu.
Myślicie, że za dużo? Zrezygnowałam z traw, bo zabierają za dużo przestrzeni, a ja lubię rośliny kwitnące.
Wypowiedzcie się, proszę, to spiszę listę zakupów i pójdę dalej...

Właśnie: mam kolejne pytanie - potrzebuję obsadzić jeden bok tarasu czymś pnącym, szybko rosnącym i ładnym W tym sezonie, ponieważ nie znam się na roślinach i nie miałam kogo zapytać to posadziłam fasolę ozdobną, pnącą. Spełniła swoje zadanie, ale to jednoroczna i specjalnie ozdobna nie była. Taras ma szerokość 3 m, a wysokość od ziemi ok. 3,5 m.
Podpowiedzcie coś, proszę
poniżej zdjęcia:
to ten bok, z widokiem na dom sąsiadów

Anu, patrzę na te zdjęcia i widzę że miejsce o którym rozmawiamy jest w cieniu.
Czy to pn strona? Wygląda że altana rzuca tak cieć że rośliny tam będą w cieniu?
W takich warunkach ani róże ani powojniki nie będą dobrze kwitły. I róże i powojniki potrzebują słońca.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:32, 28 sty 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Dzisiaj cały dzień szaro-bury więc przeglądam fotki z lata. I tak mi się tęskno zrobiło za do ciepełkiem i słoneczkiem.

Asiu, jak się nazywa ta piękna różyczka? Na jaką wysokość rośnie? Możesz kilka słów o niej napisać jak się sprawuje? Szukam różowych, a jestem początkująca, dopiero zbieram wiedzę na forum.
dziękuję i pozdrawiam
Ranczo Edy 22:51, 28 sty 2018

Do góry
spokojnej nocy miłego odpoczynku ...

Moja działka na Dębowym Lesie 22:47, 28 sty 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzisiaj już ciągle myślę ...
Ile się dslo to do popołudnia pitrasiłam w kuchni, aby czas zająć, teraz chyba ze 3 dni będziemy to jeść.
Najgorszy caz, nawet nie taki, jak przed 1 czy 2 operacją.
Teraz wiadomo,że szło ciągle nie tak, i idzie o to aby w końcu było lepiej .
Mo pomysł na róże a pergola to wykonanie mojego męża.
Ja ciągle nie śpię i nowe pomysłu już mam ale mojemu mężowi nie mówiłam jeszcze i nie pokazywałam co mi w głowie świta.
Powoli, i w odpowiednim czasie.
Już się tego nauczyłam .
Zaczyna się przejaśniać.
Wczoraj cały dzień ja i mąż tylko walczyliśmy z odrobina tej zakrzaczonej ziemi .
Zaczyna się przejaśniać, w niektórych fragmentach nowej działki

Zalezy z jakiego punktu dzialki to uchwycę .
A w niektórych katastrofa .
Dziękuję , i proszę o wparcie w tym dniu i kolejnych .
To ogromnie ważne .

O oooo jacie kawał roboty wykonane no i jeszcze ale to nic trzymam kciuki na szybkie wytchnienie i słowa spokojnie wypowiedziane - no już po zobaczysz pomału i do przodu i będzie zrobione Aniu posyłamy my tu wszyscy duuużo energiii i uśmiechnij się wspieram wspieram całym sercem i dużo zdrówka dla syna ściskam Ana gorąco spokojnej nocy paaa kochana buuziaki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 28 sty 2018

Do góry

na dobranoc
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 28 sty 2018

Do góry
Jeszcze takie

to mazurek???

tutaj jednocześnie dzięcioł i sikora( sikora na środku po lewej)

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:35, 28 sty 2018

Do góry
wygląda na to, że to chyba dzięcioł duży

a to pani bogatka

ale jeszcze dzięciołka mam Cieszę się, że ustawił się po tej stronie drzewa co ja bo inaczej bym nie miała pamiątki

ja obserwowałam dzięcioła nie wiedząc, że sama jestem obserwowana do tego nie wiem przez kogo bo teraz przy obróbce zdjęć dopiero zauważyłam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:21, 28 sty 2018

Do góry
Hi hi hi zobaczył mnie , a ja za mata słomianą, ale w czerwonej czapce jak on i chyba go zaintrygował ten kolor

ale się nie przejął za bardzo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:15, 28 sty 2018

Do góry
Najpierw stukanie usłyszałam , a potem długo w krzaczory u sąsiada musiałam się wpatrywać żeby móc zlokalizować skąd dochodzi dźwięk. z moimi oczkami na odległość to nie łatwe

Dwa ogrody 22:11, 28 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

i masz owcze dzwonki jak moję
a ja tyle na nie polowałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=3272
Za drzwiami do ogrodu... 22:10, 28 sty 2018

Do góry
2016r kwiecień- tak było niedługo po zrobieniu rabaty.

a tak zielono już w czerwcu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies