Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:56, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję ale ogólnie mam doła.

No wiesz! Nie pozwalam, zjedz pyszne lody z bita smietana i juz i ciacho, doła to ja moge mieć, tuliskam milusioa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:24, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja myślałam, że naprawdę łopatę dostanę żywą a nie hipotetyczną

Bardzo powaznie zapytalas jak chce ja przeslac Usmialam sie serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:14, 19 lut 2015

Do góry
A ja myślałam, że naprawdę łopatę dostanę Żywą a nie hipotetyczną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:18, 19 lut 2015

Do góry
Stres zimowy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:21, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję ale ogólnie mam doła psychicznego i sobie popłacze to może przejdzie

no wiesz, TY?
spadłam dziś ze schodów a właściwie jechałam na doopie... siniaka mam jak piłka do tenisa ale wiesz co TY... siedzę i czekam na Twoje tulipany, aranżacje a Ty masz doła.

Jak to możliwe
eeee... ściskam wiec ciepło !(!).

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:40, 19 lut 2015

Do góry
Dziękuję ale ogólnie mam doła.
Kochanowy ogród 12:31, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poprawiłam inaczej

Danusia pomogła mi tak na szybko chyyyy to mi się też podoba i biebyłoby bez problemu gdyby nie fakt że niema tam drogi do domków letnich proszę wszystkie sugestie mile widziane
Ogródek Joasi 11:24, 19 lut 2015

Do góry
jomak napisał(a)
nie wiem jak to się stalo ale mam dwa konta jedno jako "joma" a drugie jako "jomak" jak usunąc to drugie ?

Napisz do Ronina w dziale technicznym albo na pw https://www.ogrodowisko.pl/wiadomosci/new?user_id=1
Asi ogródek pod świerkami 09:36, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Masz dolną krawędź schodka po lewej i to jest właściwy poziom Twojego trawnika, od tego trzeba wyjść i od tego kształtować teren. I to jedyna słuszna rada.

Przecież nie leci się na łeb ze schodów dlatego, że chcesz ominąć dosypanie ziemi? Chcesz maskować beton? Jedynie podniesieniem poziomu ziemi, inaczej to partyzantka albo koromysło ze tak powiem prosto

Poziom opaski jak dolna krawędź cegiełek na murze, a potem dopiero ziemia, albo rabata wyżwirowana przy domu i wtedy opaski nie potrzeba.

Dzięki Danusiu oczywiście dodam więcej zdjęć. Nie chcę ominąć dosypania ziemi tylko nie wiem jak ukształtować teren bo na całej działce niestety nie dam rady podnieść poziomu aby był równy . Tak nam unieśli ten fundament nieszczęśnie ponad poziom. Czyli dać opaskę potem nawieźć ziemi i ukształtować po skosie w stronę trawnika? przepraszam jeśli moje pytania są głupie
Asi ogródek pod świerkami 09:20, 19 lut 2015

Do góry
Masz dolną krawędź schodka po lewej i to jest właściwy poziom Twojego trawnika, od tego trzeba wyjść i od tego kształtować teren. I to jedyna słuszna rada.

Przecież nie leci się na łeb ze schodów dlatego, że chcesz ominąć dosypanie ziemi? Chcesz maskować beton? Jedynie podniesieniem poziomu ziemi, inaczej to partyzantka albo koromysło ze tak powiem prosto

Poziom opaski jak dolna krawędź cegiełek na murze, a potem dopiero ziemia, albo rabata wyżwirowana przy domu i wtedy opaski nie potrzeba.
Asi ogródek pod świerkami 09:16, 19 lut 2015

Do góry
Podnieść ziemię przy domu, przepchnąć, dowieźć - to jedyne słuszne wyjście. Na działce brakuje ziemi i tego nie da się zamaskować rabatką

Za mało zdjęć pokazujesz i za bardzo chcesz pójść na skróty, takie postępowanie się zemści kiedyś
Asi ogródek pod świerkami 08:53, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witam jako założycielka tego miejsca i mam pierwszą ważną radę:

Nie zaczynaj od jednej rabatki, poziom ziemi przy domu jest za niski, przykrywanie jej rabatką nic nie da. Ukształtuj najpierw teren a potem bierz się za planowanie roślin.

W sumie to nie za planowanie roślin, a za planowanie jak będą przebiegały rabaty a jak trawnik. Planowanie to złożony proces, jeśli chcesz osiągnąć sukces w ogrodzie, planuj kompleksowo, nie wyrywkowo.

Dziękuję Danusiu za powitanie i radę.
Właśnie ten niski poziom ziemi to między innymi moja zmora, nie wiem jak się za to zabrać. Myślałam żeby tą rabatą właśnie wyrównać ten teren aby ona szła, że tak powiem po skosie od strony domu w stronę trawnika bądź ewentualnie aby cała była na wyższym poziomie tylko tego akurat chciałabym uniknąć. Nie wiem w jaki sposób techniczny się za to zabrać może od strony ściany zrobić opaskę z tłucznia a niżej rabatkę? i nie wiem czym ewentualnie oddzielać tą opaskę od rabaty i rabatę od trawnika aby w tym przypadku było to i stabilne i estetyczne. co myślicie?
Rozpoznawanie roślin jednorocznych 07:55, 19 lut 2015

Do góry
Wydaje się byc normalną Salvia splendens, to popularna roślina sezonowa z dawnych lat

Chyba że jej kwiaty są bardziej delikatne, popatrz tutaj

Zdjęcia
Tawuła japońska - Spiraea japonica 07:28, 19 lut 2015

Do góry
Prezentuje się podobnie jak wszystkie tawuły, nic jej szczególnie nie wyróżnia. Każda tawuła będzie wyglądała dobrze, pod warunkiem, że się je przycina systematycznie.

Zdjęcia
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 07:26, 19 lut 2015

Do góry
To porządne ognisko
Asi ogródek pod świerkami 07:16, 19 lut 2015

Do góry
Witam jako założycielka tego miejsca i mam pierwszą ważną radę:

Nie zaczynaj od jednej rabatki, poziom ziemi przy domu jest za niski, przykrywanie jej rabatką nic nie da. Ukształtuj najpierw teren a potem bierz się za planowanie roślin.

W sumie to nie za planowanie roślin, a za planowanie jak będą przebiegały rabaty a jak trawnik. Planowanie to złożony proces, jeśli chcesz osiągnąć sukces w ogrodzie, planuj kompleksowo, nie wyrywkowo.
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 18:14, 18 lut 2015

Do góry
Nie pasują.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 18:09, 18 lut 2015

Do góry
Kobieto weź zrób "Cytuj" i skopiuj to co poniżej bez słów quote

Aga - Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

No i oczywiście zdanie to wklej w swoim profilu w podpisie.
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 16:38, 18 lut 2015

Do góry
No pewnie, po bordową śliwą to tylko hortensje, no ewentualnie dereń Elegantissima, ale on brzydszy o wiele.
Kambodża, Królestwo Kambodży 16:09, 18 lut 2015

Do góry
To również bardzo ciekawe i malownicze, a roślinność też pewnie się pokaże
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies