Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 22:59, 14 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Lusia, u mnie też rewolucyjka.

Zobacz, mogę budować ogród grozy, klasyczne Stumpery Garden

To jeszcze moje korzonki z jaśminowców do kompletu mogę dać
Pszczelarnia 22:54, 14 lis 2017

Do góry

Magnolia Leonard Messel? Bedzie pani z niej zadowolona To rozowa piekna chmura kwiatow, przez koneserow uznawana za jedna z ladniejszych z rodziny magnolii.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:48, 14 lis 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Dla nawi moja araukaria
to co z nią robisz? I zegarek uroczy
Bawarka 22:15, 14 lis 2017

Do góry

Ze zwyklego sznurka tez robilam..Rany !! Gdzie mam bombki ze sznurkiem ?? I plotnem??
Bawarka 22:12, 14 lis 2017

Do góry
W tamtym roku, kupowalam sznurek do robienia bombek w sklepie dekoratorskim lub i w sklepie z firankami, tani nie byl, ba, rzeklabym nawet, i drogi taki troche Dzisiaj mnie olsnilo ( dopiero ) i kupilam sznurek, powiem wam ze nawet 40 metrow,( 2 razy po 20) w sklepie ...Budowlanym Rany ...ile tam pieknych rzeczy bylo...ile pieknych dekoracji moge z tego zrobic...
Z tego beda stojace anioly

Cudny jest

I kolejne bombki, w tamtym roku tak je robilam.

i z resztek znalezionych w zakamarkach
Ogród wśród pól i wiatrów 21:28, 14 lis 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Asia, fajne są te trawowe ścieżki, choć utrzymanie ich w dobrym stanie wymaga trochę zachodu.

Jestem w szoku jak masz to pieknie ogarnięte! Świetnie wygląda ta część
...uDany ogród 21:21, 14 lis 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Kasiu co roku o tej porze mam uczucie, że minął mi sezon, a ja nic nie zrobiłam...stąd te porównania . Chyba mi ulżyło

Ty nic nie zrobiłaś??? Dana, bo Cię przełożę przez kolano i spiorę w miejsce gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę .
Tu ma być ogród :) 21:05, 14 lis 2017

Do góry
Wczoraj wypatrzyłam, że moje gracki miały zamiar zakwitnąć

Tu ma być ogród :) 21:03, 14 lis 2017

Do góry
Zima idzie, u mnie teraz -3C, wczoraj pościnałam wszystkie róże, jeżówki i jarzmianki i mam kwiaciarnie w domu.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:47, 14 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

piękne pachnące pozdrowienia
Pszczelarnia 20:46, 14 lis 2017

Do góry
Jestem wielką fanką dereni (i jabłoni ozdobnych). Stworzyłam z nich 2 duże rabaty, które od teraz do wiosny zachwycają. Ta poniższa znajduje się na skraju sadu za pasieką od strony zachodniej, słońce jesienne i zimowe ładnie tam dociera i podświetla pędy dereni. Rosną tam derenie o bordowych pędach, zielono-oliwkowych i żółtych. Jest też ten o czerwono-pomarańczowych ale ciężko mu idzie, słabo przyrasta. Rośnie tam jedno małe drzewo klon 'October Glory'.

W poszyciu rosną ciemierniki, turzyce (montana i chyba ptasie łapki oraz dosadziłam Ice Dance), rośnie cis Repandens. W prześwitach miskant Variegatus albo Cabaret.

Sąsiednia rabata też jest ciekawa zimą: zimą widać na niej złote cisy i bergenie i troszkę żurawek. Hortensje Annabelle, oczary i złotliny. A nad tym wszystkim góruje dąb czerwony, a w kącie rosną również miskanty.

Pracami na tej rabacie kończę sezon i go zaczynam, bo ziemia szybko się tu nagrzewa i jest zacisznie.

To takie moje małe Anglesey Abbey.

Druga rabata dereniowa składa się na razie z samych dereni, za tło ma świerki - szukam pomysłów na jej rozbudowanie. Znajduje się na drugim dalekim końcu ogrodu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:43, 14 lis 2017

Do góry
Dla nawi moja araukaria
Moje małe królestwo 20:35, 14 lis 2017

Do góry
trochę zapadłam w sen zimowy na forum ogrodowo nic się nie dzieje jak nie wiatr to deszcz pogoda nie ogrodowa a powinnam jeszcze warzywnik ogarnąć
Mach do wszystkich zaglądających

takie porównanie anebellek
2016

i 2017
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:26, 14 lis 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lubię Twoje fotki od zawszePotrafisz piękno złapać w kadr

Bo zdjęcia to magia...

Pszczelarnia 20:21, 14 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja to się zastanawiam jak ten obornik dajesz? Wszystkie siewki wyrywasz? Bo u mnie nie ma miejsca w rabacie,żeby się palcem podeprzeć, a co dopiero obornik dać. U mnie samosiew i rośliny same po rabatach wędrują, gęsto jest bardzo, nogi na palcach nie ma gdzie postawić. Tyle siewek w tym roku wydałam, a jakby nic nie ubyło.

Poniżej troszkę widać. Jak daję obornik, to rośliny przycinam. W tamtym roku zrobiłam to dopiero w lutym jak śnieg zszedł. Jak widzę silną grupę siewek to omijam. Inne eliminuję (po co mi siewki wszędzie?). Tego nie widać też w sezonie ale wokół każdej rośliny jest jednak jakiś bufor powietrzny.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:18, 14 lis 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, pięknie prezentuje się Twój listopadowy ogród - niby już mniej drzew, ale za to bardziej świetliście. Buziaki

W ogóle bardziej ażurowo się zrobiło, a na wiosnę jeszcze bardziej się prześwietli..
Zapragnęłam mieć bardziej kolorowy ogród, dwa lata temu stanowił głównie zieloną oazę

W tym roku było już weselej

A przyszły ma być eksplozją
Pszczelarnia 20:04, 14 lis 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Pięknie robi się oklepane
Ale co tu napisać

Wiązówkę mam na liście wiosennej. O ile będę kupować byliny po rewolucyjce.

Lusia, u mnie też rewolucyjka.

Zobacz, mogę budować ogród grozy, klasyczne Stumpery Garden

A tutaj widać profil glebowy mojego Rowu Górnej Nysy

Idealnie przepuszczalne podłoże

Pszczelarnia 20:04, 14 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, Prezesko naszego SKRu, pamiętam miejsce, w którym rosły Twoje świecznice i Twoje utyskiwanie, że nie kwitną i szkoda na nie miejsca. Posadzone adekwatnie dały popis i to jest właśnie to!
Zieloną będę dosadzać na pewno jeszcze gdzieś.

Taki widoczek mojej bylinowej. Stwierdzam, że mam na niej najmniej pracy. Tylko kilka (może 2, 3) razy pielę, jesienią daję obornik albo wiosną kompost i ścinam i to wszystko. W tym roku nawet bukszpanów nie cięłam, bo w sumie jeszcze trzymały pokrój ale w przyszłym roku już powinnam.

Ja to się zastanawiam jak ten obornik dajesz? Wszystkie siewki wyrywasz? Bo u mnie nie ma miejsca w rabacie,żeby się palcem podeprzeć, a co dopiero obornik dać. U mnie samosiew i rośliny same po rabatach wędrują, gęsto jest bardzo, nogi na palcach nie ma gdzie postawić. Tyle siewek w tym roku wydałam, a jakby nic nie ubyło.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:51, 14 lis 2017

Do góry
A od góry tak to wygląda

Wlazł mi w kadr bo myślą, że jedzenie daję
Ogródek podwórkowy 19:48, 14 lis 2017

Do góry
Dzięki Aniu. Musze jeszcze pomyśleć nad "rozmyciem" granic. Chciałabym jakoś przesłonić ogrodzenie i zapożyczyć sobie krajobraz z części osiedlowej. Tyle, że muszę to zrobić umiejętnie żeby dodatkowo nie zacienić mojego już i tak cienistego ogródka. Patrzę, czytam i myślę. Cała zima przede mną Każda rada mile widziana.
Pokażę jeszcze bardzo ładne jesienne zestawienie roślin, które przez przypadek mi się udało: kostrzewa sina i krokusy jesienne w różnych stadiach rozkwitu.

W tle hortensja pnąca 'Cordifolia' o malutkich listkach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies