Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 21:13, 21 sty 2018

Do góry
Skalniak zima.

Buki. Mają mam 5 szt. ok 2 m liście zima przepiękny bursztynowy kolor a jak się trzymają żaden wiatr ich nie rusza. Jestem coraz bliższa aby posadzić z nich szpsler i traktować jako wyższy żywopłot. Jak je sądziłam w 2013 r. Miały zaledwie 40 cm. W zeszłym roku urosły ok 1 metra.

...uDany ogród 21:10, 21 sty 2018

Do góry
anpi napisał(a)

No...jakieś dwa tygodnie piechotką i bym była...(tylko na pielgrzymce byłam jako nastolatka to nie wiem czy teraz dałabym radę)
To może ...wtedy pomogłabym ci z tymi ścieżkami,bo ja swoje w warzywniaku nawet zamiatam

Zapraszam serdecznie
O widzę, że nie tylko ja latam na miotle Dosłownie i w przenośni

Ptasi gaj 21:08, 21 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Pokaże trochę fot. Rzeczywiście piękna zima temperatura ok 1 na minusie w dzień bez wiatru wczoraj dosypalo śniegu. Dzisiaj odbyła duży spacer po pobliskich polach dużo śladów tropow zwierząt od psów, lisów do najmniejszych zwierzątek, łaski. Widać, że życie tętni.
Zmrożone igły iglakow szadz pięknie wygląda.

Tutaj parę fot derenia dla Aurelii

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/157/1570051/original.jpg[[img /img]

Witaj!
Cudne te twoje derenie!Też posadziłam kilka dereni Ivory Halo i czekam na taki efekt jak u ciebie pozdrawiam
...uDany ogród 21:04, 21 sty 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Aniu dziękuję bardzo
Jakieś 430 km, w sumie to nie tak daleko

No...jakieś dwa tygodnie piechotką i bym była...(tylko na pielgrzymce byłam jako nastolatka to nie wiem czy teraz dałabym radę)
To może ...wtedy pomogłabym ci z tymi ścieżkami,bo ja swoje w warzywniaku nawet zamiatam
Ptasi gaj 20:52, 21 sty 2018

Do góry
Może jeszcze kilka fo. Brzozy zima pięknie przebarwiajsce się jesienią to chyba doorenbos, muszę sprawdzić. Jest zima i brzozy zmieniają swoją skórę. Podobna też do Gold Bark czy Black Star latem korę maja biała.

Te brzozy bardzo szybko urosły u mnie kupiłam po 10 zł w małych doniczkach dwulitrowych od babci która prosiła aby kupić, że nie pożałujesz. Rzeczywiście rosną bardzo szybko maja większe ciut liście od zwykłych brzozy. Pnie przysadziste. Jestem bardzo zadowolona bardzo dużo grzybów kozaków rośnie pod nimi.

B&B czyli betonowa Bawaria 20:44, 21 sty 2018

Do góry
Figaro napisał(a)
Pierwsze spotkanie i wcale nie ogrodowe. Z powodu deszczu ogrod botaniczny zamienilysmy na inny rodzaj wody.

ooo to ja już wiem które to moje dziewczyny
odpozdrawiam serdecznie

Figaro ta fotka to dereń ja też się zakochałam posadziłam przy wejściu wzdłuż siatki do furtki szybko rośnie i jest dużo rodzajów od koloru liści do koloru łodyg gubi liście na zimę i dość późno ma na wiosnę ale jak już ma to jest cudny buziaki

zobacz

mam dwa rodzaje liść zielono biały i czerwone pędy i ten na przodzie zielony liść a pędy żółte jeden i drugi ma białe kwiatki i później białe kuleczki ozdobne
Ptasi gaj 20:39, 21 sty 2018

Do góry
Pokaże trochę fot. Rzeczywiście piękna zima temperatura ok 1 na minusie w dzień bez wiatru wczoraj dosypalo śniegu. Dzisiaj odbyła duży spacer po pobliskich polach dużo śladów tropow zwierząt od psów, lisów do najmniejszych zwierzątek, łaski. Widać, że życie tętni.
Zmrożone igły iglakow szadz pięknie wygląda.

Tutaj parę fot derenia dla Aurelii

Ogród z wilkiem zamkn. 20:31, 21 sty 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Domki z jyska lubię je bardzo ,żałuję ,że tylko dwa mam
A Zapach od hiacyntów niesamowity - pachnie w całym domu szkoda ,że tak krótko kwitną ....... Dziś jeszcze ciemierniki kupiłam w biedrze - pisze na nich ,że do wewnątrz ? .....myślałam ,że później do ogrodu wkopię ,ale teraz to już nie wiem

Wkopiesz wkopiesz to te same co na zewnątrz tylko nie teraz
...uDany ogród 20:26, 21 sty 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

To sporo, u mnie też jest biało, ale może raptem 3cm spadło.
Uwielbiam zimę w górach, niestety nie miałam okazji zbyt często ją tam podziwiać. Postanowiłam to w tym roku nadrobić
Kochana ten zakątek ma 2 lata, oczywiście oprócz tych starych drzew one maja około 12 . To mimo wszystko szybko rośne. Zobacz to mój ogród widok z ulicy w 2007 roku

Staw zarośnięty tak ,że go wcale nie widać tylko pałki. Drzew tez nie ma
a w tym miejscu w zeszłym roku

No to jednak drzewa 10 lat już rosną
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:25, 21 sty 2018

Do góry
sylwai napisał(a)

Wrzucam fotke

Może to tylko na zdjęciu tak wygląda? Ale wydaje mi się, że drzewo zakryje Ci tabliczkę z numerem domu.
Mój mały ogródeczek :) 20:23, 21 sty 2018

Do góry
Agus to jak..najlepszego I wszystkiego i ja każdym kroku dobrego życzę Z okazji imenin
...uDany ogród 20:22, 21 sty 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)

No własnie. U mnie taka ciepła zima że wszystko już w bokach startowych. Jak mróz ściśnie to będzie "po ptokach".

Basiu mam nadzieję, że nic takiego się nie wydarzy . W zeszłym roku sarny mi zjadły wszystkie pąki, oby w tym inna siła ich nie wykończyła. Nie sposób okryć cały ogród, jednym słowem będzie co ma być, ale trzeba wierzyć że będzie wszystko w porządku .

Anioły nad nami czuwają

Ogród z koniczynką 20:19, 21 sty 2018

Do góry
Zima, zima, zima...jest biało i czysto, ale pod śniegiem lód...
...uDany ogród 20:15, 21 sty 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Zawsze bede powtarzac, ze Twoj ogrod i watek jest do nasladowania Powinnien byc wzorem dla tych, co od kilku lat chwala sie jedna rabata i dziwia sie, ze mozna miec wiecej w tak krotkim czasie
Mam rabyty 3

Kasiu dziękuję kochana
Ja chciałam zaaranżować od razu cały ogród, żeby w miarę równo dojrzewał
Planowanie i zagospodarowywanie przestrzeni uwielbiam. Mogłabym to robić zawodowo
Fakt nad moim kawałkiem ziemi siedziałam prawie pół roku, a teraz kolejne kilka będę wdrażała go w życie, ale na tym polega zabawa w ogród.
A ja mam jedną wielką rabatę

...uDany ogród 20:10, 21 sty 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Basiu to samo
Mam nadzieję, że w tym sezonie dokończymy front działki, bo już nie mogę na to patrzeć.
Chcę się pozbyć wszystkich materiałów zgromadzonych do budowania i oczyścić cały teren.
Ogród rośnie bardzo szybko, jak nie nadejdzie jakiś mega mróz to może będzie całkiem obfity w kwiaty sezon. Na kalinach są setki pąków

No własnie. U mnie taka ciepła zima że wszystko już w bokach startowych. Jak mróz ściśnie to będzie "po ptokach".
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:09, 21 sty 2018

Do góry
A tu coś mniejszego niż zając przedostało się do przydomowego...co to?
Same zagadki dzisiaj

koty mają swoje inne wejścia i wyjścia, a tym by się chyba nawet nie zmieściły.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:09, 21 sty 2018

Do góry
Dzisiaj z nowym kolorkiem dzwonka, różowym, powiesiłam kule tłuszczu z nasionkami

Proponuje 16.30 . Mam dla was propozycję następnego spotkania w miejscu takim ... że aż was zdziwko złapie nie byłam w takim miejscu 100 lat hi, hi, hi

Żywopłotki cisowe. 20:08, 21 sty 2018

Do góry
Haniu wszystkiego dobrego w dniu święta Babci.

Ja dziś szalałam po śniegu z wnukami.
...uDany ogród 20:07, 21 sty 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Nie do wiary że to jest to samo miejsce. Cudne zmiany.

Basiu to samo
Mam nadzieję, że w tym sezonie dokończymy front działki, bo już nie mogę na to patrzeć.
Chcę się pozbyć wszystkich materiałów zgromadzonych do budowania i oczyścić cały teren.
Ogród rośnie bardzo szybko, jak nie nadejdzie jakiś mega mróz to może będzie całkiem obfity w kwiaty sezon. Na kalinach są setki pąków

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:05, 21 sty 2018

Do góry
Dzisiejsza Szmaragdowa

Ale dowiedziałam się też, że zając wchodzi rowem na to nie mam rady

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies