Uprzątnęłam łęty pomidorowe, przy okazji tonę szczawiku wyplewiłam. Mam tego ze trzy rodzaje chyba... Na przyszły rok wyłożę włókninę chyba i tylko dziury na donice pomidorowe zrobię.
Jeszcze kilka pomidorków do domu przyniosłam.
Potem przypadkiem zupełnym znalazłam skitraną w kącie doniczkę pełną przeschniętych cebul tulipanowych. No to jeszcze wkopałam znalezisko.
Potem zrobiłam pomiary rabat do rewolucyjki i na końcu przycięłam pąki róż.
Małgosiu w tym roku chryzantemy wyjątkowo pokazują swoją urodę, cieszę się bo wypełniły kolorem puste przestrzenie po m innych kwitnących, jest na czym oko zawiesić
Dzięki Halinko za odwiedziny,
niestety te nieszczęsne tuje mają po kilka pni, na dodatek po stronie prawej (licząc od wejścia) są dwie, które mają po kilka pni. Właśnie je dokładnie obejrzałam. Wrzucę zdjęcia jak je zgram z aparatu. Za roślinki już dziękuję, chętnie skorzystam, bo u mnie wszystko od początku do zrobienia. Co do buksa - też jednak coś z nim trzeba będzie zrobić, bo wrastał w niego jałowiec i z jednej strony ma dziurę
Lawenda w tym roku długo stara się być ładna, u mnie też takie widoczki można zauważyć, a jeszcze niedawno ścinałam lawendowe kwiatuszki i ustawiałam w wazonie
Ewelina mam, kupiłem ją pod Wrocławiem w 2012 mini patyczek bo starsze były poza zasięgiem finansowym, teraz już można częściej ją spotkać i odrobinę tańsza
sprawdziłem w necie maja tu i tam cena jednak powala , najlepiej poszukaj u producenta