Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:41, 31 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
trawy niezłe, do tego na elata aurea polowałam trochę, ale ice dance malutkie:/ suma sumarum, 4/6, przy dobrych wiatrach...

Karola, u kogo kupowałas elata aurea?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:12, 31 mar 2015

Do góry
trawy niezłe, do tego na elata aurea polowałam trochę, ale ice dance malutkie:/ suma sumarum, 4/6, przy dobrych wiatrach...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:24, 30 mar 2015

Do góry
Paweł po informacji, że Stipa jest O na Ogrodowisku, ja w lutym kupiłem 2 ostatnie paczki. Danusia ostatnio pisała, że niezalogowani to aż 95% czytających Siła internetu.
Teraz Stipa szybciej rośnie bo jest więcej słońca i jak oglądałem moja stipa przegoniła taką, która była u niektórych wysiewana na początku lutego.

Marto do ostatecznego przygotowania to potrzebuje przekopać rabate z przekompostowanym obornikiem, 8 taczek gliny dzisiaj przywiozłem, do tego będę miał z 4 worki kompostu, kupie kilka worków ziemi ogrodowej i podleje całośc Rosahumusem. Nie mam już zamiaru kupować ziemi w workach sadząc każdą partie roślin bo w zeszłym roku poszedł na to majątek.
Mam nadzieję, że takie przygotowania przyniosą dobry efekt

CO do Prairie Fire to sam nie wiem co bym zrobił bo jak się okazuje jest piękna i bardzo nietrwała, a szkoda bo z turzyc 'włosistych' podoba mi się najbardziej.
Ja turzyce dzieliłem w czerwcu i przeżyły jednak były to Ice Dance i Evergold.
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:26, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

A ja mam pytanie czy to są Ice Dance? Nie wiem jak mocno ściąć swoje, które po zimie nie wyglądają zbyt dobrze - ale chyba przytnę mocniej, bo tulipany nie chcą się przez nie przebić...

Tak Ja obcięłam je tak ok 10cm od góry. Scięłam wszystkie brzydkie końce. One rosną jak na drożdżach, więc potem naet zarosną te Twoje liście tulipanów i bedzie swieżo
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:24, 30 mar 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Gosiu, dzieki za wizytę. Wiosna motywuje nas do pracy, wreszcie
Ewo, też nie moge doczekac sie juz "matrony" . Trzeba czekać jednak na wyschnięcie, szkliwienie i kolejne wypalanie, ale w maju musi siedzieć Teraz jeszcze do ogrodu, ceramiki i mebli doszło kolejne hobby.. fotografia i cięzko mi czasami pogodzić wszystko. Narazie jedno inspiruje drugie. Jestem tym bardzo pozytywnie zaskoczona

Jakoś nadgoniłam w zeszłym tygodniu prace ogrodowe.Kanciki załatwione. Martwiłam się, czy nie za szybko przycinam trawy, ale czasowo inaczej sie nie dało i poszło.

A ja mam pytanie czy to są Ice Dance? Nie wiem jak mocno ściąć swoje, które po zimie nie wyglądają zbyt dobrze - ale chyba przytnę mocniej, bo tulipany nie chcą się przez nie przebić...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:18, 30 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Gosiu liczyłam na zdjęcia z ice dance??hm, no dobra zimno
Kochana piekne ozdoby świąteczne
Masz super belkę nad stołem

Gosiu mam fotkę zaraz wrzucę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:15, 30 mar 2015

Do góry
Gosiu liczyłam na zdjęcia z ice dance??hm, no dobra zimno
Kochana piekne ozdoby świąteczne
Masz super belkę nad stołem
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:10, 30 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja dzisiaj idę pod kocyk bo zimno i co chwilę burza. Posadziłam ice dance i mnie zmoczyło. Pozdrówka zostawiam

Gosiu zapraszamy pod nasz kocyk hi,hiWygrzej się i nie choruj tylko
Buźka.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:08, 30 mar 2015

Do góry
Ja dzisiaj idę pod kocyk bo zimno i co chwilę burza. Posadziłam ice dance i mnie zmoczyło. Pozdrówka zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:56, 30 mar 2015

Do góry
Irenko szkoda że się wyprawa wspólna nie uda ale zabiegi ważniejsze
Będą kolejne okazje Ja dzisiaj między burzami, przesadziłam ice dance na nową rabatę bo mnie strasznie drażnił widok gołej ziemi Całuski
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:28, 30 mar 2015

Do góry

Dziewczyny zaznaczyłam na szkicu najważniejsze rośliny w ogrodzie

Hortensje będę przesunięte bliżej płota,wgłąb tej rabaty.

Kulki są fajne i z Ice Dance dają ładne połączenie ale nie będę miała w ogrodzie żadnej formy kulistej...nawet śliwy wiśniowe na przedpłociu chcę prowadzić w ekran...

Zastanawiam się tylko czy jeśli dam ten żywopłot zamiast kulek bukszpanowych to nie będzie dziwnie to wyglądać, taki oderwany nie wiadomo od czego?? Po prawej i lewej stronie będzie sąsiadował z niskimi trawami...a jednak kulki mają już sporą wysokość...

Mój wymarzony ogród 11:26, 30 mar 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
ku pamięci na przyszły rok
źródło
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=45

"Jak wielu z Was miałam wątpliwości co do terminu ciecia traw i juz mnie kusiło ale w biegłym roku wiele zmarnowałam przez pośpiech i postanowiłam poradzić sie pana Trawki w sprawie kilku gatunków i zacytuję co mi dziś odpisał:

Jeszcze jest za wczesnie na przycinanie bo jest dopiero 3 dekada lutego i napewno będa jeszcze spadki temperatur do kilku stopni ponizej zera a te stare badule daja osłone a ponadto sprawiaja , że słonce tak szybko nie wybudzi nowych pedów.
Wiekszość miscanthusów juz w ubieglym roku wypusciła pierwszy rzut pedów a te ozno kwitnace do których nalezy Gracilimus to nie zakończyły wegetacji i dlatego mają zielone liście. Jezeli koniecznie chce Pani przyciac to moze Pani ale nie do ziemi tylko tak na pólmetra od ziemi a Gigantheusa na metr.
Rozplenice tez mozna przyciac połamane przez snieg ale tez nie do ziemi ale ja bym sie jeszcze wstrzymał z conajmniej na miesiac.
Hakonechloa macra w odmianach to samo jak powyzej tzn nie przycinac bo te stare badyle na ziemi daja osłone nowym kielkom

Ze Stipami Pony Tailis tez poczekac do konca maja bo wtedy te stare badylki da si wyczesać tzn same wychodza i nie trzeba wyszarpywać. Mozna przyciać ale przycinajac górą pozostawia się brzydkie badyle na dole , które i tak potem trzeba wyskubać. Nie mozna trawki tej przyciać na króciutko bo się ją zabije

Carex morowii Ice dance recznie wyskubac uschłe badyle
Carex comans Frosted Curls tez byloby najlepiej wyskubać i lekko przyciąć końcówki uschłych liści .
Proszę pamietac ,że liśc turzyc przycięty przestaje rosnąć"

Super te informacje! czy mogę skopiować do siebie? ku pamięci właśnie...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:55, 30 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ice Dance chyba

Też mi się tak wydaje
Mój wymarzony ogród 09:26, 30 mar 2015

Do góry
ku pamięci na przyszły rok
źródło
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=45

"Jak wielu z Was miałam wątpliwości co do terminu ciecia traw i juz mnie kusiło ale w biegłym roku wiele zmarnowałam przez pośpiech i postanowiłam poradzić sie pana Trawki w sprawie kilku gatunków i zacytuję co mi dziś odpisał:

Jeszcze jest za wczesnie na przycinanie bo jest dopiero 3 dekada lutego i napewno będa jeszcze spadki temperatur do kilku stopni ponizej zera a te stare badule daja osłone a ponadto sprawiaja , że słonce tak szybko nie wybudzi nowych pedów.
Wiekszość miscanthusów juz w ubieglym roku wypusciła pierwszy rzut pedów a te ozno kwitnace do których nalezy Gracilimus to nie zakończyły wegetacji i dlatego mają zielone liście. Jezeli koniecznie chce Pani przyciac to moze Pani ale nie do ziemi tylko tak na pólmetra od ziemi a Gigantheusa na metr.
Rozplenice tez mozna przyciac połamane przez snieg ale tez nie do ziemi ale ja bym sie jeszcze wstrzymał z conajmniej na miesiac.
Hakonechloa macra w odmianach to samo jak powyzej tzn nie przycinac bo te stare badyle na ziemi daja osłone nowym kielkom

Ze Stipami Pony Tailis tez poczekac do konca maja bo wtedy te stare badylki da si wyczesać tzn same wychodza i nie trzeba wyszarpywać. Mozna przyciać ale przycinajac górą pozostawia się brzydkie badyle na dole , które i tak potem trzeba wyskubać. Nie mozna trawki tej przyciać na króciutko bo się ją zabije

Carex morowii Ice dance recznie wyskubac uschłe badyle
Carex comans Frosted Curls tez byloby najlepiej wyskubać i lekko przyciąć końcówki uschłych liści .
Proszę pamietac ,że liśc turzyc przycięty przestaje rosnąć"
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:47, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Nadrobiłam wszystko Graby w korze już wyglądają ładnie a jak dostaną zielone listki to będzie szał! Tyle metrów uspokajającej zieleni...

Trawka wygląda na Ice Dance. Mam ją na słońcu i jest ładna, Ola ma na słońcu i też jest ładna, Wieloszka ma na słońcu i jest brzydka... Z tego co się wywiedziałam przy okazji Silver Sceptre to na wygląd traw ma wpływ naprawdę wiele czynników... Posadz śwoją w cieniu będę miała kolejną trawkę do obserwacji

Czekam na zdjęcia całego żywopłotku bukszpanowego

Macham wietrznie.

Graby jeszcze czekają na fryzjera, bedzie co kombinowac bo nie zastanawiałm się jak sadze, wybierałam najwieksze a potem zostały mi najmniejsze które potrafia być dwa razy niższe- i tera jak to ciąc Odmachuje wietrznie i deszczowo
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:29, 30 mar 2015

Do góry
Nadrobiłam wszystko Graby w korze już wyglądają ładnie a jak dostaną zielone listki to będzie szał! Tyle metrów uspokajającej zieleni...

Trawka wygląda na Ice Dance. Mam ją na słońcu i jest ładna, Ola ma na słońcu i też jest ładna, Wieloszka ma na słońcu i jest brzydka... Z tego co się wywiedziałam przy okazji Silver Sceptre to na wygląd traw ma wpływ naprawdę wiele czynników... Posadz śwoją w cieniu będę miała kolejną trawkę do obserwacji

Czekam na zdjęcia całego żywopłotku bukszpanowego

Macham wietrznie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:40, 29 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ice Dance chyba

Olu, a ona do slonca czy cienia może być?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:39, 29 mar 2015

Do góry
Ice Dance chyba
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:24, 29 mar 2015

Do góry
Renia.. motyw przewodni to coś co jest gwiazdą rabaty, a reszta wypełnienie. Albo duże plamy, albo powtarzalność elementów. Inaczej będzie chaos... Danusia ładnie to gdzieś napisała, jedna roślina podkreśla urodę drugiej..
Ogródek masz mały., wiec na rabacie musi być ładnie cały rok. Nawet na bylinówce.
Za dużo tu plam i każda inna....
Może zamiast epidmedium i żurawek, dąbrówki daj trawkę Ice Dance. Albo 3 kępy traw, a żurawki jako obwódka???
Dąbrówkę daj pod hortensję niech robi jako wypełniacz. Bedzie miałą swoje 5 minut jak hortka będzie łysa.
Obwódka bukszpanowa???
Ja zrobiłam obwódki w bylinówce z powodu psa.. by kiedyś przejęło rolę płotka. Ale bardziej mi się podoba jak jest rabata wychodząca na ogród.
Bukszpany pasują do nasadzeń formalnych, do róż, ale nie do bylinowej rabaty. Kule z bukszpanu tak.. ale nie obwódka. Szczególnie, że jest to pod czereśnią i w sąsiedztwie są jeżyny.
To ma być rabata bylinowa która psuje do tego co jest.
Dałabym niektóre elementy po prawej i po lewej.
Naparstnice mogą być jako punkty pomiędzy czymś..
Miodunka jako sąsiedztwo oczka??
Nie mogę naczaić gdzie będzie róża nr 2.
Jak Ci ładnie rosną bergenie to może je jako obwódkę??

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:17, 29 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ależ soczysta zieleń bukszpanów mniam

Rzeczywiście bukszpany są mniam Jak przekwitną cebulowe to obwódki się wyprostują, a carexy Ice Dance utworzą kilkumetrowy łan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies