Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:21, 10 kwi 2015

jona napisał(a)
Tulipany zakręcone mocno . Ciekawa jestem jak będą wyglądały po rozchyleniu płatków. Chyba, że ich nie rozchylają? Czekam na kolejne ich zdjęcia

Asiu, Ewuniu sama jestem ich bardzo ciekawa, bo nie mam pojęcia co to za odmiana. Wszystkie cebulki dostałam jesienią w prezencie i wszystkie będą dla mnie jedną wielką niespodzianką.
AgataBC 22:46, 10 kwi 2015

Cieszące oczka podrygi wiosny codziennie coraz więcej daje przyjemności. Tulipany miałam kiedyś podobne- takie śmiechowe.
Pozdrawiam Kasia!
kasiek 15:09, 11 kwi 2015

Tulipki super - miałam takie, wyglądają niesamowiciem, niestety chyba przy przekopywaniu grządki je uszkodziłam bo juz nie wzeszły
A tojeść tak się rozrasta - potem będziesz ją wyrywać
Buziola, mam dziś imprezę urodzinową córci
Katkak 19:50, 11 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Tulipki super - miałam takie, wyglądają niesamowiciem, niestety chyba przy przekopywaniu grządki je uszkodziłam bo juz nie wzeszły
A tojeść tak się rozrasta - potem będziesz ją wyrywać
Buziola, mam dziś imprezę urodzinową córci

Kasia to przepiękna się Wam pogoda na imprezę udała, bo jak mniemam balowaliście w ogrodzie . Ja dziś podrasowałam trochę tę moją rabatę "koszmarek" . Posadziłam tam 4 cisy kolumnowe, które plątały mi się po ogrodzie, jałowca, którego przerobiłam na "niwaki" (mój debiut). Wcześniej rósł pod sosną i prawie nie było go tam widać. Dosadziłam jedną Ice Dance, bo ładny odrościk się "urodził" więc go przesadziłam i jeszcze miałam takiego miniaturowego iglaczka pod sosną, więc też go przesadziłam. Czyli póki co bezkosztowo . Kasiulka mam jeszcze dużego już pierisa w przedogródku i zastanawiam się czy jego nie przesadzić na tę rabatę. Wygląda tak - doradź proszę.

Wtedy dosadziłabym jeszcze azalię "Kermisina", tego kiścienia zgapionego od Ciebie i już byłoby ok. Mam jeszcze dylemat co tym żwirkiem. Chciałam zmienić go na jakiś jasny, żeby rozjaśnił to miejsce. Ale z drugiej strony jak zostanie żwirek, to będzie też musiała zostać szmata. Kora odpada, bo nie dam rady z kory wygrabić liści magnolii. I takie oto mam dylematy . Ale się rozpisałam. Ale podpowiedz mi Kasieńko.
Katkak 20:04, 11 kwi 2015

Rabatka z posadzonymi cisami. Aż prosiła się o coś zimozielonego, bo widać ją z okna i zimą delikatnie mówiąc trochę straszyła. Dlatego nazywam ją "koszmarek"

a to moje pierwsze w życiu niwaki, zrobione własnoręcznie . Póki co wygląda dość mizernie, ale kiedyś chyba się zagęści .
Miniaturowy iglaczek

czwarty cis wylądował tu. W tym pustym kącie będzie azalia "Kermisina". Na murek muszę jeszcze bluszcza dosadzić, żeby mur był zielony gdy winobluszcz zrzuci liście.
malgorzata_s... 20:06, 11 kwi 2015

Twoje tulipki wyglądają na papuzie Ja dzisiaj kosztowo podziałałam niestety. Buziak
Katkak 20:11, 11 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Twoje tulipki wyglądają na papuzie Ja dzisiaj kosztowo podziałałam niestety. Buziak

Gosia ja też bym chętnie podziałała kosztowo, takie działanie najfajniejsze . A dziś trochę kostki Krzyś dziś dokupił, więc w przyszłym tygodniu powiększymy tę rabatkę pod gruszką, bo dziś czasu już zabrakło. Zaraz lecę zobaczyć do Ciebie co tam pokupowałaś .
Katkak 20:33, 11 kwi 2015

Kwitnie moja śliczna Pissardi . To nasza pierwsza wiosna razem .

ochhh jak ja nie mogę się doczekać...

Kochani podpowiedzcie mi proszę jak nazywa się ta uroca roślinka? Dostałam ją albo od Jagody, albo od Ewci i zapomniałam co to takiego .
pasjonatkaam... 20:36, 11 kwi 2015

kurcze,ciekawam tych tulipanów!!!Pissardi przepiękna!
malgorzata_s... 20:40, 11 kwi 2015

Ja też chcę aby moje pissardi takie były