Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Mój ogród pod górkę... 10:17, 13 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czysta perwersja na tej 19 stronie z narzędziami Ale niezły zbiorek, a do tego ta śliczna Girl w fartuszku i rękawiczkach, super mąż co tak wyposażył ogrodniczkę swoją

Danusiu, ja nie wiem jakie motywy działania miał mój mąż. Jednego jestem pewna, po roku totalnej demolki w ogrodzie, wiele by zrobił żeby mieć spokój! Pewnie dlatego tak mnie obdarował i z projektu się ucieszył. Kobita w ogrodzie, w domu spokój!
Uprawianie roślin w donicach 10:06, 13 lut 2015

Do góry
Ja uprawiałam, bo nie mogłam sadzić w ogrodzie a przywiozłam z Anglii, więc było ok Potem wsadziłam do gruntu, bo to silne odmiany były.
Tylko jedna rabata!! 10:03, 13 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Niekoniecznie, jak zrobisz dobre podłoże, dasz różaneczniki z grupy Yakushimanum i będzie wilgotno to nie ma problemu, hosty też, aby wodę miały.

Bo jak posadzisz w piach i na patelni to koniec.

Danusiu jak udało mi sie na szybko doczytac wszystkie podane przez Ciebie roslinki to kwasolubne
Róznacznik, hosty, hortensja
Mój ogród pod górkę... 09:48, 13 lut 2015

Do góry
Czysta perwersja na tej 19 stronie z narzędziami Ale niezły zbiorek, a do tego ta śliczna Girl w fartuszku i rękawiczkach, super mąż co tak wyposażył ogrodniczkę swoją
Uprawianie roślin w donicach 22:56, 12 lut 2015

Do góry
Róże na długą metę nie nadają się do uprawy doniczkowej, ale może się udać, tylko najgorzej zimą, one lubią byc w ziemi tzn. w gruncie.
Uprawianie roślin w donicach 21:57, 12 lut 2015

Do góry
Usuwam zdjęcie bo jest z netu.

Pokaż różę i jej bryłę, uprawiałam nawet w mniejszych. 10 l wystarczy. Jedna różą? Do tej 27 l zmieści się z pięć krzewów.

Kup łądną donicę, ozdobną a nie taką szkółkarską. W czarnych to się drzewa uprawia do sprzedaży a nie róże na tarasie.
Witam Cieplutko ... 21:54, 12 lut 2015

Do góry
Trochę??? Zrobisz przewrót i rewolucję że nawet się nie spodziewasz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:42, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niedługo

Danusiu świetna wiadomość
A tak właśnie od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad tym,że powinnaś wydać coś swojegoSuper bardzo się cieszę i mam nadzieję że nakład będzie duużży co by dla wszystkich starczyło
Dzień dobry WSZYSTKIM!!! - uwielbiam Panią Danusię i cieszę się, że wreszcie dołączyłam!!! 21:25, 12 lut 2015

Do góry
Kochana pasjonatko, no siej kobieto, a co będziesz siać? Petunie czy pomidorki?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:50, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niedługo miną dwa lata . A 6 kwietnia kwitły u ciebie krokusy i bratki

Oj tak, tak za taka kwiatowa wiosna z tulipanamimi bratkami mi tęskno

Danusiu - masz racje że to niedługo 2 lata mojej bytnosci na forum, iluż ja tu ciekawych i sympatycznych ludzi poznałam, ile wspaniałych miejsc zobaczyłam ...i na żywo i wirtualnie, ile wiedzy i doswiadczenia ogrodowego nabyłam, jak wypiekniał mój ogród ale nie tylko mój bo przeciez pieknieja tu wszystkie ogrody. A wszystko to za sprawa tego świetnego forum. Fajnie to wymysliłas Danusiu, dzieki raz jescze

A co do kwitnacych tulipanów i bratków...to juz niedługo .......z przyjemnościa wspominam tę późna wiosne w 2013 roku kiedy pojawiłam sie na forum i spotkałam z Wami u Tracza, a sniegi wtedy utrzymywały sie gdzies do połowy kwietnia chyba....a póki co zapowiedzi pogodowe sa na te wiosne bardziej przychylne, więc juz niebawem nadejdzie..
Pozdrawiam !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:37, 12 lut 2015

Do góry
Niedługo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:23, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Będzie dodane nawet lepiej, bo do mojej książki

Danusiu ja chyba coś ominęłam,nie doczytałam,przeoczyłam ??
Będziesz miała Swoją książkę ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:09, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Iwonka, takich Kwietników powinnaś obejrzeć 72 sztuki, byłam na stałe przez 6 lat, a dodatkowo jeszcze inne artykuły

Lista już mocno nieaktualna. Ale te zapomniane są tutaj http://www.gardenarium.pl/artykuly

Czesał mnie do zdjęcia fryzjer i to niedobre bo wyprostował mi włosy, przez co nie jestem do siebie podobna Zawsze jestem poczochrana a tam nie, ulizana

A jednak Cię poznałam, mimo, że nigdy nie widziałam na żywo.
Na strychu czasopism co niemiara, ale jak znajdę więcej ogrodniczych, to porządki mam z głowy. A może to lepiej?
Uprawianie roślin w donicach 13:58, 12 lut 2015

Do góry
Tutaj masz cały artykuł o tym

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/196-roze-w-pojemnikach
Różaneczniki - choroby i szkodniki 12:56, 12 lut 2015

Do góry
Trzeba oberwać odbiją nowe, czasem trzeba gałązkę przyciąć.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:04, 12 lut 2015

Do góry
Tak chodziło o ten wątek. W tym gąszczu nie wszystko pamiętam.
Wilcza Góra 11:28, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak nie zakwitnie to znaczy, że ogrodowa, bo tylko te nie kwitną jak przemarzną zeszłoroczne pączki, Bukietowe kwitną na tegorocznych więc zakwitną na pewno no i na biało, a ogrodowe kwitną na biało, niebiesko, różowo, burgundowo, malinowo

Popatrz na zdjęcia hortensji, bukietowe mają zupełnie inny pokrój, inne liście nawet, inne kwiaty.

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=hortensje%27

Danusiu uprzejmie dziękuję za informacje :*
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:00, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ale bywam

Zatem czekam na wiadomość, co najmniej godzinę wcześniej, żebym upiekła pyszną szarlotkę...z cynamonem
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:54, 12 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj także brakuje koloru, smutno jak przy kościele Najbardziej brakuje czegoś do wysłonięcia budynku (strzałki czerwone), rabatę zakończyliście za wcześnie, ale jest wyjście. Albo ją pociągnąć i wyjechać dalej w prawo wybrzuszając, albo posadzić drzewo w trawniku i dać mu wysepkę przy pniu z hostami lub zurawkami. Wtedy zasłoni budynek.

Dziękuję bardzo, Danusiu, za podpowiedzi.
Jeśli chodzi o tę rabatę to również uważam, że za wcześnie ją skończyliśmy. Ja pociągnęłabym ją do końca garażu - wypełniłabym tę białą plamę tym samym jałowcem chyba to jet Blue Arrow?
Myślałam żeby tę rabatę poszerzyć - bo tutaj to akurat mam trochę przestrzeni.
Wczoraj wieczorem naniosłam moje pomysły na zdjęcie:

1/ jałowiec Blue Arrow
2/ kilka kulek bukszpanowych: duża, mniejsza i ze 2 małe ok 25cm
3/ rododendron kwitnący na fioletowo (obecny na zdjęciu klon choruje)
4/ żurawki jasnozielone
5/ żurawki bordowe
6/ wrzosy, między innymi fioletowe (rabata od południa)
7/ turzyce

Pewnie pomyślisz, że się uparłam ale ... od momentu gdzie kończy się ta rabata przy garażu planowałam dalej posadzić kilka kulek bukszpanowych jednej wielkości, które zasłaniałyby (patrząc z tarasu) kostkę-podjazd do garażu a na trawniku przed tujami w głębi myślałam o kilku drzewkach typu katalpa. Chyba, że uważasz, że mam zbyt mało trawnika aby tak cudować.
Tylko jedna rabata!! 10:40, 12 lut 2015

Do góry
Emila, masz faliste linie przed kojcem, teraz robisz proste, nie za bardzo, również trzymaj styl
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies