Danusiu, ja nie wiem jakie motywy działania miał mój mąż. Jednego jestem pewna, po roku totalnej demolki w ogrodzie, wiele by zrobił żeby mieć spokój! Pewnie dlatego tak mnie obdarował i z projektu się ucieszył. Kobita w ogrodzie, w domu spokój!
Czysta perwersja na tej 19 stronie z narzędziami Ale niezły zbiorek, a do tego ta śliczna Girl w fartuszku i rękawiczkach, super mąż co tak wyposażył ogrodniczkę swoją
Danusiu świetna wiadomość
A tak właśnie od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad tym,że powinnaś wydać coś swojegoSuper bardzo się cieszę i mam nadzieję że nakład będzie duużży co by dla wszystkich starczyło
Oj tak, tak za taka kwiatowa wiosna z tulipanamimi bratkami mi tęskno
Danusiu - masz racje że to niedługo 2 lata mojej bytnosci na forum, iluż ja tu ciekawych i sympatycznych ludzi poznałam, ile wspaniałych miejsc zobaczyłam ...i na żywo i wirtualnie, ile wiedzy i doswiadczenia ogrodowego nabyłam, jak wypiekniał mój ogród ale nie tylko mój bo przeciez pieknieja tu wszystkie ogrody. A wszystko to za sprawa tego świetnego forum. Fajnie to wymysliłas Danusiu, dzieki raz jescze
A co do kwitnacych tulipanów i bratków...to juz niedługo .......z przyjemnościa wspominam tę późna wiosne w 2013 roku kiedy pojawiłam sie na forum i spotkałam z Wami u Tracza, a sniegi wtedy utrzymywały sie gdzies do połowy kwietnia chyba....a póki co zapowiedzi pogodowe sa na te wiosne bardziej przychylne, więc juz niebawem nadejdzie..
Pozdrawiam !
A jednak Cię poznałam, mimo, że nigdy nie widziałam na żywo.
Na strychu czasopism co niemiara, ale jak znajdę więcej ogrodniczych, to porządki mam z głowy. A może to lepiej?
Dziękuję bardzo, Danusiu, za podpowiedzi.
Jeśli chodzi o tę rabatę to również uważam, że za wcześnie ją skończyliśmy. Ja pociągnęłabym ją do końca garażu - wypełniłabym tę białą plamę tym samym jałowcem chyba to jet Blue Arrow?
Myślałam żeby tę rabatę poszerzyć - bo tutaj to akurat mam trochę przestrzeni.
Wczoraj wieczorem naniosłam moje pomysły na zdjęcie:
1/ jałowiec Blue Arrow
2/ kilka kulek bukszpanowych: duża, mniejsza i ze 2 małe ok 25cm
3/ rododendron kwitnący na fioletowo (obecny na zdjęciu klon choruje)
4/ żurawki jasnozielone
5/ żurawki bordowe
6/ wrzosy, między innymi fioletowe (rabata od południa)
7/ turzyce
Pewnie pomyślisz, że się uparłam ale ... od momentu gdzie kończy się ta rabata przy garażu planowałam dalej posadzić kilka kulek bukszpanowych jednej wielkości, które zasłaniałyby (patrząc z tarasu) kostkę-podjazd do garażu a na trawniku przed tujami w głębi myślałam o kilku drzewkach typu katalpa. Chyba, że uważasz, że mam zbyt mało trawnika aby tak cudować.