Na dowód, że liście mnie zaatakowały...
Trawki...jako, że ich więcej robią też większe wrażenie-strach pomyśleć co będzie za rok.
I na koniec dyńka wesoła-nie, nie moje dzieło.
Dokładnie wiem co czujesz Ja wprowadziłam się 5 lat temu a dopiero teraz w wakacje z eMusiem ogrodzenie robiliśmy. Jaka radość wielka. Dodatkowo robiliśmy sami ( na znaczy bardziej eMuś ja malowanie i catering ) to tym bardziej cieszyło jak powstawał Cieszę się razem z Tobą
Kasia, czy te derenie można prowadzić jak niewielkie drzewka czy będą zawsze dążyć do bycia krzewem? Nie wiesz czy pod nimi można grzebać w ziemi, czyli mieć byliny, przesadzać rośliny.Jak się korzenią, płytko czy głęboko?
Szukam niewielkiego drzewka, które będzie miało koronę na wysokości ponad 2 m i będzie miało szeroką koronę.
Tylko one b wolno rosną, boję się że nie doczekam takiej formy Twój piękny, ale jak na 7 lat to b wolno rośnie
No właśnie plaże na Bali są do bani bali na tydzień, pozwiedzać, zabytki, tarasy ryżowe, wioski, świątynie. A na plażę uciekać łódką na nieodległą Langkawi
Ja nie moge jak ty masz wszystko już posprzątane trawki powiązane.
Wyglądają jak wojsko przed defiladą.
Czym wiążesz trawy to jakaś taśma zaciskowa czy co. Trawy wąskie to można bo moje to jak matrioszki powiązane takie pękate rozrosły się. Rozplenice wyższe ode mnie a na szerokość takie same.
Jeszcze mam jedną do powiązania ale musze kupić jakiś grubszy sznur, albo szpagat do snopowiązałki.
Kasiu a róże to na taką wysokość obcinasz a wiosną też obcinasz czy takie zostawiasz.
Ja mam jeszcze sporo roboty najgorsze te liście w żwirze
Znowu mam zalane lało przez dwa dni środa i czwartek w zeszłym tygodniu i sporo czasu poświęcam usunięciu wody więc mnie bierze mierzwa.
Byłam na Śląsku to tam tylko w czwartek tak lało a tu półtora dnia i to rzęsisty deszcz. Pola pozalewane i ta woda do mnie spływa w jednym rogu działki mam bagno. Reszta zmeliorowana więc jest dobrze.
Pozdrawiam