Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakręcony ogród 13:08, 06 lis 2017

Do góry

Strasznie mała ta rabata

frontowe koło :

Pod ogrodzeniem rabata wyszła fajnie, tą pod domem faktycznie warto by powiększyć, ale zostawiłabym to na sam koniec prac.
Rozpoznawanie traw 13:07, 06 lis 2017

Do góry
Proszę o identyfikację miskanta kupiony jako NN a sporo osób pyta na moim wątku o nazwę

Z góry dziękuję

"Póki życie trwa..." 13:06, 06 lis 2017
Do góry
benia9185 napisał(a)
Bardzo Wam dziękuję,ze zaglądacie do mnie Zrobiłam Moniu panoramę,zobacz sama ,ze to miejsce nie łatwe do obsadzenia ,przez to ,ze z boku ta trawiasta i dosc płasko tu jest.Nie mam ciśnienia specjalnie na tą rabatę,wiosna cokolwiek posadzę z tego co juz mam a,fotkę obiecałam to wrzucam.No chyba,ze ktoś,coś to ja bardzo happy będę

widzę, że masz sporo miejsca z boku po lewej, tym bardziej bym trochę pozmieniała, jak dla mnie za dużo przestrzeni, chyba muszę się wrócić do twoich planów.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:05, 06 lis 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nie ważne czy będą wyższe,czy nie.Dla mnie ważne aby te chryzantemki przezimowały.
Tą mam już ze 3 lata .I ładnie zimuje i kwitnie koniec października i listopad
Chryzantema ISABELLA ROSE

Taaaaaki kolor-aż niejesienny
Ukojenie 13:03, 06 lis 2017

Do góry
Krótkie streszczenie ostatnich dni.
- ogrodowo:
1. zadołowałam już ostatnie doniczki
2. nadal mam do posadzenia 100 cebul tulipanów botanicznych
3. powoli organizuję sobie materiały do okrywania roślin przed mrozem /hortensje ogrodowe, róże, hibiskus/

- zdrowotnie:
1. ręka prawe sprawna prawie bo lekko charakter pisma mi się zmienił jeszcze czasem zaboli więc nadal nie nadwyrężam
2. kanalowe leczenie zęba w trakcie - brrryyyy....

- z nowości
zakupiłam wszystko co potrzebne do hybrydowego manicure
/z szaleństwa ogródkowego przerzuciłam się na lakierowe co dziwne eM mniej na nie kręci nosem?/
na razie uważam, że to całkiem fajna zabawa
Mam nadzieje, ze przez najblizsze dwa tygodnie bede chodzila z czyms takim:
Zakręcony ogród 13:03, 06 lis 2017

Do góry
DorKa napisał(a)

Super! Kółko faktycznie trzeba będzie poprawić, ale ogólnie koncepcja się się sprawdza. Dobra robota

Na powyższym zdjęciu widać tylko, że ta duża rabata przed domem jest niezbędnie potrzebna.
Jeżeli byś robiła według planu (mimo wątpliwości dotyczących funkcjonalności jestem za ścieżką mocno zakręcającą) to powinno to wyglądać tak:
Zaczątek ogrodu 13:00, 06 lis 2017

Do góry
piękny, dziękuje

boguslawa_madejska napisał(a)

Asiu taki ten zawilec.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:59, 06 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
i jeszcze proownanie ambrowca bo jestem w szoku
jesien 2016 i jesien 2017
strzałka wskazuje na zielona tyczke, widac ile urosl, az 100 cm !

Taki wzrost to rozumiem
Zakręcony ogród 12:56, 06 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Ale jak będzie zbyt mały, to też nie będzie dekoracyjny
Takie kółko dookoła samych pni, co to nie wiadomo po co jest, będzie wyglądało "ni przypiął, ni wypiął".

nie no aż tak małe to nie Takiego cudaka nie chcemy Zobacz na to zdjęcie. Te 3 drzewa powinny chyba znaleźć się na środku podestu, żeby to jakoś wyglądało. Więc musimy wyjść z tym podestem zarówno w lewo jak i prawo :

Tylko to drzewo z lewej takie samotne bez sensu stoi...Tam gdzieś trzeba będzie zrobić tajemne przejście do drewutni.
Metamorfozy ogrodowe 12:42, 06 lis 2017

Do góry
rok 2014

to samo miejsce w 2017
Metamorfozy ogrodowe 12:23, 06 lis 2017

Do góry
rok 2012
kwiecień 2014
maj 2017
czerwiec 2017
Ogród, mydło i powidło. 12:21, 06 lis 2017

Do góry
katel napisał(a)

Nie przejmuj się cebulowymi, kolano ważniejsze - ja już byłam pewna że nie posadzę a tu raptem ładna pogoda wyskoczyła i jeszcze się udało

Te czerwone "żarówy" to derenie kwieciste ale teraz już prawie bezlistne
Kilka aktualnych fotek, dereń już prawie bez liści ale za to cały w pączkach, jak nie przemarzną to będzie wiosną pięknie:

a jaki to deren ? czy powinien miec pąki jesienią już ?
Mój ogród pod lasem 12:09, 06 lis 2017

Do góry
Wróciłam z tygodniowego wyjazdu a tu taki widok..
mój klonik nie dość, że wybarwił się pod moja nieobecność to jeszcze zdążył zgubić większość tych listków
Wasze tez tak szybko gubia liście? Fotka z komórki więc słaba
Mirkowy ogród (początki) 12:07, 06 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Moje już zbrązowiałe kwiaty mają, a U Ciebie jeszcze kwitną, rosliny w tym sezonie nie wiedzą co się dzieje i jaka pora roku jest. U mnie zakwitła jagoda kamczacka i nie jednym kwiatkiem , a kilkoma na różnych gałązkach, pewnie nie będzie owoców wiosną
Moje też zbrązowiały ale tak nie całe krzaczki. Fajnie to wygląda.Zobacz
A kamczacką widziałam u ciebie. Ja mam jedną odmianę kamczackiej i muszę dokupić inną odmianę aby się zapytał wzajemnie. Inaczej nie będzie owoców.
Mirkowy ogród (początki) 11:14, 06 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Brzózki już ładnie się wybarwiają u Ciebie:0 Moje w tym sezonie też fajnie już w brzeziniaku widać

Sylwia może mi całą wodę z działki wypiją a ja je i tak lubię Już się zadomowiły u mnie. W tym roku pięknie się przebarwiają i długo liście trzymają.
Patrz jeszcze hortensji się chce kwitnąć .
Mirkowy ogród (początki) 10:51, 06 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Cieszę się jasne że tak. Kto by się nie cieszył. Terenu fajnie że zaglądasz

Mirka co to za krzaczek taki bordowy. Prypuszczam co to jest ale nie do konca jestem pewna czy to pecherzyca?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:51, 06 lis 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Hej, hej, wracam do Was po wakacyjnej przerwie . Tęskniłam a Wy?
Nie wiem kiedy nadrobię zaległości w Waszych wątkach, pewnie będzie trudno .

Obeszłam dziś ogród i niestety bilans nie jest wesoły - wszystkie hosty to już tylko wspomnienie, pęcherznice, karagana i migdałek straciły wszystkie liście a derenie mniej więcej połowę. Ale niektóre rośliny nabrały pięknych kolorów, a są też takie, które wciąż kwitną .
Parę jesiennych fotek:

Witaj Kasiu,
od kilku dni buszuję po Twoim ogrodzie i nie wiedziałam, że podczas nieobecności właścicielki
Masz bardzo piękny ogród, jestem pod wrażeniem Twojej pracy, bo dużo pozmieniałaś.
Będę zaglądać, ja się dopiero przygotowuję do wiosennych zmian w moim małym ogródku.
A możesz mi powiedzieć co to za trawa z hortką na trzecim zdjęciu?
Pozdrawiam
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 10:27, 06 lis 2017

Do góry
Tak mniej więcej będą wyglądały rabaty, tylko na razie rezygnuję z lewej rabaty wzdłuż tui i rabata otoczona ścieżką będzie dłuższa. Jak to wygląda?
Przerwa na kawę... 10:24, 06 lis 2017

Do góry
I tradycyjne zdjęcia balkonowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies