A ja się zastanawiałam, czy mogę teraz przyciąć graby. W takim razie też ciachnę bo takie szalone są, każdy zupełnie inny. A czubek też mogę uciąć? Bo jeden jest zdecydowanie wyższy
Za duża różnica wysokosci jest w smaragdach aby ciąć je na prosto i tak w tym roku te największe zostały przycięte...
Nie pamiętam ile szerokości, ale bardzo mało-może 1,3 m. Z kwitnących mam w ogrodzie hortensje i niech tak zostanie
To u mnie podobnie...Z tym, że smaragdy na tej rabacie to takie wypierdki kupiliśmy aby zaoszczędzić a teraz żałuję, że od razu dużych nie wzięliśmy...Dalej mam już fajną zieloną ścianę a tu straszy Muszę porządnie się zabrać za nie w tym roku
Nawet nigdy nie zwrócłam uwagi na sąsiedztwo Twojej pergoli Pewnie dobrze kadrujesz zdjęcia
Dzięki za dobre słowa a Karkonoskiego słonka zazdroszczę! Pozdrów góry
Wiolu, graby jeszcze w niedzielę miały gałązki do samego dołu Po posadzeniu okrzesałam wszystkie do 1,1m i przycięłam wszystkie boczne.
W szkółce widziałam też, że były już do kupienia takie podkrzesane.
Haniu, widziałam wieżę u Ciebie i nie zazdroszczę...Mam nadzieję, że interwencja pomoże!
Graby tnę od początku jak je mam i widać efekt jak z cieńkich patyczków robią się fajne grubasy
Znając troszkę Twój gust myślę, że nie zawiodłabyś się
Z ciekawości policzyłam ile ich teraz jest, bo one się najobficiej rozmnożyły, na jesieni 2015 posadziłam 100 cebul, teraz kwitło co najmniej 250 sztuk - nigdy ich nie wykopywałam, w tym roku zamierzam.
Moja tęsknota za kolorem wiosną sprawia, że już myślę nad dołożeniem do nich jakiejś odmiany w bordowym kolorze
Ta nieszczęsna lewa strona jest właśnie oglądana jako pierwsza, tej drugiej nawet czasem nie widać jak stoi auto.
Mój dom ma bryłę tradycyjną, myślałam zgubić ten jego charakter nasadzeniami, ale to raczej nic nie da.
Już kombinowałam równiaśnie, cuda na kilu i właśnie mam taki problem, że chciałabym minimalistycznie, ale jak zaczynam kombinować to wciskam za dużo. Ponadto jest to strona pólnocna i zacieniona wiec sporo rzeczy odpada.
Polinka chyba Ci się zdjęcia nie wkleily bo szukam tej strasznej rabaty i nie umiem znaleźć...Poli przecież świetna jest, naprawdę, zresztą jak wszystko u Ciebie pięknie wygląda,nic dodać nic ująć,lubię Twój ogród wiesz?
Polinka mi się ta rabata bardzo podoba niestety ja też mam przy samym froncie szpetny blaszak sąsiada i muszę tam jakieś tło zrobić, bo mnie szlak trafia jakiej odmiany są te graby? One są szczepione na pniu? Śliczne
Asia a te dwie rabaty masz jakoś symetrycznie? Pośrodku jest taras?
Nie potrafię sobie tego wyobrażić...
JEśli to nie front domu i nie musi być zimozielono to może rozplenice?
Tylko nie wiem czy lubisz tak minimalistycznie