Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:27, 15 mar 2016

Do góry
Uhhh ten śnieg, u nas nie ma . Ale tak pięknych ciemierników też nie ma kupiłam małego shirasawę. Na przymiarkę zadołowany. U nas pojezierze, z każdej strony jeziora. Powinien być zadowolony z klimatu.

Piękny wianek. Fb oczywiście też lubię. Pozdrawiam
Typografia ogrodu 09:33, 15 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

Zrobiłam z białego cementu bo nie miałam gipsu. Ciężej jest to wymieszać niż normalnie ale jakoś tragedii nie było. Na razie leży.
Spróbuj, może się da uratować?
beton ale czad.
Uratowac sie da ale musze bo skleic na nowo a on maly nie bym.mial z 70cm srednicy... teraz wyglada taka jeszcze zamowienie na wielkanocny wianek dostalam a czasy niewiele.
Typografia ogrodu 09:16, 15 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Twoja teoria brzmi bardzo wiarygodne.a dalo die latwo tem gips w butelce wymieszać? Jestes dobra robic jaja o północy.ja balona nie mialam

Ja dzis mysze zrobic na nowo wianek ktory rok temu wisial nad moim stolem na wielkanoc.tak byl przewalany na strychu w trakcie ostatnio robionego tam porzadku ze sie rozpadl...a bardzo go lubie.oby sie udalo

Zrobiłam z białego cementu bo nie miałam gipsu. Ciężej jest to wymieszać niż normalnie ale jakoś tragedii nie było. Na razie leży.
Spróbuj, może się da uratować?
Typografia ogrodu 07:38, 15 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

Nie wytrzymałam i właśnie miętolę balona w wodzie. Wydaje mi się,że trzyma sie go w wodzie z dwóch powodów. Po pierwsze jak gips zastyga w balonie pływając w wodzie to się nie odkształci tak jak leżąc na jakiejs płaskiej powierzchni a po drugie wtedy widać na którą stronę się obraca i z której jest cięższy - tam spłynęło więcej gipsu (tak sobie wymyśliłam), wtedy można go jeszcze poobracać dla równomiernego pokrycia wewnątrz. zobaczę rano co z tego wyjdzie

Twoja teoria brzmi bardzo wiarygodne.a dalo die latwo tem gips w butelce wymieszać? Jestes dobra robic jaja o północy.ja balona nie mialam

Ja dzis mysze zrobic na nowo wianek ktory rok temu wisial nad moim stolem na wielkanoc.tak byl przewalany na strychu w trakcie ostatnio robionego tam porzadku ze sie rozpadl...a bardzo go lubie.oby sie udalo
Anna i Ogród 22:28, 14 mar 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

A ja chyba śniegowego zajączka sobie sprawię
Pomysł na wianek z wierzby mi podsunęłaś, jakby co to będę miała nadmiar gałązek bo cała wierzba do wycięcia

No i bardzo dobrze. Możesz zrobić jeden naturalnie brązowy a inny zabarwić sprayem na biało lub inny kolor i będziesz mogła tylko ozdabiać sezonowo
Anna i Ogród 22:25, 14 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Czekam jeszcze z cięciem wierzby. A potem zrobię z tych gałązek też wianek. Chciałabym jeszcze z gipsu coś wykombinować i z cementu białego jak dziewczyny Nawigatorka i Inag - Ilona.

A ja chyba śniegowego zajączka sobie sprawię
Pomysł na wianek z wierzby mi podsunęłaś, jakby co to będę miała nadmiar gałązek bo cała wierzba do wycięcia
Anna i Ogród 22:11, 14 mar 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Kochana,
to jak Ty sie dopiero rozkręcasz to ja już sobie wyobrażam co sie do świąt jeszcze wydarzy.
Wianki oba śliczniutkie

Czekam jeszcze z cięciem wierzby. A potem zrobię z tych gałązek też wianek. Chciałabym jeszcze z gipsu coś wykombinować i z cementu białego jak dziewczyny Nawigatorka i Inag - Ilona.
Coś jeszcze, coś więcej... 21:38, 14 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

ale landryna
przylecialam ogladac wianek i tak tu duzo ogladaczy, ze juz pol watku musialam go szukac ale mam piekny jest na bogato
Coś jeszcze, coś więcej... 21:22, 14 mar 2016

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/105/1058021/original.JPG

Lecę zobaczyć, przez 7 gór, 7 rzek i co widzę? Blade różyczki!
Spodziewałam się wyrazistych kolorów, ale co narzekać, każdy wianek jest jedyny w swoim rodzaju. Ładnie go wypełniłeś między różycami.
Gratuluję. Zdolna bestia z Ciebie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:16, 14 mar 2016

Do góry
Małgorzato, Magnolia - pięknie u Was !! Na iryski od dwuch lat mam chrapkę ale wszystko po kolei, nie na łapu capu. W tym roku bedom

Tulipanki botaniczne żółte mam, od wielu lat w tym samym miejscu, zagłuszane barwinkiem kwitną rok rocznie. Są nie do zdarcia

Małgoś ten wianek jest mega !!
Droga do spełnienia 20:59, 14 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Gdzie masz ten wianek? Wzdycham na razie do tych cudny cisow!
na razie w głowie nie robie na święta bo nie zdążę ale na komunię córki tak
Wzdychaj sama tak robię
Coś jeszcze, coś więcej... 20:55, 14 mar 2016

Do góry
Przyszłam po śladach wianek zobaczyć ładny, wygląda nawet jakby był do jedzenia - słodki po prostu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:44, 14 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Szu, szu było udane wyjechaliśmy na wielkie śniegi, w Dolomitach akurat dosypało śniegu pod deski...według Ski pasu zrobiłam 125 km, nasz młody kolega na nartach w tamtym roku zrobił 320 km, ale jadł śniadanie w gondoli, nikt do tej pory go nie pokonał...ja jeżdzę dla relaksu, gór i z pasji do zabawy na snowboardzie

Pomidorlandia...nie znałam....dziękuję za podpowiedź

Fitnes, a raczej stretching dla mnie teraz jest wskazany, bo mięśnie zmęczone

To ja z Twoim kumplem bym się zaprzyjaźniła..... tylko ja muszę czasami siku Cywilizowanie

Powrót w deszcz po takich widokach to koszmar.. ale sie poprawia

Wianek na drzwi zajefajny
Droga do spełnienia 17:17, 14 mar 2016

Do góry
Gdzie masz ten wianek? Wzdycham na razie do tych cudny cisow!
Typografia ogrodu 15:27, 14 mar 2016

Do góry
Zeta napisał(a)
Nie no teraz rób bez liści .... przepieknie wyglàda ...u mnie werbeny w mini paletkach nie widać ale cierpliwie czekam.
Za to stipa hula!!!!

z liści te z mogłby byc ciekawy. wytargałam winorosli z kompostu i już uwiłam mały wianek. a że trochę chudy to muszę gdzieś jeszcze pedy upolować i dopleść. fajnie się zawijaja i bardzo mocne.
może masz fotki tego z winobluszczu?
Typografia ogrodu 13:37, 14 mar 2016

Do góry
Zeta napisał(a)
Wianek super sie prezentuje ...ja jak zwykle opoźniona na O .....ale nadrabiam
pewnie trochę tej lektury masz nie wiem czy u mnie warto wszystko czytac a i czekam na fotki u Ciebie.
Typografia ogrodu 13:36, 14 mar 2016

Do góry
Zeta napisał(a)

Ja zrobiłam mamie wianek z winobluszczu bardzo fajnie wyglada polecam
ciekawy pomysl.ale z liśćmi czy samych pedow.wlasnie mi uswiadomilas ze wywalalam kilka dni temu niewielkie winogronu a z niego takie ladne wianki wychodza.ide wygrzebac z kompostu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:28, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cofnęłam się do irysków i wianka. I bardzo mi się podoba.
Iryski w lawendzie - fajnie wyglądają. U Magnolii w stipie też. Tylko czy jak stipa padnie i będzie trzeba ją wyrwać...nie uszkodzą się cebulki? Nie pogubią się?

Zapomniałam napisać, że wianek śliczny. Nie mam w szafie takich cudów...Szkoda

na pewno nie
Typografia ogrodu 13:28, 14 mar 2016

Do góry
Wianek super sie prezentuje ...ja jak zwykle opoźniona na O .....ale nadrabiam
Typografia ogrodu 13:27, 14 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jesli patrzysz na wierzby jak na meterial na wianek to pierwszy najwazniejszy krok juz poczynilas.wyrzuty niepotrzebne.
Ja wlasnie odebralam zgode na wycinke naszych dwoch wierzb.

Ja zrobiłam mamie wianek z winobluszczu bardzo fajnie wyglada polecam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies