Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 19:04, 29 paź 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

Mój ogród wzbogacił się o 3 ambrowce o pokroju kolumnowym - Slender Silhouette-Liquidambar styraciflua Slender Silhouette.
Posadziłam je w miejsce wiśni amanogawa, które nie wytrzymały podmokły gliniastego i podmokłego terenu. Licze, że dobrze zadomowi się w moim ogrodzie ta piękna kolumnowa odmiana. Niesty jesień była zbyt łagodna i bez przymrozków i nie doczekałam się wybarwienia na czerwono.... Był zielony do listopada gdy zgubił liście.. Widze, ze jednka się juz dobrze przyjął bo wypuścił młode gałązki

to juz stary post. a wybarwil ci sie kiedys potem ? bo moj juz trzecia jesien i ciegla zielony i troche zolty
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:03, 29 paź 2017

Do góry

Dwa ogrody 19:01, 29 paź 2017

Do góry
Kasya nigdy nie mogę się oprzeć tym liściom Miłorząb wielki ( w starym) i wszystkie liście na rabacie ziołowej No to pozbierałam do torby, potem do wody, umyłam i jak troszkę podeschły nadziewałam na drut florystyczny, nie chciało mi się kleić W taki wianek w środek znicz i ozdoba gotowa Ogonki liściowe do środka już przekręciłam.

Pan Maluśkiewicz 19:01, 29 paź 2017

Do góry
Smacznego! W tą nieprzyjemną pogodę należy się odrobina przyjemności.

r
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:00, 29 paź 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Też mam tę arktyczną, ładna i długo kwitnie. Kicia wyjątkowej urody, ogród również, piękne miejsce Aniu stworzyłaś

Dziękuję Irenko trochę się staram
Arktyczna jest bardzo wytrzymała i dobrze się dzieli, żeby wszystkie takie mocne były

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:58, 29 paź 2017

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 18:56, 29 paź 2017

Do góry
dalej..

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:55, 29 paź 2017

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 18:54, 29 paź 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Szaleństwo ogrodowe czas w tym roku zakończyć Podobno
Te rabatę 2,20 bym poszerzyła. Bez świerka lepiej, a gdzie go przesadziłaś?

Poszerzę w przyszłym sezonie
A świerk wylądował przy skalniaku ..tu go widać

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:54, 29 paź 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
O jak uroczo Ależ masz piękne donice z terakoty, sama kleiłaś?
Tak Kasiu sama wyklejałam, mam w planach zrobić jeszcze jedną z ważką. Zabiorę się za nią w następnym sezonie.

Dwa ogrody 18:52, 29 paź 2017

Do góry
W tym tygodniu:
w poniedziałek 1,5 godz w ogrodzie, we wtorek 6 godz, wczoraj od jedenastej do zmroku, nie padało, za to wiało masakrycznie.
Wczoraj rano pojechałam na giełdę, nie byłam daawno, trafiłam kolejną skrzyneczkę, mam już trzy, na każdy parapet w wykuszu

Prace wykopkowe na ten sezon zakończyłam, zostało mi jeszcze posadzić jedną naparstnicę z doniczki, zadołować kilka bukszpanów i przewieźć ze starego hostę, mam wolne jedno miejsce. Dosadziłam brakujące żurawki w przedogródku/przedpłociu i wywiozłam dwanaście taczek darni, którą składowałam przed i za rabatką. Nie wywoziłam od razu, bo moja super taczka odmówiła współpracy już wcześniej - urwałam kółko. W tym sezonie złamałam też trzy razy mój mały szpadel - kopanie w glinie. Musiałam posiłkować się dużym.
Reszta do ogarniania na bieżąco. Jeszcze kilkanaście czosnków do wsadzenia, ale to pikuś. Liście z katalpy leżą wszędzie, jutro zbieram.
Dziś był dzień wiankowo/wiązankowy.

Bajkowy ogród Weroniki 18:52, 29 paź 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Fantastyczna wyprawa, jaka cudowna kolorystyka i Wy oboje pięknie się wpasowaliście, super wyglądasz Weroniko
A ogród cudny, widzę że szkarłatka opanowała lasek, buziaki

Witaj Irenko. Szkarłatki bardzo zdobiły lasek, i z białymi kwiatami i z owocami, dzięki Tobie.
Niestety, jesień mija powoli. Może odpoczniemy od prac ogrodowych i będzie czas na Ogrodowisko, czytanie, tv...Pozdrawiamy i życzymy tylko miłych chwil.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:52, 29 paź 2017

Do góry
Ostatnio doba za krótka, w pracy kocioł, dzieci mimo, że starsze wymagają ciągłej uwagi, koleżanka zmaga się z ciężką chorobą ... brakuje czasu na forum ... nawet nie ma kiedy chwycić za aparat ... a tymczasem jesień zagościła na dobre w moim ogrodzie - świdośliwy całkiem bez liści, graby pożółkły, ambrowiec traci liście choć nie zdążył przybrać czerwonych barw ...

Voila choć kilka migawek by uwiecznić ten ponury czas ...

Ogródkowe perypetie:) 18:46, 29 paź 2017

Do góry
Przy takiej ilości zdjęć to ciężki kawałek.. ale proszę.

Migawki z ogródka 18:42, 29 paź 2017

Do góry
Teraz lepiej?

Zrobiłam wyraźniejsze linie obecnych rabat
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:38, 29 paź 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Powtarzam to samo za Sylwią,,,marnujesz się...
Nie przesadzajcie dziewczyny, tu na forum wiele osób ogląda moje wypociny, a jeśli ktoś napisze coś miłego bardzo mnie to cieszy.

Właśnie zmieniłam dekoracje na komodach.

Moja działka na Dębowym Lesie 18:36, 29 paź 2017

Do góry
kerii napisał(a)

Ach ci sprzedawcy czyhający na każdym kroku z roślinkami w dobrej cenie Ja sobie chwilowo odpuściłam okazję bo ostatni okazjonalny zakup w dobrej cenie do dzisiaj w doniczce stoi i nie wiem gdzie go posadzić

Ta hortensja dębolistna jest piękna chyba się na nią skuszę, tylko gdzie ja ją posadzę ? Marcinki u Ciebie jeszcze ładne, ja moje dzisiaj powycinałam bardziej straszyły niż zdobiły niestety.
Koniec sezony już prawie się dokonał, na drzewach coraz mniej liści a i na rabatach najwytrwalsze niedobitki czekają na pierwsze przymrozki. Można powiedzieć że kolejny ogrodowy rok za nami szkoda ale cóż, takie prawo przyrody.

Oj czasami, to jest dobrze,że są tacy n a rynku nawet i tam, każdy na swoje życie chce zarobić bo kupisz taniej i już masz.
Czasami się zastanawiałam,jak to jest trudno dla nich praca.także wolę coś kuć u u nich też.
A tak ważysz, zastanawiasz się in planujesz co ci potrzeba.A takcie okażą są poza ramą.Muszą już gdzie pasować, bo już kupiłaś.I takie są najlepsze te dosadzenia.A lilie wszędzie pasują
Chociaż ja też mam taki bluszczyk kupiony na wiosnę. był w dekoracjach tarasowych.Teraz nie wiem co z nim zrobić.Bo jest to ponoć z tych zimujących, a ja ciągle nie mam pomysłu co z nim zrobić .
A był kupiony na wionę za okazyjną cenę.Pierwszy raz mam taki dylemat

Hortensja dębolistna jest cudna.Warto.naprawdę warto zaprosić ją do swojego ogrodu .A jak już masz roślinę top wiem z własnego doświadczenia,że miejsce zawsze się znajdzie
Marcinki u mnie w różnym stadium .Inne idą spać inne jeszcze mają się dobrze.
ten koniec sezonu, to zawsze jest smutny, jak dla mnie bynajmniej.
Ale masz rację takie jest prawo przyrody, coś się kończy, czas odpoczynku ( trochę długi u nas ( i znowu mamy piękną wionę.
a teraz czas regeneracji i dla roślin dla nas.

Cytrusy w domu 18:30, 29 paź 2017

Do góry
Dziękuję. Będę zapylała pędzelkiem. Twojej kwitnącej i owocującej kolekcji można pozazdrościć. Szczególnie dekoracyjnie prezentuje się kumkwat.
Zamieszczam jeszcze zdjęcie mojej pomarańczki.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:27, 29 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dortka ja to będę zawsze powtarzać , że Ty się marnujesz w tej robocie, powinnaś na poważnie florystyką się zajmować, byłabyś jedną z najlepszych Cudne dekoracje, u nikogo nie ma tak wysmakowanych jak Twoje. Ogród wysmakowany jesienią, śliczny
Dziękuję za miłe słowa Sylwio ja nie nie chodzę do pracy już ponad rok, ale obraca się na lepsze. Jak to żartem się mówi jestem młodsza o ponad 10 kg jak widziałyśmy się ostatnio. Moje ostatnie zainteresowania poszły w kierunku wypieków piernikowych. Oto moja pierwsza w życiu piernikowa chatka. Mój wnuczek jak ją zobacaył to pierwsze pytanie było, czy ona jest prawdziwa i czy może ją ugryść. Zrobię całą osadę. Pachnie pięknie i bardzo dobra w smaku.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:20, 29 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
W miskantach białe kwiatki to zawilce coś innego?
Ślicznie masz, jak zawsze jestem zachwycona

Merci beaucoup
Tak to białe w ML to zawilce jesienne Honorine Jobert i Whirlwind
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies