Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 13:26, 29 paź 2017

Do góry
orzech jeszcze cały zielony, a u niektórych sąsiadów orzechy już łyse. Tak, tak, w okolicy prawie każdy ma orzecha w ogrodzie

plucha i zdjęcia też pluchowate. Teraz widać jaką fajną korę ma sosna.

Lupo ciągle piękna
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:25, 29 paź 2017

Do góry
nie poddają się

Słoneczny Ogród 13:21, 29 paź 2017

Do góry
Gosia ogrodowo to nie wiele działam, wczoraj tylko krokusów paczkę posadziłam.
Ale tak naprawdę to roboty jeszcze troche mam, tylko te popołudnia tak szybko uciekaja i nie wiem kiedy to ogarnę.
Sporo drzewek juz poprzesadzałam , z trawnika pozabierałam bo i tak tu słabo rosły, a przedwczoraj wykopałam wierzbę japońską. Prędzej przeniosłam pod płot tuje sprzed hortensji 4 szt , a jeszcze 4szt zostały- z tym, że nie wiem gdzie je ulokować. No dla jednej wczoraj wieczorem obmyśliłam miejsce, pójdzie na podmiankę. A reszte gdzie dam, to już nie wiem. A one mają juz duży system korzeniowy i wielkie dołki muszę im wykopac.

Faktycznie Grzegorz trochę dmucha, ale mam osłonę od sąsiada , to jest dużo lepiej niż 8lat temu, wtedy bardziej tu wiało bo było wkoło pusto.
Ale nie lubie wiatru, nie lubie burzy, wtedy załącza mi się panika

Zobacz lilia mi juz nie zdąży zakwitnąc, stanęła w miejscu z tymi pąkami.
Moja bajka 13:18, 29 paź 2017

Do góry
ta hortka skradła moje serce

te też są ładne

Blue Bird wygląda tak
Moja bajka 13:12, 29 paź 2017

Do góry
bardzo lubię to miejsce pod murkiem, a kiedyś niecierpiałam, bo zimą było tam zupełnie pusto.

liści nie mam tam kiedy sprzątnąć. Albo brak czasu, albo pogody .

te paprocie są zimozielone. Uwielbiam je .
Moja bajka 13:05, 29 paź 2017

Do góry

Abiko teraz już wiesz czemu nie zabrałam spod murku tych cisów - bo jak winobluszcz zrzuca liście, to właśnie one zaczynają być widoczne. Jak będą większe, to i efekt będzie lepszy.
Mała Eleczka 13:03, 29 paź 2017

Do góry
Mentha napisał(a)
Padła mi ta sosna negishi na prawo od lampy. Była bardzo droga i piękna. Myślałam że się rozpłaczę

Umarła również karagana ( ale mi się nie podobała ), wiśnia umbra przed domem. Część żurawek się poskładało, w sezonie kilka razy dosadzałam.
Chyba jałowiec płożący mi pada ale to raczej przez dzieci.
No i pierisy prawie wszystkie - tu wina gleby i dzieci

Dużo nowych roślin dosadziłam, żeby zagęścić rabaty mam nadzieję, że się zmieszczą

Hakone w sezonie letnim codziennie podlewałam. Gdy nie było upałów, sprawdzałam podłoże. Gdy było sucho to podlewałam. Ale generalnie susza im nie szkodziła

Ładny kącik, mimo braku tej sosenki. A czy mogłabyś mi zdradzić jak się nazywają te zieloniutkie trawy, po prawej stronie od tej małej, żółtej krzewinki? Czy one są wieloletnie? Szukam jakiejś odmiany między róże
pozdrawiam
Moja bajka 13:01, 29 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Hortka wyhodowana z patyczka od Ewci z Gdańska - You and me Passion. Zobaczcie jak cudnie się ukorzeniła . Oprócz niej ukorzeniła się także Bavaria. Tamta już z półtorej miesiąca w gruncie siedzi, a ta od dziś .

super korzonki puściła, ja swoją z doniczka zadołowałam w podwórku, z pięciu różnych tylko jedna się złapała ziemi....dobre i tyle tylko pytanie która
Moja bajka 13:01, 29 paź 2017

Do góry
moja funkiel nówka krzewuszka kupiona wczoraj

takie cudne liście ma
nawet nie próbowałam się jej oprzeć. Dobrze, że nie miałam więcej kasy, bo ambrowca bym jeszcze przytargała .

dziś widoki zapłakane

oprócz krzewuszki przywiozłam jeszcze dwie trzmieliny na pniu - jedna pod murek do pary, a druga do przedogródka.

Obie są żółto-zielone, tylko na zdjęciu tak się różnią.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:57, 29 paź 2017

Do góry
Gosiu, u mnie podobnie, w końcu nie pojechałam, siedzę na forum i objadam się, ha ha

uciekam już
anomalie jednak są
kwitnie prymula
Moja bajka 12:57, 29 paź 2017

Do góry
Hortka wyhodowana z patyczka od Ewci z Gdańska - You and me Passion. Zobaczcie jak cudnie się ukorzeniła . Oprócz niej ukorzeniła się także Bavaria. Tamta już z półtorej miesiąca w gruncie siedzi, a ta od dziś .

Bajkowy ogród Weroniki 12:57, 29 paź 2017

Do góry
Lubię chryzantemy i zaraz zerwałam całe naręcza do domu, niech oczyszczają z trujących substancji.Przypominam, że to ceniony kwiat w Japonii.

Dąbrówka
Bajkowy ogród Weroniki 12:46, 29 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
>Swietna wycieczka , kolorowo i ciekawie. Widzę ze i stroje sobie piękne kupowałas.Ogrodu szkoda, po takim odpoczynku praca w ogrodzie za ciężka.Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu, jedynym strojem jaki tam kupiłam był szal na turban dla mojego M. Miałam mu pożyczyć swoją chustę, ale zapomniałam i była głęboko w walizce. Chętnie nosiłabym taki kaftan haftowany, który Marokanki najczęściej zakładają na to co noszą po domu, czyli na piżamę, i już są gotowe do wyjścia. Jakie to wygodne. Ale w naszych warunkach musimy mieć więcej ciuszków.Kupiłam parę bransoletek pamiątek, i w berberyskiej zielarni kupiłam czarnuszkę marokańską do wąchania. pachnie ostrzej niż ta jadalna i leczy zatoki i górne drogi oddechowe.Buziaczki.

Ksawery tak powiał w naszym lesie w ostatnią noc przed wyjazdem do Maroka. Zobaczyłam to po powrocie, i powiedziałam, wyjeżdżamy stąd.
Dzisiaj wieje Gregory, może będzie łaskawszy.
Zastałam też pocieszające widoki o tej jesiennej porze:

Klara Curtis i zaraz wspomnę z wdzięcznością darczyńcę Irenkę z Miłkowa.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:46, 29 paź 2017

Do góry
popcorn napisał(a)
Byle do wiosny a na razie weekend! Jupi

Całkiem niezły mi sernik wyszedł

Uwielbiam serniki, w końcu siedzę w domu i zażyczyłam sobie tort, może coś kupi, pogoda sprzyja objadaniu się
Hirutkowy raj:)) 12:45, 29 paź 2017

Do góry
Krys napisał(a)
Wreszcie w domu,drugi dzien nowego gipsu.

Nic nie robie,leżę,siedzę,powoli chodzę po domu i jem bo moja kochana siostra mnie pasie nadrabiam pieciodniową głodówkę ze szpitala.

pozdrawiam wszystkich zagladających

I korzystaj z tego niezaplanowanego dobrodziejstwa całe szczęście jesień, niech łapka się goi, potem rehabilitacja i będzie jak nowa, pozdrawiam Krysiu
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:44, 29 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
U mnie od piątku wizyta dzieci i wnuków. Nie narzekam na nudę, oj nie...
Dzieci pomagają mi sprzątać liście

A poza tym w ogrodzie jeszcze trochę kolorów ale zimno, mglisto i popaduje...

No i moje biedne drzewo....jeszcze wciąż mnie cieszy kolorami- nie wyobrażam sobie tego widoku na las bez niego...

Wspaniałą rodzinka, wnusie śliczne i do tego pomagają zbierać liście.
Ogród jesienny uroczy, pełno drzew i koloru, mam nadzieję, że uratujesz swoje drzewo, pozdrawiam Małgoś
Przerwa na kawę... 12:34, 29 paź 2017

Do góry
I z serii jeszcze coś kwitnie lub się przebarwia - niestety ale w strugach deszczu nie będę robić a mnie nosi. Dobrze, że dziś na mecz z dzieckiem jadę będę Legii kibicować.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:28, 29 paź 2017

Do góry
To już ostatnie podrygi jesieni o ogrodzie a ja mam jeszcze cebulowe do posadzenia.
Moje małe wielkie marzenie 12:25, 29 paź 2017

Do góry
alis napisał(a)
Taki sobie wianek zrobiłam, skromny, ale mój

Jest uroczy Skromność jest jego niewątpliwą zaletą. Ja niestety mnóstwo kwiatów hortensji wywalić musiałam po tym jak mój szalony pies poodgryzał wszystkie i po tawniku rozrzucił
Że też wcześniej tego pomysłu nie sprzedałaś.
Skąpana w słońcu 12:24, 29 paź 2017

Do góry
Witam!
Podziwiam Twoje róże. Czy znasz nazwę tej piękności? Pozdrawiam!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies