Dziewczyny macie może jakieś pomysły jak ładnie i świątecznie udekorować taras? Ja pomysłu nie mam, co zawiesze spada przez te wiatry u nas, jedynie póki co renifer stoi przyparty do murku
U mnie dzisiaj od rana pada i po zimie już ani śladu.
Wybacz ;że taka gapa ze mnie. Mało teraz na forum jestem .
I dopiero dzisiaj zobaczyłam; że miałaś Basiu i ty imieniny.
To spóźnione ale szczere wszystkiego naj najlepszego!!! Radości wszelakich I zdrówka.
Ewo, wróciłam u Ciebie do pięknej jesieni, choć urokiem Twojej zimy też nie gardzę
Z eukomisami mogą być dwie przyczyny; jedna to zbyt młode cebulki, za małe by wydać duży kwiat, a druga to może miały chwilami sucho w doniczkach. Zauważyłam, że eukomisy rosną dobrze w żyznej i nie przesychającej glebie.
W przyszłym roku będzie lepiej
Dziewczyny, odpowiadam zbiorczo - byłam właśnie zobaczyć jak tam sytuacja. Chłopaki idą jak przecinaki! Fotki tylko dwie, bo jacieżp... jak ziiiimno! Mży, mokro i zimno, no przegwizdane mają.
Na rutewki warto poczekać, są długo ozdobne. Swoje ścinam dopiero jesienią.
W trzecim roku już było co podziwiać. Jesienią posadziłam białe, ciekawa jestem czy zakwitną.
Dalia miała być pomponowa Franz Kafka ale coś mi się wydaje, że nią nie jest. Może kto ją ma to oceni.
Z dalami coraz większa loteria, inne nawet nie podobne były do zamawianych.
Cudne te Twoje skrzaciki
Nie dość, że przystojniaki to jeszcze pod czapeczką mogą coś przemycać pomysłowe
U mnie też śnieg daje się we znaki. Przygniótł moje małe tujki do ziemi. Wczoraj chodziłam i zrzucałam te wielkie i ciężkie czapy. Na szczęście złamań nie ma, troszkę problemy z trzymaniem pionu ale mam nadzieję że się wyprostują
Miro, pamiętasz, że te inne ładne zamawiałam u Ciebie?
Jeśli nie zebrałaś nasion spodziewaj się siewek pod pierwiosnkami.
Nasiona zbierałam zaraz po dojrzeniu i jest taka szkoła aby wtedy wysiewać ale w lecie mam zawsze ogrodowy zawrót głowy i nie wysiałam. Wysiałam tak jak wszystkie inne pierwiosnki czyli przed zimą do doniczki, zostawiam na zewnątrz a na początku marca do domu. Wtedy kiełkują, pikowanie i jesienią ładne sadzonki jak sama stwierdziłaś