Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Msazalka18 12:36, 08 lut 2018

Hej Jolu

ja tu się powstrzymywałam jak mogłam żeby nie iść plewić trawki, a tu proszę niektórzy korzystali z pogody

Napisz proszę jak będziesz miała chwilkę o swoich rh Bo wiem że coś miałaś z nimi problem Co im pomogło? czy tylko na dywanik wziełaś?

Czyżby coś mnie ominęło mała sosenka kuleczka do tego biały kamyczek hmhmhm czy to placyk?

Pozdrawiam cieplutko i wiosny życzę .... chociaż u Ciebie pięknie ta zima wygląda i te widoki

Pszczelarnia 12:58, 08 lut 2018

Zdjęcie miesiąca jak śnieżne kulki śniegowe - super!

Ewik 19:59, 08 lut 2018

Gratuluje zdjecia miesiąca- super jest
Monia81 11:48, 16 lut 2018

Witaj Jolu piszę u Ciebie pierwszy raz, ostatnie kilkanaście dni spędziłam u Ciebie czytając wątek przez te kilka sezonów stworzyłaś przepiękny ogród, Twój ogród jest pełen inspiracji, które z chęcią wykorzystam tworząc rabaty u siebie, jeśli oczywiście pozwoliszte szpalery hortensji nieziemskie, piwonie też uwielbiam, i też kombinuję bo chciała bym je w jakiś małym szpalerku wykorzystać, mam nadzieję, że mi się uda sad, warzywka w skrzyniach super no i piękne masz widoki gratuluję zdjęcia miesiąca pozdrawiam i będę z wielką przyjemnością wpadać do Ciebie
MalGosia 17:52, 16 lut 2018

dzień dobry Jolu, a może już dobry wieczór powinnam powiedzieć, gdyż za oknem już ciemno, a 18-tej jeszcze nie ma? jest to mój pierwszy post na O., ale tak zainspirowałaś mnie swoją pasją, determinacją i poczuciem humoru, że postanowiłam dołączyć do zacnego grona i dowiedzieć się wielu rzeczy, o których nie wiem, a wiedzieć powinnam dodatkowo eM męczy mnie, by skończyć z "cygańską spódnicą" w ogrodzie i zrobić elegancki przed-ogródek, więc czy będę mogła skorzystać z Twoich rad? pozdrawiam serdecznie M.
Ananasek 10:25, 19 lut 2018

kami napisał(a)
Rozumiem, tylko te nasiona można dostać w markecie, czy tylko internet?

raczej przez internet, w marketach nigdy nie widzialam nigdy tej odmiany
gabriela_kra... 11:44, 20 lut 2018

Dzień dobry Jolu Buziaki gorące zostawiam
gabriela_kra... 11:51, 20 lut 2018

jolka napisał(a)

Ewelinka, dziękuję za miłe słówka
Zostawiam zimowe czapeczki i cieplutkie pozdrowienia

Joluś pamiętasz w jakiej odległości od siebie sadziłaś hortki?
gabriela_kra... 20:29, 20 lut 2018

jolka napisał(a)
Tu na razie jest ściernisko, ale będzie wrzosowisko

Zakupy poczynione, idę działać!

I wiecie co... normalnie w szoku jestem. Gość mi na rynku pakuje te wrzosy do samochodu, i nagle ni z tego ni z owego mówi: żeby pani czasem nie przyszło do głowy rozrywać korzeni!! NO przecież na 1000% tak właśnie bym zrobiła!!

Zawsze czytałam, również na O., że powinno się przed posadzeniem rozluźnić system korzeniowy. W ub roku porozrywałam totalnie splątane korzonki. I on mi mówi, że prawdopodobnie dlatego m.in. padły! No i mi zaczął opowiadać, że wrzos ma jakiś tam system korzeniowy (pączkowy jeśli dobrze pamiętam) i rozerwanie go po prostu niszczy. Ech.. i bądź tu człowieku mądry No nic, tym razem nic nie ruszam, tylko trochę w wodzie zamoczę bryłkę.

Przepraszam, że ja tak co chwilę cytuję i zaśmiecam, ale jeszcze w temacie wrzosów - mam już z 6 lat, nie rozrywałam korzeni sadząc - pierwsze słyszę, i tne nisko na przelomie lutego/marca nisko - rosną jak szalone, w sumie traktuję je po macoszemu i dają radę, o Twoje jestem spokojna
m_gocha 23:52, 20 lut 2018

Jola! Puk, puk...
Co u Ciebie?
Wypoczywasz, czy działasz coś okołoogrodowo?